Kysymys:
Kuinka kohdistan pyörän?
Johan Dahlin
2010-08-26 06:11:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rikkoin pari pinnaa pyörässäni, nyt se on kaikki taipunut. Kuinka voin kohdistaa sen takaisin? Millaisia ​​työkaluja tarvitsen hyvän työn tekemiseen?

Mahdollisesti liittyvä: http://bicycles.stackexchange.com/questions/816/truing-stands-go-big-or-stay-home
Katso tämä video: http://www.pinkbike.com/news/tech-tuesday-wheel-truing-101-2010.html
Etsi Jobst Brandtin "Polkupyörän pyörä". Se kattaa kaiken kaikenlaisen pyörän rakentamisesta. Erinomainen kirja.
Viisi vastused:
#1
+12
Drew Stephens
2010-09-10 10:11:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Korvaa ensin puuttuvat pinnat oikean kokoisilla pinnoilla.

Seuraavaksi vaihdepyörillä varustetun takapyörän käyttöpuolella sinun on poistettava kasetti, asetettava uudet pinnat paikalleen ja vaihdettava sitten. Se vaatii erikoistyökalun (eri muunnelmia eri kaseteille ja vapaakäynnille). Pyöräliike voi tehdä tämän tai myydä sinulle oikean työkalun.

Tarvitset aina seuraavan erikoistyökalun: puola-avaimen , joka sopii puoliesi kokoon.

Vaikka harjateline on hieno, voit tehdä vanteen jarrulla varustetun polkupyörän perusharjoituksen yksinkertaisesti asettamalla pyörän jalustalle. Levyjarruilla pyörän rungon tai haarukan ympärillä oleva nippuside voidaan kääntää niin, että vapaa pää koskettaa melkein (mutta ei aivan) vanteen. Kaikki vastaavat toimivat, tarvitset vain jotain vanteen läheisyydessä, jotta näet sen ja vanteen välisen aukon.

Anna ilman renkaasta. Renkaan ilmanpaine työntää putkea vasten pään päätä ja voi puhkaista putken. Pyöritä pyörää hitaasti ja tarkkaile vanteen ja jarrupalan välistä tilaa. Kun olet löytänyt alueen keskikohdan, joka on listattu toiselle puolelle, löysää kiintoavaimellasi sitä lähinnä olevaa puolaa tältä sivulta turn - ½ kierrosta ja kiristä vastaavalla puolella olevat puolat.

Niin kauan kuin työskentelet pienin askelin ja työskentelet hitaasti, on turvallista leikkiä ja selvittää, miten harjoittelu toimii. Tarvitaan kärsivällisyyttä.

Jos vanteen itse on taipunut, sen toteaminen voi olla vaikeaa tai mahdotonta.

Jos korjaat vain pyörää, saat täysin hyväksyttäviä tuloksia käyttämällä kehyksen sisäistä menetelmää. Mielestäni saan parempia tuloksia teippaamalla pienen palan lankaa pidikkeeseen ja käyttämällä sitä mittarina. Jarrupala on minulle liian suuri, jotta voin todella nähdä, mitä teen.
#2
+6
deemar
2010-10-07 03:19:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muiden vastausten tavoin tärkein tarvittava työkalu on pinnaväännin. Voit käyttää itse kehystä harjatelineena.

Muita huomioitavia asioita ovat:

  • Tyhjennä rengas ennen uudelleen harjoittamista. Jos et tee tätä, voit päätyä porata reiän vanteen nauhan läpi pinnan nännillä.

  • Katso tapaa, jolla muut pinnat on nauhoitettu saadaksesi uusien pinnojen nauhoitus on oikein.

  • Harkitse muutaman ylimääräisen pinnan ostamista paikallisesta pyöräkaupasta, kun saat varaosat. Huomaan, että kun pyörä saavuttaa vaiheen, jossa puola tai kaksi rikkoutuu, muutamien muiden pinnojen rikkoutuminen on tavallista.

