Kysymys:
Touring-kuorman painojakauma
Goodbye Stack Exchange
2010-08-27 01:18:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on paras tapa ladata retkipyörä, lisätä vakautta ja tasapainoa? Olettaen, että tavallinen kahden telineen ja laukun kokoonpano on, mihin minun pitäisi laittaa suurin osa painostani? Minulla on telttakuorma, noin 50 kiloa (23 kg, mukaan lukien 4 vesipulloa, kannettava tietokone, teltta, ruoka ja vaatteet). Minun pyöräni on teräsmatkapyörä, Novara Randonee. Minulla on myös iso ohjaustankolaukku.

Muiden yllä olevien vastausten lisäksi suosittelen lämpimästi matkavaa'an hankkimista. Siinä tulisi olla koukku, jonka avulla voit ripustaa laukun siitä punnittavaksi. Asteikko on erityisen kätevä, kun olet kiertueella ja sinun on tasapainotettava.
Kuusi vastused:
#1
+16
Dustin Ingram
2010-08-27 01:30:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voimme yleistää tärkeimmät alueet, joihin paino voidaan lastata sellaisenaan:

  • etuteline vs. takateline
  • korkea (telineen päällä) vs. matala (laatikoissa)

Kuorman jakautumiseen hyväksytään yleisimmin seuraavat kohdat:

  • Pidä tiheät ja painavat esineet matalalla maahan. Mitä alhaisempi &-pyöränne painopiste on, sitä helpommin voit pitää itsesi pystyssä. Tämä tarkoittaa raskaiden tavaroiden lataamista laukkuihin (alhaalta ylöspäin, kuten päivittäistavarakassi) ja vähemmän tiheiden esineiden jättämistä telineiden yläosille (makuupussit / -tyynyt jne.) suuri paino etupyörässä. Yksi etu etupyörän painosta on, että kun käännät, se kääntyy mukanasi - toisin kuin paino takapyörän päällä. Liian suuri paino etupuolella, varsinkin jos painopiste on liian korkea, saa sinut liikaa ohjaamaan tai joudut ohjaamaan erittäin jäykästi.
  • Varmista, että kuormasi on tasapainossa. Et maininnut mitään tästä, ja vaikka se näyttää olevan järkeä, haluan varmistaa, että se sisältyy. Epätasapainoinen kuorma johtaa kompensointiin ohjaamalla jatkuvasti vastakkaiseen suuntaan. Sinun pitäisi pystyä tasapainottamaan koteloparisi pitämällä yhtä kummassakin kädessä.

En ole itse käyttänyt ohjaustankolaukkua, mutta sama logiikka pätee. Painolla tällaisessa pussissa on erittäin korkea painopiste ja kyky kääntyä kanssasi. Siksi se voi olla hyvä paikka kartoille, välipaloille, puhelimelle / avaimille / lompakolle, korjaustiedostoille jne.

Varo, ettei takana ole liikaa painoa - etupyörä voi nousta maasta, jos et ole varovainen, ja ohjaus voi olla hieman 'kevyt'.
Hyväksytty, etu-takaosan tasapainottamisesta on yhtä paljon sanottavaa kuin puolelta toiselle. Taka-akselin takana on kuitenkin paljon painoa, jotta maan etupyörä saadaan ajon aikana!
#2
+8
Daniel R Hicks
2011-06-01 06:48:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on sama pyörä ja olen tehnyt vähän kuormattua kiertuetta (vaikkakaan ei viime aikoina, koska terveyteni ei enää salli sitä). Mielestäni kuorman pitäminen matalana ja tasapainossa on avain.

Etupuolella on tärkeää, että kuorma on kiinnitetty tiukasti, koska jos se on lainkaan löysä, se yleensä heiluu ja resonoi ja voi saada pyörää ei voida hallita karkealla pinnalla. Ja jos etuteline ei ole poikkeuksellisen jäykkä, sinun on ehkä rajoitettava etukuormaa vastaavasti. Takaosan kuorma on vähemmän kriittinen, vaikkakin ilmeisesti kaiken pitäisi olla hyvin kiinnitetty.

Kaikissa laukkuissa on oltava tietoinen kengän välyksestä - etuosa pyrkii tarttumaan varpaasi käännöksissä ja takaosa tarttuu kiinni kantapääsi, jos liian pitkälle eteenpäin. Eteenpäin, osittain sinun täytyy vain kouluttaa itseäsi asettamaan jalkasi oikein jyrkissä käännöksissä (ulkopuolinen jalka alaspäin), mutta haluat kuitenkin olla varma, että mikään ei työnny tarpeettomasti takaisin varpaasi kohti.

