Kysymys:
Puristus kampista / karasta. Kuinka korjata?
leiflundgren
2010-08-26 02:26:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Äskettäin polkupyörän kampi alkoi kiristä. Tarkistin tavallisella "pyörä-raamatullani" Park Toolilla. He suosittelivat purkamista, voitelua, koottamista uudelleen.

Joten tein niin.

Poista kammet. Poista kara. Puhdista.Voitele. Kokoa.

Ei, kutina on edelleen olemassa.

(Saadaksesi selville äänen lähde-alueen, ystäväni ajoi pyörällä hitaasti, kun juoksin kuuntelun rinnalla. Ja ääni tuli Olen iloinen, ettei kukaan naapuri nähnyt minua ...)

Kummallekin kampien paljastukselle on kaksi kolisevaa ääntä. Jos minä polkupyörällä ajaessani alas molemmilla jaloilla kuulen melua. Käänny 180 astetta ilman painetta, paina uudelleen alas ja kuuluu jälleen melua. Jos olen "liian pehmeä", matala paine ei kuulu ääntä. paljastus, jossa ei havaittavaa ääntä silloin ole.

Onko kenelläkään aavistustakaan, mikä pyörässä vikaa on? Ja miten minun pitäisi korjata se?

/ Leif

kutisevia ääniä on yleensä vaikea erottaa pelkästään kuuntelemalla .. Voitteko kuvata lisää siitä, miten melua toistetaan? Vain polkemisen aikana, vain jalustalla jalustalla, vain kun painetaan polkimia tai vain pyöritetään jne
Minulla on ollut tämä vanhoissa polkupyörissäni, enkä ole koskaan pystynyt korjaamaan sitä kunnolla, joten olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan hyvän korjauksen. Se oli ehdottomasti tulossa alaosan kannattimeltani.
Minulla oli tällainen kutiseva ääni (tuli vasemmalta polkimeltani, vain voimakkaalla laskulla), ja sitten juuri kadulla talostani vasen kammeni putosi. Ja se on tarina siitä, kuinka opin oppimaan pulttien kireyden muutaman ajon jälkeen.
Viime viikon ratsastuksessani sain hyvin pienen tikittävän äänen BB: n alueelta, kun oikea käsivarsi oli suunnilleen 8-oclock-asennossa. Kuormasta riippumaton. Kampivarret olivat ehdottomasti tiukat, samoin kuin kaikki muu. Mutta ajon mekaanikko sanoi, että hänellä olisi mennä siihen, ja hän kiristi polkimet ja kammen pultit saaden ehkä 20-30 astetta jokaisesta. "Rasti" meni pois.
Olen uusinnut ja rakentanut pyörän bb- ja kääntöpisteet uudelleen ja "rasti" oli edelleen siellä. Vietin monia unettomia öitä miettien, mistä se tuli. Loppujen lopuksi sanottiin ja tehtiin, polkimet kiinnittivät ne XT-varsiin. Sisällä oli luun kuivaa. Olisin sanonut yli 100 dollaria, jos tarkistan ensin polkimet.
Tämä voi olla satulatolppa. Kun istuintankosi kurisee, vannot joskus, että se on vetolaitteessa, koska kun painat ja alennat polkimen painetta, siirrät painosi myös satulatolpalle.
Kuusitoista vastused:
#1
+17
Bob Biscuit
2012-06-20 02:25:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kutina on monia mahdollisia syitä. Mutta Deemarilla on todennäköisin syy tässä tapauksessa - kampi on löysä akselilla. Ajattele, miten kermakko syntyy. Se on yksi esine liukumassa toisen yli. Mutta liukumisen sijaan se tarttuu toistuvasti sitten hyppäämiseen. Liikkeen määrä voi olla vain murto-osa millimetriä. OP olisi huomannut, jos kammet olisivat todella löysät. Mutta tässä tapauksessa löysyys voi olla mikroskooppisessa mittakaavassa.

Voit testata tämän helposti tarvitsematta juosta pyörän rinnalla. Mene polkupyörälle jarrut ja olkapääsi seinää vasten. Kierrä polkimia niin, että kammet ovat vaakasuorassa, ja heiluta ylös ja alas painosi kanssa samalla tavalla molemmissa polkimissa. Tämä kiertää kampia ja akselia mahdollisimman pitkälle yhteen suuntaan. Kierrä sitten polkimet asentoon 180 astetta (toinen jalka eteenpäin) ja tee sama. Tämä kiertää kokoonpanoa mahdollisimman pitkälle toisinpäin. Toista toimenpide kuuntelemalla koko ajan. Tällä tavalla testaamalla vältetään monet muut melulähteet, kuten pyörät, ketju, istuin jne. Ole varovainen. Jos jotain rikkoutuu tai jalkasi luiskahtaa polkimelta, satutat itseäsi.

