Kysymys:
Kuinka vaihdan levyjarrupalat?
Johan Dahlin
2010-08-26 17:31:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka vaihdan levyjarrupalat? Kuinka voin välttää nesteen päästämistä ulos?

Olisi erittäin hyödyllistä, jos kerrot meille jarrujen merkin ja mallin.
Hups, vaikea kirjoittaa "jarru" tietokoneohjelmoijana, joka kirjoittaa "tauko" koko ajan :)
Toinen asia, johon on suhtauduttava varoen, on EI painaa jarruvipua, kun tyynyt ovat poissa, koska tämä saa männät ulottumaan toisiinsa eikä jätä tilaa uusien tyynyjen asentamiseen. (ja mahdollisesti tulla kokonaan ulos jarrubrändeistä riippuen). Jos männät ulottuvat, voit aloittaa liukumisen pelikortilla työntääksesi ne takaisin portteihinsa. Kun saat tilaa, voit käyttää työkalua lopettaaksesi niiden työntämisen .
Park Tool -videot ovat mielestäni erinomaisia ​​vastaamaan tämän tyyppisiin kysymyksiin: https://www.youtube.com/watch?v=Xqw0SaZl-jo (ymmärrän, että kysymys on ennen videota!)
Kaksi vastused:
#1
+6
sixtyfootersdude
2010-08-26 19:53:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleisesti ottaen sinun pitäisi vain pystyä ottamaan pyörä irti ja tarttumaan niihin neulapihdillä. Tartu vain välilehteen (katso kuva) ja helpotan niitä hitaasti. Minua pidetään vain magneeteilla. Lisätietoja tarvitaan todennäköisesti parempaan vastaukseen.

alt text

#2
+2
gaoithe
2019-08-14 17:20:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarkka menettely vaihtelee hieman jarrusatulan / jarrupalojen mallista riippuen. Suurin osa levyjarruista on nyt hydraulisia. Olen huomannut, ettei minun ole koskaan tarvinnut toistaiseksi päästää nestettä ulos tai lisätä nestettä hydraulijarruista! Toimenpide sujuu yleensä seuraavasti:

TYÖKALUT / AINEET: lateksikäsineet, kangas, vanha hammasharja, väkevät alkoholijuomat, renkaanpoistotyökalu, ruuvimeisseli, pihdit (mieluiten neulakärkiset), kuusiokoloavain / avain tarvittaessa pyörän irrotuksesta / jarrusatulasta riippuen

 1. Anna aina vähän aikaa komplikaatioihin. ERITYISESTI, jos et ole tehnyt kyseistä pyörää / osaa aiemmin.

 2. Kerää työkaluja / osia. Käsineet päällä. Irrota pyörä (TAI joitain jarrusatuloita, poistat yhden pultin ja jarrusatula pyörii pois roottorista kuten moottoripyörän jarru).

 3. Puhdista jarrusatula ulkona. Hammasharja + väkevät alkoholijuomat + kangas. VAROITUS: älä likaista / öljyistä nestettä roottorin tai jarrupinnoille!

 4. LISÄVARUSTE: Työnnä jarrupalat irti ruuvimeisselillä niin pitkälle kuin mahdollista kummallekin puolelle (työnnä männät) takaosa)

 5. Ponnahda tappi tai mikä tahansa, joka pitää jarrupalat paikoillaan.Poista tyynyt jarrusatulasta.Tarkista tyynyjä.

 6. Puhdista paksuus.

 7. Työnnä männät takaisin molemmille puolille muovisella työkalulla.

 8. Aseta uudet tyynyt pidikkeeseen. Liu'uta ne jarrusatulaan. Työnnä tappi tai mikä tahansa, joka pitää ne paikallaan ja lukitse.

 9. Laita pyörä varovasti takaisin. . varmista, että roottori menee jarrusatuloiden väliin jarrusatulassa.

 10. Vedä jarrusta muutama kerta. Muutaman ensimmäisen kerran se on pehmeää ja menee kokonaan, mutta sen tulee jäykistyä, kun mäntä työnnetään ulos ja alkaa työntää tyynyjä roottoria vasten.

 11. Tässä vaiheessa olet melkein valmis, roottori olisi voinut tippua tai roiskua siihen, joten puhdista roottori täysin tuoreella liinalla / keittiöpyyhkeellä. Jos roottorissa on epäpuhtauksia, jarrut saattavat olla meluisia eikä tehokkaita kuin pitäisi.