Käytä Ohjaustankolaukku vain kevyille tavaroille, joihin haluat pääsyn helposti - jos se on raskaasti kuormitettu, se voi tehdä pyörästä vaikeasti käsiteltävän, sekä korkean painopisteen että tärinän lisäämiseksi.

Haluan kuljettaa työkaluja työkalupussissa, joka on ripustettu istuimeni alle. Tämä on vähän korkea, painon kannalta viisas, mutta hyvä työkalupussi (joka ripustaa istuinkiskoihin sen sijaan, että vain kiinnittäisi niitä) pitää työkalut tärinättömänä useimmissa olosuhteissa, eikä sinun tarvitse kaivaa jos olet tasainen.

Kiitos; tämä on melko samanlainen kuin kokemukseni. Pidän myös työkaluja rullassa satulan alla. Kiertueella retkeilyrullani estää pääsyn, vaikka se ei ole usein ongelma, koska minun on poistettava matkatavarat, jotta voin tehdä mitään työkalujen kanssa.
#3
+3
Tim
2010-08-27 20:18:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletko harkinnut perävaunua? Tämä mahdollistaa myös paikalliset puretut matkat tukiasemasta ilman kaikkia vaihdetta. Pitää myös painon alhaisena.

Kierroksilla, joissa minun pitää kuljettaa enemmän kuin normaalisti, kyllä. Mutta se ei ole minun suosikkini, koska sen vuoksi on vaikea saada polkupyörää junaan.
#4
+1
ʍǝɥʇɐɯ
2011-05-26 18:38:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli aikoinaan etu- ja takatelineet, joissa oli baaripussi ja tavaraa. Mutta jotkut amerikkalaiset, joiden kanssa ratsastin, veivät Michaelin jatkuvasti etutelineestäni ja kummallakin puolella olevat 'jalkapallot'. Nuo pannierit olivat huonoja vastatuulessa, ja minulla oli liikaa hämmennystä yrittää saada niistä tavaraa - kauheaa.

Nykyään suosittelen kaikkea takana, paitsi ohjaustangon pussissa olevat tavarat. Suuret laukut, joissa ei ole useita taskuja, ovat käytännöllisempiä, ja sinun pitäisi pystyä saamaan niihin kaikki muut kuin elintarvikkeet (mukaan lukien ohjaustangon laukku) (lentokoneisiin nousemiseen jne.).

#5
+1
Donald Walter
2015-06-10 00:58:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on erilaisia ​​polkupyöriä (makuu- ja taitettavat polkupyörät).

Yksi minun '' taivutuksistani käyttää 4 laukkua (2 istuimen alla ja 2 takahyllyssä) yhteensä 25-30 kg, toinen 'taivutettu käyttää kahden hengen istuimen alla olevia banaanityyppisiä laukkuja, joiden luokitus on 75 litraa plus takahyllypussi, se on keskimäärin noin 25-30 kg kiertueella.

Taitettavat, joissa ratsastan, voivat käyttää 4 laukkua tai voin käyttää ROP-perävaunua. Neljän kuljetuslaukun painojakauma on yleensä 30% edessä 70% takana, perävaunu helpottaa painon vetämistä, mutta osoittaa suurta haittaa kaupunki- tai junamatkalla.

Jos tein tasaista avointa maata, perävaunu on ihanteellinen, kaupungissa perävaunu on vaivaa. Ohjaustangon pussien käyttö on edelleen avoinni minulle, koska ne tarjoavat jonkin verran esteitä nähdä tienpinta selkeästi VS: n kanssa kätevästi päästä kameroihin, rahoihin, karttoihin jne.

#6
  0
Michael
2015-04-13 18:02:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ratsastan neljän laukun kanssa ja yritän painaa hieman enemmän eteenpäin kuin perään, jotta takapyörän kuormitus olisi helpompaa. Sinun on saatava mukava etupyörän ylimääräinen paino, mutta en pitänyt tätä vaikeaksi. Ennen kuin laitoin enemmän painoa eteenpäin kuin perään, puhalsin &in pinnoja yllään yllään takarenkaassani. Kuten muualla todettiin, sinun on tasapainotettava vasen & oikea, sekä eteen että perään, ja pidettävä raskaampia esineitä matalassa pussissa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...