Uusissa kammioissa on neliönmuotoinen kartiomainen reikä, joka sopii tarkalleen akselin kapenevaan neliöön. Kuten Deemar sanoo, jos reikä on heilahtanut jonkin aikaa, reikä vaurioituu ja et ehkä koskaan saa tyydyttävää istuvuutta. Kiinnitin pyörälläni (ainakin toistaiseksi) muotoilemalla uudelleen neliön muotoisten reikien sisäpuolen viilalla ja puhdistamalla akselin neliön akselin. Sitten kootin sen rasvalla. Saadaksesi osat nukkumaan yhdessä, käytin seuraavaa menettelyä toistuvasti. Pese kampi muutaman kerran pehmeällä vasaralla. Hyppää ylös ja alas polkimilla kuten yllä. Kiristä pultti uudelleen. Lopulta pehmeä alumiinikampi otti kovan akselin muodon ja kutina poistui kokonaan. Sinun on todennäköisesti tehtävä tämä molemmille kampille.

Muista, että kammen ja akselin välinen liikemäärä voi olla niin pieni, että se on huomaamaton. Et ehkä näe sitä liikkuvana. Mutta kuulet tuloksen, kun teet polkimen pompputestin. Pyörälläni melu oli todella kovaa ja raivostuttavaa, ja nyt se on täysin hiljainen. Kiristän pultin säännöllisesti. Jos se löystyy uudelleen, joudun ehkä vaihtamaan kampet ja pohjakannattimen.

Tämä viesti tulee olla vanha, mutta se ratkaisee ongelman minulle. Tein täyden palvelun minun shimano hollow tech BB & kampi, ja vain yhden päivän kuluttua se alkoi tuottaa kauheaa kutina. Aion tehdä koko menettelyn uudelleen paksummalla rasvalla, mutta yritin ennen vastausta etsiä täältä. Osoittautui, että en tiennyt esikuormitusmutteria tarpeeksi. Pienennän sitä hieman enemmän ja se toimi kuin viehätys.
#2
+6
M. Converse
2010-08-26 04:37:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet varma, että se tulee alakannattimesta, ja olet jo R&Rnd heidät, kokeile käyttää teflonnauhaa (putkimiehen teippi) sen sijaan, kääri se kuppien ympärille ja asenna ne uudelleen - tämän pitäisi korjata kaikki BB: n piikkejä .

#3
+5
Amos
2010-08-26 02:37:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletko varma, että kiristys tulee kammiosta?

Se voi olla takanapa, se voi olla itse pedaali, se voi olla jonkinlainen yhdistelmä asioita, jotka kun painat niihin, aiheuttaa kiristystä. Annatko ylimääräistä painoa tankoille, kun saat kiristyksen.

Minulla on ollut rypistyksiä: satulatolpan, kuulokemikrofonin, takanavan, etunavan, jarrut, polkimet ja tietenkin kampia / karaa eri aikoina.

Täällä käydään keskustelua ikuisesta squeakista sykekeskustelussa: http://www.cyclechat.net/topic/67337-the-squeak-goes -on /

Juuri siksi, että kutina tapahtuu, kun painat yhtä osaa, se ei tarkoita, että se osa kurisee.

#4
+5
deemar
2010-09-09 07:15:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulostaa siltä, ​​että kampiakselit ovat löysällä karalla - joten kiristä joka polkimen aivohalvaus / 180 astetta. Jos kammet ovat olleet löysällä jonkin aikaa, pyörällä ajaminen on yleensä pyöristetty joko karan neliönmuotoinen kartio tai kampien reikä. Jos näin on tapahtunut, et voi koskaan kiristää sitä kampisarjaa tiukasti, jotta se poistaisi kiristyksen.

Valintasi loppujen lopuksi joko sietävät kiristystä (ja joudut kiristämään kampia. joka viikko tai kaksi) tai vaihda kampi ja mahdollisesti alempi kiinnike. Jos vaihdat kampia, varmista, että olet rasvannut alemman kannattimen karan kartiot ennen kampien asentamista. Tämä varmistaa, että kammet eivät tartu ennenaikaisesti, mikä estää sinua kiristämästä kampia.

#5
+3
ExecutiveCycling.com
2010-09-04 01:41:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muita mahdollisuuksia, joita ei ole mainittu, ovat ketjurenkaan pultit, takaosan pikalukitus, rungon halkeama, ja rungon rakenteessa käytetty sisäinen runko-osa voi myös kiristä rungon merkistä ja mallista riippuen.

