Kysymys:
Mikä on yksinkertainen muistisarja langan suunnan muistamiseksi polkimia poistettaessa?
Zippy
2011-05-27 13:38:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ottaen huomioon, että vasemman ja oikean polkimen polkimen kierteet ovat erilaiset: oikeanpuoleisessa polkimessa on oikeanpuoleinen kierre (irrottaa vastapäivään, asennetaan myötäpäivään); vasemmassa sivupolkimessa on vasenkätinen kierre (irrottaa myötäpäivään, asennetaan vastapäivään), yritän usein muistaa, mihin suuntaan jakoavainta käännetään polkimen löysäämiseksi.

Onko jollakin hyvää - mieluiten humoristinen ja helppo muistaa - muistilaite ikuisesti muistiini, mikä pedaali menee ja estää minua kiristämästä liikaa, kun yritän löysätä?

Vedän yleensä kannettavan tietokoneen ja katson yhtä lukuisista YouTube-videoista saadaksesi sen oikein ....
There can be additional confusion if you're using an Allen wrench on the inner side of the crank. So remember that all of the mnemonics assume you're using a pedal spanner.
Vastaamieni vastausten määrän perusteella julistamme virallisen vastauksen selkeäksi ** EI **.
Miksi tämä on niin monimutkaista? Kierrät / irrotat oikeanpuoleisen polkimen samalla tavalla kuin mitä tahansa ruuvia - "oikealla" tavalla. Vasen poljin on päinvastainen ("synkkä", jos haluat).
Tavallaan riippuu politiikastasi - oikea on oikea - vasen on väärä
Vastaaminen tähän, koska minulla ei ole mainetta vastata. Monet elämän ongelmat edellyttävät vain, että ymmärrät ja muistat hyvin vähän. Katsokaa kierteiden kulmaa, joka edes hienoissa kulutuspinnoissa on silti selvää. Kun langankierre on ylhäällä, näet langankulmat kuten `` pujotat vastapäivään (vasemmalle) kiristääksesi tai jos näet langat sellaisessa kulmassa kuin `/ langoitat myötäpäivään (oikea) kiristääksesi. Tilanteessa, jossa minulla saattaa olla käänteisiä ketjuja, arvaan yleensä ensin ja olet edelleen 50/50.
27 vastused:
#1
+35
jefferee
2011-05-27 19:58:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä voisi olla yksinkertaisempaa kuin muistaa, että vasemmanpuoleisessa polkimessa on vasenkätinen kierre?

Tarkalleen. Sinun tarvitsee vain tietää, että vasen on 'taaksepäin' ja olet asetettu. Muistia ei tarvita!
Se auttaa, että oikea puoli on siinä missä voimansiirto on. Kaikkien mekaanisten tavaroiden puoli on se, joka sai sen "oikein". Vastapuoli, kuten vasemmistot kaikkialla, on täysin yksin ja "taaksepäin". (Anteeksi vasemmalta kaikkialla.)
@NeilFein - Kommentissasi on synkkä sävy. (Vai oliko se tarkoitus olla vasenkätinen kohteliaisuus?)
Anteeksi, jos se tuli pahasti; se ei ollut aikomukseni, mutta näen kuinka se olisi. Se on muistisarja, joka toimii, on kaikki. En vastusta kommenttini poistamista, jos ihmiset pitävät sitä loukkaavana.
Viitteeksi: Olen melko varma, että Daniel nautti vain laadukkaista sanaleikkeistä, eikä kommentissasi ole mitään syytä huoleen.
@DanielRHicks Olet hieno kaveri. Sinister on johdettu latinankielisestä "sinistra", joka tarkoittaa "vasenkätistä", ja Dictionary.comin mukaan se voi tarkoittaa yksinkertaisesti "vasenkätistä". Joten sen oli tarkoitus olla selvästi vasenkätinen kohteliaisuus. :)
@jimirings - Ah, kätevyys kielesi kanssa on vaikuttava!
Olisi yksinkertaisempaa, jos sinun ei myöskään tarvitse muistaa, että alakannattimen langat ovat päinvastoin ....
Lisää tähän viestiin: http://en.wikipedia.org/wiki/Right_hand_rule
#2
+19
Мסž
2011-05-29 03:15:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En välitä vasemman- tai oikeanpuoleisesta langasta. Muistan, että ketju vastustaa aina polkimen kiristämistä. Kiinnitän siis kiintoavaimen enemmän tai vähemmän kampea vastapäätä ja yritän polkea sen kanssa taaksepäin (polkimen irrottamiseksi) tai polkea eteenpäin (kiristää poljin).

