Kysymys:
Milloin minun pitäisi käyttää lukitustoimintoa haarukassani?
markom
2010-08-26 03:20:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on vaelluspyörä, jossa on 63 mm: n haarukka ja jossa on lukitustoiminto, joka mahdollistaa jousituksen hallinnan.

Voitteko selittää, milloin minun pitäisi haarukka lukita, mihin asentoon ja miksi?

Yksi ilmeinen esimerkki olisi mäkien kiipeäminen, haarukka tulisi lukita minimijousitukseen (melkein ei jousitusta, haarukka on jäykkä / kova kuin siltä, ​​ettei jousitusta ole lainkaan). Syynä on estää osan energian menetys poistosta ...

Mutta mitä muita esimerkkejä on? Mitä pitäisi tehdä, kun lasket mäkeä alas? Tai mene todella nopeasti?

Kiitos vastauksista, tiedän kuoppaisista pinnoista ja ylämäkeen ajeluista, mutta haluaisin tietää, pitäisikö minun lukita se, kun menen tiellä tai menen todella nopeasti, ...?
Kuusi vastused:
#1
+8
curtismchale
2010-08-26 03:45:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aina kun haarukka on ryöstämässä valtaa. Siihen voi sisältyä asuntoja, pikajuoksuja, kiipeilyä ... Paras neuvo on luultavasti kokeilla sitä kaikilla maastoilla, joilla ajaa ja päättää missä se toimii ja missä ei.

#2
+5
Jack M.
2010-08-26 03:25:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Milloin tahansa nouset ja pystyt käsittelemään esteet ilman ripustusta. Polkimen alla puristavan jalkasi voima puristaa jousituksen, mikä hyödyntää kallisarvoista voimaa (ja siten nopeutta). Hyvä myös milloin tahansa, et tarvitse jousitusta hyvän pinnan laadun takia. Esimerkiksi hyvin hoidettu palotie, joka johtaa sinne, missä haluat ajaa.

#3
+4
Amos
2010-08-26 03:27:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hybridi, pidän etujousituksen lukittuna suurimmalla korkeudella, kun olen tiellä / tasaisella pyörällä. Jos menen tasaiselta reitiltä mutkikkaammalle tai pääsen erityisen huonoille tieosuuksille potin reikiä varten (kuten A6, kun tulet Little Hultoniin Horwichilta), avaan jousituksen.

kun jousitus on lukittu suurimmalle korkeudelle, tuntuu siltä, ​​että saan enemmän energiaa energiankulutukselleni (vaikka tämä on täysin subjektiivista ja voi olla täysin päinvastainen kuin todellisuudessa), ja tuntuu siltä, ​​että se vie enemmän enbergyä tekemään sama tieosuus, kun jousitus on auki.

Subjektiivinen käsityksesi on oikea. Käytät samaa tehoa, mutta jousituksen kanssa osa työtä, jonka teet polkimen alasajossa, on jousen puristaminen sen sijaan, että ajaisit pyörää eteenpäin. Kun jousitus on lukittu, poistat kyseisen virran menetyslähteen.
#4
+3
Lee Shipley
2013-01-16 13:04:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huippu-urheilijoiden maantiepyörillä ei ole jousitusta, mutta huippuluokan polkupyörillä - sen pitäisi kertoa sinulle jotain. Jousituksen tarkoituksena on antaa paras mahdollinen kosketus tielle ja siten turvallisuus ja kuljettajan mukavuus, mutta se maksaa painon ja energiahukan hinnan pumpattaessa polkimet. Kivinen alamäkireitti - käytä jousitettua polkupyörää; mäkinen mutta sileä tiepolku - tartu pyörään ilman jousitusta. Säännöllinen reittini on yhdistelmä molemmista: minä pensastan lyhyitä osia hiekan, mutan ja puun juurien läpi, mutta suurin osa matkasta on sileä terva, jossa on huutavia laskuja ja kovia nousuja, joten minulla on hybridi, jossa etuhaarukoissa on jousilukko. Vaikka maantiepyöräilijät pääsevät pois minulta tasaisella, ohitan heidät nopeasti karkeilla osuuksilla.

#5
+2
user9135
2014-02-25 09:07:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muut ovat sanoneet, sinun on lukittava se, kun haluat lisätä pyörän tehoa. ts. tasainen tie, kohtalaisen sileä polku. Energian ryöstäminen ei ole kovin pahaa kovalla hännällä, mutta täynnä pussissa se on havaittavissa eri tilanteissa. Lukitsen itseni aina kiipeessä, varsinkin jos seisot kiipeilyn aikana. Laskeutuessani haarukka on aina auki. Rengaspaineella on myös merkitystä. Jos pystyt ajamaan matalamman psi: n, et ehkä tarvitse haarukkaa niin usein. Henkilökohtaisesti kun olen polkupyörällä, haarukka on aina auki. Jos tulen jyrkkään nousuun, lukitsen sen. Jos satun osumaan nopeasti litteään osaan, lukitsen sen. Jos olen tiellä, lukitsen sen. Tietysti kaikki riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. Kokeile erilaisia ​​asioita, kunnes löydät sen, mikä tuntuu oikealta.

#6
+2
user23935
2015-12-29 20:48:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on useita polkupyöriä, mutta ajan rasvapyörää talvikuukausien ajan, ja kesällä, kun tavallisena reittini on märkä / mutainen, jätä haarukka lukitsematta suurimman osan kesästä, mutta lukitse se koko talven, koska suurinta osaa tiivisteistä ei ole tarkoitettu lämpötilat alle 20 astetta F. En halua joutua vaihtamaan tiivisteitä joka kevät.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...