#6
+3
Cjvector
2017-06-22 20:00:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli samanlainen ongelma - kutinaa molempia puolia alaspäin. Kokeiltu voitelupoljin kampaa istuimen kiinnitintä - ei muutosta. Vedetty istuimen pylväs ja pää oli kiiltävä putken hankautumisesta. Rasvattu pylväs ja autuas hiljainen.

Voi myös tapahtua, koska vesi tulee takapyörästä, osuu istuimen putken uraan ja tippuu sisälle. Asennusrasva tai -pasta auttaa, samoin kuin lyhyt pala vanhaa sisäputkea sadetakkina satulatolpan / istuimen putken / kiinnitysalueen päälle, mutta se näyttää hieman Frediltä.
#7
+2
ttarchala
2010-08-26 15:10:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saanen muutaman vuoden välein rypistyksiä tältä alueelta MTB: ssäni, se on aina alempi kiinnike, joka antaa ja on vaihdettava. Jos pyöräilet paljon mudassa, sateessa jne., Ei ole epänormaalia vaihtaa BB: täsi noin kolmen vuoden välein.

Jos sinulla on täysjousitettu runko, se voi olla myös laakereita. / p>

#8
+2
Jerry Coffin
2010-09-13 02:53:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saamiesi vastausten määrän ja moninaisuuden perusteella voit todennäköisesti arvata todellisen tosiasian: mahdollisuuksia on paljon, ja on vaikeaa (parhaimmillaan) olla varma siitä, mikä pätee.

Lisäykseni on, että on olemassa muutamia tapauksia, joiden korjaaminen voi olla lähes mahdotonta. Yksi ilmeinen tapaus on titaaniset alakiinnikekupit, erityisesti asennetut alumiini- tai titaanikannattimen kuoreen. useimmissa käytännön tarkoituksissa, jos päätät käyttää yhtä näiden osien yhdistelmistä, voit melkein erota itsestäsi jonkin verran kutisevaa. Kutina ei ole sinänsä suuri ongelma, eikä se välttämättä tarkoita, että muita ongelmia esiintyisi.

Samalla se tarkoittaa yhtä: loput on säilytettävä erittäin varovasti. pyörän. Sinulla ei ole enää välitöntä hälytystä, kun jokin on valmis menemään pieleen (ja monet ongelmista, joista kuriseva voi olla merkki, ovat vakavia ongelmia - asioita, joita et halua tapahtuvan keskellä ei mitään).

Muokkaa: Yksi toinen seikka: jo silloin kun työskentelin pyörämekaanikkona, pari meistä testasi parhaita tapoja asentaa kampivarret. Lopulta päätimme, että voitelu oli huono idea - vaikka se estää kampivarren "sitoutumisen" ennenaikaisesti, se myös estää sitä pitämästä hyvin. Pahempaa on, että kun käytät rasvaa ja kiristät kammen pultit oikein, kammen varsi istuu "syvemmälle" BB-akselille. Testauksessamme tämä johti kampivarren murtumiseen noin 5-10% useammin kuin ilman rasvaa.

#9
+2
paul
2012-04-17 21:03:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on tämä ongelma, joten löysin tämän viestin Googlesta!

Erinomainen vastaus viimeiseltä yllä olevalta henkilöltä! (Ed - emme tiedä mikä viesti se olisi, nyt).

Minulla on täsmälleen tämä ongelma, titaanikara, jossa on 2 sinetöityä laakeria kummallakin puolella (ruostumaton 6903 kumitiivisteillä, 30mm x 7mm x 17 mm), jota käytetään metalliseoskupin kanssa käyttöpuolella ja muulla kuin käyttöpuolella, käytetään kierteistä Shimano-seosta, jota käytetään yleensä suljetuissa pohjalevyissä. Minulla on idea, joka voi korjata tämän.

Aion ostaa Ebay: stä perspex-putken, joka on 30 mm koko halkaisijaltaan ja on saman karan leveys kahden suljetun laakerin välillä (noin 59 mm 73 mm: n kara). Joten mitä tämä tekee, on pitää laakerit yhdessä vahvana, kun kiristän muun kuin käyttöpuolen tyyppisen kupin. Toivottavasti tämän pitäisi toimia, koska se simuloi patruunatyyppistä alakiinnikettä, mutta sen kevyt versio - joka painaa vain noin 130 grammaa 2 kupillista, 2 laakerikaraa ja saattaa olla vielä muutama gramma putkelle. Olen etsinyt kevyitä komponentteja, jotka näet :-)

#10
+2
Philip Evans
2013-04-16 01:42:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kampivarsi ei todennäköisesti istu BB-karalla oikein, hyvin yleinen! Katso, pystytkö määrittelemään, mistä kiristys syntyy, jos se tapahtuu ketjusarjan puolelta, sovelletaan seuraavaa:

Ehkä hiukan likainen asennettuna, sekä kara että vastaava kampivarren tai ketjusarjan kosketuspinta täytyy olla puhdas ja voideltu asennuksen yhteydessä.