Kiitos @moz! Vaikka tämä ei ole muistisarja, pidän siitä paljon, koska se selittää tehokkaasti, miksi polkimet on kierretty tällä tavalla.
Näin muistaa myös useimmat myymälämekaanikot. Poista poljin taaksepäin polkupyörän puolelta riippumatta.
@Zippy,, se on vain kätevä tapa muistaa se. Todellinen selitys sille, miksi polkimet on kierretty tällä tavalla, annetaan DanielRHickin vastauksessa.
When putting the bike on its head, things are reversed...remembering that the right side does it "right" and the left side "wrong" makes me remember that the right side is left when the bike is top down.
#3
+11
raabidfun
2011-07-23 00:12:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muistan, mihin suuntaan menen kääntämällä poljinnäppäintä polkupyörän takaosaa kohti, koska polkimen vapauttamiseksi sinun on mentävä taaksepäin. Kiristä polkimet kääntämällä sitä eteenpäin, koska kun polkimet ovat päällä, voit mennä eteenpäin.

Luulen aina, että kun pultti katkeaa, olet todennäköisesti kääntänyt sitä väärään suuntaan.
@Daniel siinä vaiheessa vannot itseäsi, koska olet jo riisunut langat yrittäessäsi vetää kampiasi pois, ja se vain pahensi, kun yritit korjata sen hanalla. Aika hankkia uusi pyörä!
Voisin mennä pitkään jatkuneeseen keskusteluun siitä, kuinka useimmat ihmiset ymmärtävät väärin syyn langoittaa vasemmalle tai oikealle akselille, mutta on myöhäistä ja olen aika väsynyt.
@Daniel Eikö sillä ole mitään tekemistä polkemisen suunnan kanssa ja että poljet eteenpäin, joten haluat, että polkimet kiristyvät eteenpäin eivätkä löysty kitkasta?
ja jos olet todella MN: ssä, ei ole edes viisitoista. Jos olen väärässä langoituksessa, haluaisin tietää.
Kuten sanoin, useimmat ihmiset eivät ymmärrä sitä. Ja nyt olen kotona töiltä.
@DanielRHicks anna meidän [jatkaa keskustelua chatissa] (http://chat.stackexchange.com/rooms/900/discussion-between-thajigisup-and-daniel-r-hicks)
#4
+11
Daniel R Hicks
2011-07-23 05:35:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertainen: Jos haluat selvittää, miten jokin on ketjutettu, selvitä, miksi se on kierteitetty tällä tavalla.

Syy langan suuntiin pyöriville esineille, joissa on sivuttainen kuorma

Yleensä langan suuntaa EI valita niin, että pyörivän akselin kitka pyrkii kiristämään asioita. Jos näin olisi, polkimet kierrettäisiin vasemmalla puolella oikealle puolelle ja päinvastoin.

Se liittyy pikemminkin precessioniin. Jos pidät kynää löysästi vasemmalla kädelläsi samalla kun siirrät kynän päätä ympyrällä oikealla kädelläsi, lyijykynällä on taipumus kiertää päin vastakkaiseen suuntaan.

Kun poljit polkupyörää eteenpäin, oikea poljin liikkuu vastapäivään (tai vastapäivään lampin toisella puolella) polkimen akseliin nähden. Tämä tuottaa vasta-intuitiivisen vaikutuksen (anti-intuitiivinen lammikon toisella puolella) polkimen akselin ajamisesta myötäpäivään - rightie-tightie.

Samasta syystä englanninkierteinen pohja kannakekuppien vasemmanpuoleinen lanka oikealla puolella ja päinvastoin. (Huonoilla ranskalaisilla ja italialaisilla on vain Loctite- ja oikeanpuoleiset langat molemmin puolin.)

