Kysymys:
Taktiikat voimakkaalla tuulella ajamiseen
Tadeusz A. Kadłubowski
2010-08-27 21:51:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun sattumalta tuulisessa ilmastossa. Huomaan usein ratsastavan voimakkaita vastatuulia ja äkillisiä puuskoja vastaan, jotka tulevat näennäisesti kaikilta suunilta kerralla.

Mikä on taktiikkasi ratsastamaan tällaisissa olosuhteissa?

Mene jonkun lihavan ja hitaan taakse.
-1
@DanielRHicks - varmasti joku, joka on iso ja nopea, olisi parempi;)
Ei, tuulen kaltaisena voisin liikaa hikiä.
Kiitos vain siitä, että kiität kaveria, josta olet valinnut. Minulla on usein vahva vastatuuli kotimatkallani, ja viime päivinä joku kaveri on vedonnut minusta mailia ennen lähtöä polulta. Yksinkertainen "kiitos luonnoksesta" olisi mukava ... :-)
Turvallisuussyistä vältän polkupyörällä matkustamisen voimakkaalla tuulella, johtuen ohi kulkevasta moottoriliikenteestä sekä rakennusten ja katujen peräkkäistä voimakkaasta puuskasta.
Luulen, että sinun on varmistettava, että vaatteesi ovat painavia eivätkä ne pääse päästämään tuulta sisään. Koska jos niin tapahtuu, ja jos aiot mennä tuulta vastaan, työntät käytännössä autoa kiireisellä tiellä. Ja se saa sinut voimakkaasti henkeytymään. Nautin itseni aina vaatteilla tuulisena päivänä ja se maksaa (enimmäkseen). Ole myös varovainen, kun annat merkkiäänen, koska tuuli voi todella työntää sinut pois normaaliasennosta! Auton kuljettajat (ainakin Isossa-Britanniassa) ovat suurimman osan ajasta todella varovaisia ​​ja jättävät tarpeeksi roo
Kuusi vastused:
#1
+30
ʍǝɥʇɐɯ
2011-06-05 08:45:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastaus tähän kysymykseen on erilainen, jos olet menossa pitkän matkan kiertueelle sen sijaan, että menisit töihin ja takaisin.

Jos olet kiertueella ja sinulla on mahdollisuus taisteluun tee 30 mailia, kun todella halusit päästä 100 mailia sisään (esim. päästäksesi seuraavaan leirintäalueelle) voi olla parempi idea olla vaivautumatta, istua tuulessa ja mennä myöhemmin samana päivänä / illalla tai seuraavana päivänä.

On myös tärkeää ymmärtää hieman säätä. Laakson ilma lämpenee aurinkoisena päivänä, ja kun ilma laajenee, sen on mentävä jonnekin. Tämä voi johtaa kovaan vastatuuleen helpon mäenlaskun sijasta laaksoon menettäessä. Tämä prosessi toimii päinvastoin, joten jos suunnittelet pitkän matkan ja ylität laaksojärjestelmiä, voi olla parasta varata huone kaupunkiin laakson alareunasta sen sijaan, että leiriisit leirintäalueella lähellä vuoren yli .

Sää on yleensä aktiivisempaa päivällä kuin yöllä, joten parhaat ajat tuulen välttämiseksi tunnetussa tuulisessa paikassa ovat varhaiset aamut ja yö. Tämä ei selvästikään auta, jos teet 9-5, mutta jos teet muita vaihtomalleja, saatat pystyä valitsemaan työvuorosi niin, että saat lähes taatun takatuulin molempiin suuntiin, töihin ja kotiin.

Jos joudut ajamaan vastatuuleen, voit tehdä muutamia asioita:

 • Ajattele tuulta vedeksi ja kuvittele missä tuulen joki on menossa olla hitainta. keskellä tietä tuuli ei hidastu, reunojen mukaan se on hitaampaa, vaikkakin vähäistä. Yritä siis ajaa turvallisesti, mutta lähellä käytettävissä olevia aitoja ja seiniä. tällä tavoin 'virta ei pyyhkäise sinua pois'.

 • Meri vaikuttaa myös tuuleen - jos yrität löytää rannikkoa pitkin sisämaareittiä pitkin rannikkoa . Meri lämpenee eri tavalla kuin maa, sillä on kausiluonteisia vaikutuksia vallitsevaan tuulen suuntaan. Muista myös, että suurin osa tuulista tulee lännestä planeetan kääntymisen takia.