Minulla oli sama ongelma äskettäin. Irrotettu ketjut, puhdistettu, voideltu ja asennettu uudelleen, ongelma ratkaistu!

#11
+2
pilot Smith
2013-04-19 04:01:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Irrota kammet, puhdista karan päät alkoholilla (mutta älä laita sitä laakereille), asenna sitten ja kiristä pultit momenttiavaimella maksimimäärään saakka. Kysymys on hyvin pienestä saastumisesta näiden kahden osan välillä, jättäen aukon äärettömän pienelle liikkumiselle. Voit myös yrittää kiristää sitä ensin ennen purkamista. Sen on oltava erittäin tiukka.

#12
+1
dotjoe
2010-09-03 23:45:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko ketju tiukempi joissakin vallankumouksen kohdissa? Tämä voi olla syyllinen. Kun painat alas ja ketjussa on paljon jännitystä, asiat kirisevät.

Ketjun kireys voi johtua liian kiristetystä takapyörän sijoittelusta, varsinaisten ketjun lenkkien, ketjupyörän / hammaspyörien ollessa epätäydelliset ympyrät tai jopa väärin sijoitetut ketjuhampaat.

#13
+1
checkered Banana seat
2013-04-08 09:48:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritin kaikkia tavanomaisia ​​ja sain mukavan kevään virityksen sopimuksesta.

Mikään ei toiminut - irrotin sitten mielijohteesta polkimet kampiakseleista, voidelin niitä vähän, kiristin sitten takaisin ylös - ongelma mennyt ...

kuka olisi arvasin, varsinainen pala, jota jalkani kosketti, oli kurisevaa

Hei, tervetuloa polkupyörille.se. Koska tämä on sama ehdotus (enemmän tai vähemmän) kuin joku muu, tämä olisi todennäköisesti ollut parempi kommenttina.
@MereDevelopment Vaikka se olisi parempi kommenttina, uudena käyttäjänä hän (?) Tarvitsee lisää [edustajaa] (http://bicycles.stackexchange.com/help/privileges) voidakseen lähettää kommentteja.
#14
+1
user10546
2014-03-11 18:12:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli tämä ongelma, ja se hämmensi minua ikuisesti, vaihdin BB: n kiristetyt kampivarret ja voideltuja polkimen kierteitä ja edelleen siellä. Osoittautui takapyörän QR-koodiksi! Kaikki tämä stressi ja lajittelin sen 30 sekunnissa !!!

Koska se ei ole englannin äidinkielenään puhuva: Mikä on QR-lyhenne?
QR tarkoittaa nopeaa vapautusta.
#15
+1
Wuzza Wumble
2016-11-13 14:35:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotkut lukemistani ratkaisuista kuulostavat oikeilta. Vaihda roskat, riippuen minkä tyyppisistä kampista sinulla on JIS-kampia. Osta itsellesi ISO-kammet. Näiden JIS-kampien neliömäisellä aukolla on todellakin tapana kulua. Tiedän, koska minulla on ollut melko vähän. Ne voivat maksaa hieman enemmän, mutta sinulla ei ole enää rypistyksiä. Niin kauan kuin ylläpidät säännöllistä ja yhdenmukaista huoltoaikataulua. Valitettavasti satanut paraatiisi.

#16
-3
Fonz
2016-07-10 20:36:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli sama ongelma päivien ajan, nyt otin pultin kampistani, joka yhdistää sen karaan, ja käytin siihen kuparirasvaa, ja se oli lopulta kadonnut

OP kirjoittaa, että he ovat jo kokeilleet tätä: "Poista kammet. Poista kara. Puhdista. Voitele. Kokoa uudelleen. Ei, kiristys on edelleen olemassa.".
@sleske Fonz mainitsee kuparirasvan, mitä OP ei sano. En tiedä kuka äänesti, mutta mielestäni se olisi vedettävä.
Tervetuloa [bicycles.se] @Fonz -palveluun. Ehdotan, että teet [kiertue] ja lue [ohje] saadaksesi selville, kuinka sivuston pitäisi toimia. FWIW Luulen, että vaikka se on hyvin lyhyt, se on Ok ensimmäisenä postina. Lisää selityksiä tai yksityiskohtia olisi parempi.
@andy256: No, sikäli kuin voin kertoa, "kuparirasva" on voiteluaine, joten vastaus näyttää siltä, ​​mitä OP jo teki. Jos tämä vastaus koskee nimenomaan kuparirasvan käyttöä toisen voiteluaineen sijaan, sen tulisi selittää, että kuparirasva on erityinen ja miksi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...