Tämä kaikki menee ulos ikkunasta yhden polkupyörän kanssa, jossa ihmiset pyrkivät polkemaan paljon molempiin suuntiin, etenkin kokeita ja muita asioita tehdessään. Sinun on todella tarkistettava polkimet ennen jokaista ajoa varmistaaksesi, että ne eivät ole löystyneet. Ihmettelen, onko kiinteävaihteisilla polkupyörillä joitain samoja ongelmia?
Kiinteitä vaihteita sisältäviä polkupyöriä (sirkuksen ulkopuolella) ei ajeta riittävän taaksepäin ongelmaksi. Ja polkupyörillä suunta olisi vähintään 60-80% eteenpäin (olettaen, että istuin on epäsymmetrinen, joten pyörä ei ole asennettu taaksepäin).
En ajatellut taaksepäin ajamista, mutta enemmän taaksepäin suuntautuvaa voimaa, varsinkin niiltä, ​​jotka ajavat ilman jarruja.
Mutta se ei ole voima, vaan pikemminkin pyöritys sivusuunnassa kuormitettuna aiheuttaa prekesion. Saisit olennaisilta osin saman vääntömomentin 200 punnan kaverilta, joka laskeutuu alamäkeen nopeudella 10 mph kuin samalta kaverilta, joka yrittää mennä ylämäkeen nopeudella 10 mph, kunhan hän painaa samaa painoa polkimiin molemmissa tapauksissa.
[Tee tämä "alamäkeä alamäkeen nopeudella 10 mph (mutta polkee silti)". Preesionaliaalinen voima riippuu sivukuormasta ja kierrosluvusta, ei kampi vääntömomentin määrästä.]
Tämä on mielenkiintoista, mutta en ymmärrä, mitä sillä on tekemistä kysytyn kysymyksen kanssa, joka koskee tapoja muistaa, miten kierteitys on, eikä miksi langoitus on näin. Ehkä voisit kysyä vastauksen miksi ketjuttaminen on niin ja siirtää tämän vastauksen sinne?
Helppo: Jos haluat muistaa, miten jokin on kierteitetty, selvitä vain precession vaikutus.
Katso myös tämä liittyvä selitys: http://physics.stackexchange.com/questions/6488/why-are-bicycle-pedal-threads-handedness-left-on-the-left-and-right-on-the-righ
Sinulla on +1, koska rakastan fysiikkaa, mutta yksityiskohtien kiinnittäjänä minun on huomautettava, että OP pyysi ** muistia. ** Pidän "Oikea on oikea, ja vasen on väärä. "
@YesIuseMUMPS - Se on minulle muistitikku - voin muistaa, miten precession toimii, ja selvittää sen. Mitään muuta "sääntöä" on vaikea muistaa.
Etsin sanaa, muistisanoja, ja määritelmä on huomattavasti laajempi kuin aiemmin ajattelin, joten kiitos.
@YesIuseMUMPS - Kyllä, ja voit muistaa "muistimuodon" muistamalla, että se on peräisin nimestä "Mnemosyne", muistin jumalatar. Ja kuinka voisi unohtaa Mnemosynen?
#5
+9
Tom77
2012-12-08 23:39:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostin äskettäin pyörän, ja sen mukana tuli tämä poljinavain.

pedal spanner

Joten mielestäni helpoin asia on kirjoittaa ohjeet avaimeen!

Helpompi vielä soittaa avunumeroon.
Sain samanlaisen avaimen Evans Cyclesiltä, ​​neuvoni oli myös kirjoittaa se!
Kirjoittaminen työkaluille näyttää olevan paras ratkaisu minulle. Olen kokeillut kaikkia tässä lueteltuja muistitemikaaleja ja muistitemppuja. Ongelma, johon palaan aina, on se, että myös alemman kannattimen toinen sivu on kierteitetty käänteisesti. En koskaan muista, mikä koskee alakiinnikettä ja mitä pedaaleja.
Kääntöpuoli olisi ollut niin paljon selkeämpi, jos he tulostaisivat sen kiintoavaimella vastakkaiseen suuntaan (aukko oikealla, kahva vasemmalla). Sellaisena kuin se onkin, mielestäni se vain lisää hämmennystä ...
#6
+8
Baltimark
2011-06-01 01:35:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedätkö oikean käden säännöstä. Jos käpristät oikean kätesi sormet suuntaan, johon käännät ruuvia, ruuvi liikkuu peukalon suuntaan.