 12. Testisykli. Toivottavasti työ on tehty jarru toimii hyvin. Jos ei . . sitten. . VARAUS / virheenkorjaus TIME. .

 13. Siivoa.

 14. Varo muutamia ensimmäisiä syklejä varmistaaksesi. . .

Levyjarruilla se on yleensä tarpeeksi helppoa, mielestäni niitä on helpompi vaihtaa kuin vanteen jarrupalat. . joskus asiat ovat hieman hankalia. Lisähuomautuksia komplikaatioiden varalta:

 1. Kyllä, pyörä on poistettava. Tämä antaa pääsyn laittaa sisään ja ulos tyynyjä ja työntää männät takaisin. Jotkut tyynytyypit voitaisiin vaihtaa poistamatta pyörää, mutta vain jos pystyt myös puhdistamaan ja saamaan männät takaisin.

 2. Kyllä, käsineet ja puhdistus ovat hyviä käyttää / tehdä. Puhdistus auttaa pitämään sinut ja työkalut / pyörät puhtaina ja pitkällä aikavälillä estämään osien tarttumisen ja kulumisen.

 3. Ennen tyynyjen poistamista voit käyttää niitä mäntien työntämiseen. Aseta ruuvimeisseli tai muu työkalu jarrupalojen väliin ja työnnä ne sivulle. Tämä varmistaa, että mäntä ei vaurioidu työntämällä sitä suoraan ruuvimeisselillä.

Tapasin kerran männän, joka oli jumissa: Hayes Sole Disk Jarrut, säätimet jäykät / kiinni ?

Poista tässä tapauksessa jarrupalat. Puhdista sisältä ja ulkoa väkevällä alkoholijuomalla. Vältä likaisen nesteen likaantumista jarrulevyyn tai muihin jarrupintoihin. Älä puhdista / voitele öljyllä tai WD40: llä, koska se voi vahingoittaa mäntien kumi- / muoviosia. dot4-jarrunestettä voidaan käyttää voiteluun (tarkista, onko hydraulinestesi mineraaliöljy tai dot4). Jonkin ajan kuluttua (jätä huonoissa olosuhteissa yön yli puhdistusta varten imeytymään) varovasti (muovityökalulla), mutta työnnä mäntä tiukasti takaisin.

Luulen, että jos se ei toimi, siellä voi olla ilmaa tai liikaa neste hydrauliikkajärjestelmässä ja jotkut on tyhjennettävä, mutta yritän todella välttää nesteen tyhjentämistä!

 1. Shimano-mallissa on eräänlainen sokka. Taivuta tai taivuta pää kiinnittyäksesi paikalleen. Muiden tyynyjen kohdalla on erilaisia ​​tapeja ja pieniä pultteja tai jarrusatula on irrotettava osittain ja kulma pois roottorista.

 2. Tarkasta tyynyjä, mielestäni yleensä tyynyt menevät hieman liian pitkälle yhdessä paikassa! Kun jarru tuntuu karkeammalta tai meluisammalta, tiedän, että minun on vaihdettava tai tarkastettava kunnolla. Tyynyjen tarkastus. . on erittäin vaikea nähdä, kuinka paljon tyynyä on jäljellä poistamatta niitä. Shimano-tyynyni irtoavat ja pyörän sisäpuolelle lähempänä oleva osa on kuluneempi, yleensä tyynyn toinen pää on melkein kokonaan alas metallisen tyynyn takana.

 3. muovityökalu = renkaanpoistaja tai ehkä vanha hammasharjasi :)

 4. Tämä vaihe aiheutti minulle ongelmia tänä aamuna! Shimano-jarrupalat eivät mahtuneet mukana toimitettuun tyynypidikkeeseen! He tavallaan asennettu, mutta reikä tappi ei ole linjassa. Minun piti viilata tyynyjen yläosat alas, jotta ne sopivat pidikkeeseen. Hauskaa ja mielenkiintoista !? Ja opettavainen.

 5. Muutama ensimmäinen kierros ulos, varo vain mitään hauskaa. "vuodevaatteet" jarrupalat? En tiedä. Yleensä he vain työskentelevät välittömästi.

Eri asia, enemmän ongelma vanteiden jarruissa, jos vanhat jarrut olivat melko huonoja ja nyt sinulla on hyvät jarrut, ole varovainen, koska saatat tarttua ja puristaa jarruttaa yhtäkkiä ja todella pysähtyy! Tee vähän MTB-koulutusta ja opi höyhenjarrut.

Vinkki: Älä käännä polkupyörää ylösalaisin jarrua vaihdettaessa! Hydraulisen säiliön ollessa ylösalaisin, ilma saattaa siirtyä säiliöstä kaapeliin. Varsinkin jos työnnät männät takaisin pyörällä ylösalaisin. Käytä polkupyörää oikealla puolella ylöspäin jarruvipua muutaman kerran pumppaaksesi öljyä vaijeriin ja päästääksesi ilmakuplan takaisin säiliöön.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...