#3
+4
Jack M.
2010-08-26 06:20:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarvittava perustyökalu on pulttiavain. Tämän avulla voit vetää vanteen (pinnojen avulla) takaisin todelliseksi. Pinna-avain on itse asiassa kääntämässä pinnan nännin vanteesta. Työkalu, jota tarvitset todentamiseksi, on harjateline. Työkalu, jonka tarvitset tekemään kaiken toimimaan, on aivosi. = -]

Joitakin lisätietoja tekniikasta olisi hienoa, kuten mitkä pinnat pidentävät tai lyhentävät pyörän siirtämistä takaisin totta. Tarvitsetko myös harjatelineen tai voitko tulla toimeen ilman sitä?
@Andrew Lowe, @Jack M .: Olen ymmärtänyt, että tarvitset levitysjalustan tehdäksesi tämän oikein.
Jyrsintäjalustaa käytetään selvittämään, onko pyörä totta, mutta jälkikorjaukseen jakoavain voi riittää.
#4
+3
Dan Monego
2010-09-11 01:34:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pyörääsi varten sinun kannattaa saada pinnat leikattu pyörän pituiseksi paikallisessa pyöräkaupassa. Pituus riippuu vanteen koosta, navan koosta ja pintakuviosta, joten paras tapa tehdä tämä on tuoda pyörä itseesi. Pyörän tuominen sisään auttaa myös mekaanikkoja kertomaan, onko se korjattavissa - kun pyörät ovat taipuneet yli tuuman, niitä voidaan harvoin todeta olevan yhtä vahvoja kuin olivat.

Kerran sinulla on pinnat ja nännit kiinnittääksesi ne vanteeseen, voit kiristää ne pulttiavaimella. Kun uudet pinnat on kiristetty, kierrä napaa kiertämällä puolia kiristämällä vanteen asentoa. Pidä mielessä, että kiristät pinnan nippaan, joten jos katsot napasta reunaan, haluat kääntyä vasemmalle kiristääksesi ja oikealle löysääksesi.

Tästä on perusteellisempi selitys. myös wikikirjoista: http://fi.wikibooks.org/wiki/Bicycles/Maintenance_and_Repair/Wheels_and_Tires/Truing_a_bicycle_wheel

#5
+1
Vorac
2013-08-22 20:58:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vielä toinen hyvin hieman erilainen vastaus seuraa alla.

En koskaan omistanut osastoa, eikä minulla ole tilaa yhdelle asunnossani. Plus, mieluummin teen sen puistossa puhtaassa ilmassa oluen kädessä.

Menettelyni:

(0) Tämä vastaus koskee vain kehyksessä, ts. kun sinulla on V-jarrut. Miksi uskot pyörän, jonka vanteella ei hankaa mitään tyynyjä?

(1) Käännä pyörä ylösalaisin.

(2) Tarkista, onko pinnoissa hyvin löysä tai erittäin tiukka. Pyöräsi on jo epätodellinen, se ei vahingoita korjata ongelmia. Ylijännitetyt pinnat voivat rikkoutua, kun taas löysät voivat helistää, kun ne löystyvät.

(3) Kiristä jarruja liikaa. Eli ruuvaa tämä auki niin, että pyörä tuskin kääntyy ja hieroo suurimman osan ajasta:

enter image description here

(4) Käännä rengasta ja löydä paikka, jossa se hieroo eniten . Tunnista kumpi puoli se hieroo ja korjaa se, kuten muut ovat huomanneet.

(5) Toista 4. useita kertoja.

(6) Viimeistele olut ja hanki toinen.

Mikä kuva on vaihdevivusta siellä? Kiristätkö varmasti jarrut et vaihteita? (ehkä oluita vastaamisen jälkeen, ei ennen?)
@Móż joten kesti melkein 4 vuotta, ennen kuin joku huomasi ristiriidan (en ollut myöskään huomannut sitä)? Hahaha.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...