Kampiesi vasen puoli noudattaa vasemman käden sääntöä.

Ja vaimosi kysyi sinulta, miksi käpristät sormiasi ja tuijotat kättäsi.

+1 taas, ei muistisanoja, sinänsä, mutta pidän siitä!
#7
+7
ʍǝɥʇɐɯ
2011-05-27 14:05:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla ei ole tajua välittää ketjun hampaiden kipua, joka tapahtuu, kun otat vanhoja pedaaleja ulos. Entä 'taaksepäin sisään, eteenpäin ulos ?

Ajatuksena on, että kun laitat uusia pedaaleja sisään, sinun on käännettävä ketjusarja taaksepäin luotettavalla 15 mm: n kiintoavaimella pedaalilla ja päinvastoin vanhojen pedaalien poistamiseksi.

#8
+7
Chris Belsole
2011-05-27 16:31:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muistan sen vain seuraavasti:

Oikea puoli: Oikea tiukka vasen löysä

Vasen puoli: Vasen tiukka oikea löysä

Se hämmentää minua enemmän kuin auttaminen! :)
kyllä, se on hämmentävää, mutta se on täysin sopusoinnussa mekaniikan ajattelutavan kanssa. Se on sääntö, joka koskee kaikkia kierteitettyjä rajapintoja. Ainoa asia, joka sinun on muistettava, on poikkeukset. ts. kaasu on taaksepäin.
#9
+5
Kevan Ansell
2015-09-30 21:21:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanon aina itselleni "perääntyä " - kun molemmat polkimet kiertyvät takaosaa kohti, mikä auttaa minua muistamaan, mihin suuntaan käännyn.

#10
+5
Richard Tasker
2011-05-28 02:37:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajopuoli - normaali

Muu kuin puoli - vastapäätä.

Joo! Entä: "Oikea on oikea ja vasen on väärä" ... siinä mielessä, että oikea poljin toimii kuten mikä tahansa pultti / ruuvi, joka kiristetään oikealle tai myötäpäivään, kun taas vasen poljin toimii väärin päin.
ok ... mutta ajopuoli voi mennä molemmille puolille ...
#11
+4
Papuass
2011-05-27 14:19:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löysin äskettäin oman lähestymistapani:

Lähestyn polkupyörääni takaa, laitan takaisin taaksepäin osoittavan avaimen / kuusiokoloavaimen ja työnnän sitä tarvittaessa alas jalkaani.

Tein tämän polkupyörälläni ylösalaisin, mutta päädyin naarmuihin käsissäni voimansiirrosta.

#12
+3
subarytina
2013-07-23 17:52:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kiristä kääntämällä mitä tahansa polkinta samaan suuntaan PYÖRÄN PYÖRIMISEEN, jos se liikkuisi eteenpäin.

HELPPO huh.

#13
+2
JacobJuul
2013-04-07 11:03:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertainen tapa olla koskaan epäilemättä on vain asettaa kampiakseli ja poistettava poljin eteenpäin-asentoon (3 o kello), kiinnittää jakoavain ja vetää ylös itseäsi kohti. Voit jopa laittaa jalkasi polkimeen samalla, kun sitä on vaikea poistaa.

#14
+2
Swifty
2013-04-06 20:12:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Organisaatiossa, jossa työskentelin, ei ollut kyse siitä, että oikea käsi ei tiennyt mitä vasen käsi teki; oikea käsi ei usein tiennyt mitä OIKEA käsi teki.

Polkupyörän polkimissa oikea jalka tietää, että oikeanpuoleinen lanka on hyvä.

Kiitos muista ehdotuksista ja yksinkertaisesti siitä, että sain tietää, mihin suuntaan he menevät (työskentelin polkupyöräliikkeessä 50 vuotta sitten, häpeä minua.