 • Yritä olla mahdollisimman aero - pidä kyynärpäät sisään.
  Se ei välttämättä ole täysi-aero-tuck, mutta kyynärpäät vaikuttavat kokonaisvetoon. Voit myös pitää ohjaustankoa hieman sisäpuolella kuin muuten tekisit.

 • Rullaa lyöntien kanssa. Jos tuulenpuuska pysäyttää sinut raiteillasi, voit rentoutua ja laittaa pedaalin voimaa, kun puuska on ohitettu.

 • Varmista et ole yllään iso ilmapallo. Hame tai takki voi toimia kuin jättiläinen laskuvarjo - ei sitä mitä tarvitset. Aivan kuten laskuvarjolla on reikä yläosassa päästäkseen ilma ulos ilman turhia turbulenssivaikutuksia, varmista, että takissasi on poistoaukko edestä tulevalle ilmalle.

 • Istu. Satulasta poistuessasi esität suuremman etuosan. Käytä vauhtiasi sen sijaan, että nousisit satulasta saadaksesi vauhtia.

 • Istu matalalla. Väsymys auttaa "putoamaan tankojen yli" ja saamaan tasaisen selän. Teeskentele, että olet ratsastanut koko päivän, ja ota käyttöön sileä asento, jonka saat sitten jalkojesi pyöriessä ja ylävartalo rento.

 • Luonnosta mitä vain - muut pyöräilijät, moottori ajoneuvot, kuten linja-autot, jotka ajavat ulos, voivat tuottaa pieniä etuja.

Jos ongelma jatkuu reitilläsi, harkitse 20 "pyörän taittuvan pyörän hankkimista. Tämä on parempi aerodynamiikka kuin MTB / hybridi, voit myös taittaa sen ylös ja mennä bussilla / junalla niin pitkälle kuin pystyt kohti määränpäätäsi. Harkitse myös satulalaukkua eikä reppua / laukkuja, sillä satulalaukut ovat eniten lentokonepussivaihtoehtoja.

Jos vastatuuli on aina sinua vastaan ​​ja työsi on tärkeämpää kuin koti, harkitse muuttamista kaupungin toiselle puolelle, jotta työmatkasi on mieluummin vallitsevien tuulien kuin heitä vastaan.

+1 Ellet aio kävellä luonnonkauniilla reitillä, vältä rannikkoa, jos et halua päästä puhaltamaan.
+1 hyviä ideoita. Jos mahdollista, valitse myös reitti metsäalueiden läpi välttäen paljaita teitä.
+1. Satulalaukku tai kehyslaukku (vaikka se ei auta ristituulissa)
#2
+26
curtismchale
2010-08-27 22:09:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käsittelen tätä vähintään kerran viikossa. Eilen menin 18 km ja tunti sykkeellä 175 lyöntiä minuutissa (normaalisti se on yli 35). Pääsen pisaroihin baarissani vähentämään tuuliprofiiliani. Yritän pysyä vähemmän vilkkailla kaduilla (yleensä olen maatilan alueella), koska sivupuuskat aiheuttavat kiertymistä. Kiinnitä erityistä huomiota siihen, mikä takanasi on b / c kääntymistä. Hanki helppo vaihde ja pyöritä se ulos. Pääntuulet ovat hienoja mäen kaltaisia ​​harjoituksia.

Älä koskaan hanki kiekkopyörää, koska lisätty pinta-ala vain pahentaa sitä poikkituulilla.

+1: kiertämisen mainitsemisen takia. Autojen ohittaminen voimakkaalla sivutuulella voi olla hyvin pelottavaa.
Hienoja pisteitä. Ajoneuvon tai minkä tahansa muun tuulensulun ohittaminen voi aiheuttaa pyörteen, koska yhtäkkiä ei ole tuulta, joka korvaisi. Yksikään tavallinen kuljettaja ei odota sitä.
#3
+17
Kevin
2010-08-27 23:50:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joitakin ehdotuksia:

