Kysymys:
Kuinka korjata etuvaihde kahdella vaihdolla vain siirtyäksesi seuraavaan hammaspyörään
Mark Ingram
2010-09-06 14:23:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olin eilen ulkona ratsastamassa ja useita kertoja vaihdellessani ylös ja alas suuren ketjurenkaan ja pienen ketjurenkaan välillä (minulla on vain 2 rengasta edessä), se vaati 2 vaihdetta. Vaihteet asettuivat kuvitteelliseen keskimmäiseen hammaspyörään! Kuinka voin korjata tämän?

Minkälaista etuvaihtajaa käytät?
Ei hajuakaan. Olen uusi maantiepyörissä. Tiedän vain, että se on Ultegra-vaihdin noin 5 vuotta sitten.
Ok, se on todennäköisesti integroitu malli (yhdistetty jarruvipu + vaihdin).
Minulla on 7-vuotias Ultegra, tekee saman.
@darkcanuck, kyllä ​​se on integroitu.
Muista myös, että tien kolmikot ovat tunnettuja huonosta vaihtotehosta. Korvaamani Ultegra-kolmikko teki aina sellaista.
Neljä vastused:
#1
+8
darkcanuck
2010-09-07 03:21:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uskon, että kolmivaiheisen etuvaihtajan Shimano-integroiduilla vaihtimilla ("briftereillä") on yleensä 5 indeksoitua sijaintia: 1-3-5 ovat päärenkaita, jotka sopivat ketjurenkaisiin ja 2-4 ovat välipisteitä ketjun hieronnan välttämiseksi. joillekin ketjurenkaille Jos annat etuvaihdevivulle lyhyen vetovoiman, se napsahtaa kerran ja etuvaihtaja liikkuu yhden asennon. Anna sille täysi vetovoima ja sen pitäisi napsahtaa kahdesti, siirtäen kahta asentoa.

Normaalisti nouseminen suurempaan renkaaseen vaatii 2-napsautuksen ylöspäin; joskus joudut antamaan sille yhden napsautuksen vaihdon jälkeenpäin ketjun hieronnan poistamiseksi, jos olet suuremmassa takahammastossa. Rengas alas laskeminen voi kestää vain yhden napsautuksen alasvaihdon, riippuen siitä missä asennossa vaihdelaatikko on. Kaikki tämä perustuu kokemukseeni triplasta, mutta sen pitäisi toimia samalla tavalla kaksinkertaisen kanssa.

Jos siirto-ongelmat ovat huomattavampia nousemassa isompaan renkaaseen (tarvitsee enemmän napsautuksia kuin aiemmin), tämä johtuu todennäköisesti kaapelin venymisestä. Jos etuvaihtajakaapelissa on tynnyrisäädin, yritä kääntää kaapelia hieman kääntämällä sitä vastapäivään (katsomalla sitä sivulta, johon kaapelikotelo tulee). alas pienempään renkaaseen, sitten joko kaapelit tarttuvat jonnekin (kuluneet kaapelit / kotelo) tai etuvaihtaja tarttuu (tarvitsee voitelua tai siinä on kulunut jousi).

Kiitos Darkcanuck. Lisäasennot ovat pysäyttäneet ketjun hankauksen etuvaihtajassa.
#2
+5
Jackson
2010-09-06 16:04:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä johtuu todennäköisesti vaihteista.

Jos kaapelit ovat uusia, ne ovat saattaneet olla hieman venyttäneet ja sinun on irrotettava kireys säätämällä kireyttä, teet tämän yleensä tynnyrisäätimellä joko siirtimessä tai linjassa vaihteessa kaapeli.

Jos kaapelit ovat olleet pyörässä jonkin aikaa, ongelma on todennäköisesti tahmeissa kaapeleissa, vesi ja lika joutuvat kaapelin ulospäin ja pysäyttävät vaihtimen vetämään tarpeeksi kaapelia läpi. kuvauksestasi tämä näyttää todennäköisimmältä vaihtoehdolta. Voit yrittää puhdistaa kaapelit, mutta kokemukseni mukaan uusi kaapelin sisä- ja ulkopinta on tie.

#3
+3
curtismchale
2010-09-06 19:45:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On myös mahdollista, että vaihdevipuissa on ylimääräisiä kantoja ketjun sovittamiseksi. Tiedän, että Trekillä Sora-ryhmälläni on kaksi alempaa sijaa. Jos olen alimmassa asennossa, ketjuni hieroo hieman pienintä kasettivaihteistoa. Siirrän sen toiseen asentoon, joka ei muuta sitä, mutta poistaa etuvaihtajan hieronnan.

Kun vaihdan suurelle ketjurenkaalle paikasta kaksi, menee hyvin. Kun vaihdan alaspäin, minun on vaihdettava kaksi asentoa saadaksesi sen pieneen ketjurenkaaseen. Vaihdevipu on asetettu tätä varten, ja sen täydellinen heitto on kaksi asentoa.

#4
+1
Kris
2012-07-25 07:22:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tapaa toisinaan vanhalla hyvällä 16-vaihteisella Shimano 105: lläni. Kaapelin jännitys ei yleensä ole riittävä (jännitys tynnyrissä tai ankkurissa). Myös lika kaapelin ja vaipan välillä (ruiskuta öljyä vaippaan tai vaihda kaapelit).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...