 • Pysy alemmilla vaihteilla ja pyöräile korkeammalla poljinnopeudella. Alemman vaihteen käyttö auttaa ylläpitämään vauhtia, kun puuska osuu täyteen, ja säilyttämään hallinnan, kun sivutuulen puuska osuu.
 • Pidä matalaa profiilia
 • Vältä laukaisevia vaatteita ​​li >
 • Etsi pyöräilykumppani ja jaa lipun suoratoisto
+1 erityisesti "vältä laukkuisia vaatteita". Haluaisin lisätä "kuljettaa matkatavarat mahdollisimman matalalle.
#4
+7
Mike Two
2010-08-27 22:05:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teen parhaani tarttua. Tavallaan kuin purjevene. Esimerkiksi jos ratsastan kaupungissa ja tuulet ovat etelästä, ratsastan noin mailin etelään ja sitten kohti itää korttelin saamiseksi tauolle, päätä etelään noin mailin tai sitten länteen hieman tauon saamiseksi.

Se pidentää varmasti matkaa, mutta voi olla hyvä saada lyhyet toipumisajat.

Jos pyöräilyreiteillä tai poluilla, pysyn vain matalana ja jauhaa se.

Valitettavasti tämä toimii vain kaupungissa, joka on rakennettu ruudukkojärjestelmälle. Suurin osa Euroopan kaupungeista näyttää enemmän spagettilevyltä.
@Amos - Käytän tätä yleensä Chicagossa, joka on ruudukko, mutta olen havainnut, että muutamissa Euroopan kaupungeissa sitä näyttää olevan vähän vähemmän, koska tuuli ei löydä mukavaa suoraa kanavaa juosta sisään. yleensä hyvä asia.
@Mike Two - Oletan oikeudenmukainen asia, vaikka minulla näyttää olevan taipumus asua kasvoillani matkalla töihin ja sitten heilua noin keskipäivällä niin, että se on kasvoillani myös kotimatkalla.
tai jos asuu maassa, jossa moottoritiet ovat kaikki suorat ja harvat, niin ....
@Amos - se tapahtuu myös minulle. Chicagossa matkustan usein Michigan-järven rannalla. Keväällä ja syksyllä se näyttää tekevän aina niin. Jos se tulee huonoksi, menen hieman sisämaahan, mutta on vaikeaa ohittaa luonnonkaunis reitti.
@studiohack - En koskaan sanonut, että se toimi kaikkialla :)
:) Tiedän vain osoittamalla sen: P
#5
+4
Tom Hawtin - tackline
2010-08-29 00:07:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehkä hiukan raju, mutta olen löytänyt tuulesta paljon vähemmän ongelman, kun olen siirtynyt makuuasentoon (selvistä syistä).

Se kuulostaa hauskalta vaihtoehdolta.
Ei, sillä on järkevää minulle. Joki on hitaampi suoraan pohjatuulia vasten, ja sen tulisi olla hitaampaa lähempänä maata maan kitkan takia. Sinulla olisi myös todennäköisesti vähemmän tuulen alttiita pinta-aloja.
@curtismchale Se on pienempi poikkileikkausala, joka tekee sen ilman, että tarvitsee kumartua. Voit jopa lisätä hintoja. Typerät nopeusennätykset koskevat täysin arkun kaltaisia ​​laatikoita. Minulla on kompakti akseliväli, mikä tarkoittaa, että olen suhteellisen korkealla maasta. Tuuli on todella ilmeistä, että se olisi epämiellyttävää tavallisemmalla pyörällä.
curtismchale on oikea, että tuulen nopeus kasvaa korkeudesta nollasta (määritelmän mukaan) pinnalla http://www.grc.nasa.gov/WWW/K-12/airplane/boundlay.html
Vastaavista syistä voin myös suositella tandemeja, vaikka ilmeisesti ei ole mitään järkeä, ellei sinulla ole toista ratsastajaa. lukuun ottamatta tehon ja poikkileikkauksen pinta-alan suhdetta, ylimääräinen momentti tarkoittaa, että puuskilla on vähemmän vaikutusta.
#6
+3
Andy
2011-12-07 23:36:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi tapa on vain hyväksyä, että et voi ajaa niin nopeasti kuin tyynessä ilmassa ja hidastaa hiukan! Se on varmasti nautinnollisempaa kuin taistelu kovaa vastatuulta vastaan, varsinkin jos et tunne niin hyvää etkä ole kiire.

Tämä, samoin kuin joitain muita vinkkejä, sisältyy tähän artikkeliin: http://roadcyclinguk.com/how-to/technique/six-ways-to-bear-a-headwind.htmlTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...