I think I'm just more confused now. :)
#15
+2
Michael Corbett
2015-10-06 11:38:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TAKAISIN POIS (muistilaite) PEDALIN POISTAMISEKSI

Kun seison jokaisen polkimen kohdalla jakoavaimen ollessa ylöspäin (saan eniten vääntömomenttia tällä tavalla), muistan sanat "Takaisin Pois "tarkoittaa, että käännän jakoavainta polkupyörän takaosaa kohti saadaksesi polkimen pois.

Gidday ja tervetuloa polkupyörien pino-pörssiin. Kiitos panoksestasi - olen kirjoittanut kommenttisi alemmaksi, jotta se olisi helppolukuisempi.
#16
+2
lantius
2011-05-27 22:09:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pysy pyörän käyttöpuolella ja ulotu yli poistaaksesi polkupyörän, joka ei ole ajopuoli. Pidä pyörä pystyssä. Tässä tapauksessa käännät poljinnäppäintä pyörän takaosaa kohti, kun irrotat molemmat polkimet, ja käännät sitä eteenpäin, kun asennat niitä. Johda sisään vetämällä pois sivupoljin ja nouse sitten yli ja tee sama liike muulle kuin puolen puolelle. Et ruuvaa sitä.

#17
+1
alex
2013-04-07 07:06:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kiristä kääntämällä pyörien kääntötapaa, kun liikut eteenpäin.

Löysääksesi käännä pyörien suunta, kun liikut taaksepäin.

Tämä toimii sekä 15 mm: n kiintoavaimille että valikoiduille kuusiokoloille näillä karakuvioilla, joita näet näinä päivinä, ilman sekaannusta.)

#18
+1
STW
2011-07-26 22:13:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertaisin on etsiä "L" ja "R" vastaavista polkimista. Useimmilla polkureilla on ne.

Jos ei ole osoitinta siitä, mikä pedaali on vasemmalla ja oikealla, tee pieni arvaus ja tarkistus. Jos poljin ei ala kiertyä kampeen noin 1,5 kierroksen jälkeen, kokeile toista polkinta.

Muista, ettet pakota lankoja. Niiden tulisi alkaa helposti, ja kun ne on aloitettu, niiden kierteittämiseen tarvitaan vain vähän voimaa. Pienen rasvan lisääminen kierteisiin on erittäin suositeltavaa, se estää korroosiota ja estää niiden lakkaamisen - ja jos suljet langat kampeen, niistä ei ole ylimääräisiä mahdollisuuksia.

#19
+1
Vladimir
2014-01-19 07:39:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihdoin joitain polkimia tänään ja huomasin, että (ylhäältä / kello 12) avaimen on mentävä takapyörää kohti löysäämään ja etupyörää kiristämään.

Se auttoi minua enemmän kuin "myötäpäivään", koska työnnin kuusiokoloavainta polkimen takaosaan, joten kaikki oli taaksepäin, jos ajattelit "myötäpäivään" jne.

#20
+1
T.C. Proctor
2015-10-01 03:32:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä ei ole muistisarja, mutta tätä tekniikkaa käytän. Sekä löysentämistä että kiristämistä varten poljin on sijoitettava siten, että jakoavaimen painaminen alaspäin kääntäisi pyörää eteenpäin riippumatta siitä, kummalla sivupolkimella työskentelet. Tämä tarkoittaa, että voit kiertää jakoavainta pitämättä kampea tai poljinta paikallaan. Sinun tarvitsee vain pitää pyörää, jotta se ei liiku eteenpäin.

Löysääksesi polkimia pidä avainta tällä tavalla paina jakoavaimen pää alas: Loosening the pedals

Ja kiristä pitämällä jakoavainta näin ja painamalla alas: Tightening the pedals

Sinun ei tarvitse edes ajatella, kumpi puoli olet tekemässä, vain löysätkö vai kiristätkö.

Toisella puolella sijainti on sama, poljin osoittaa vasemmalle, kun katsot polkupyörää, ja painat alas kääntääksesi jakoavainta. Jos sinulla on vapaaratas, et voi tehdä virhettä, koska polkimet pyörivät vapaasti, jos sijoitat ne väärään suuntaan.

#21
  0
Stewart
2013-08-06 21:56:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Entä "Back off Jack". Tämä toimii, kun pyörä on pystyssä.

#22
  0
Ehryk
2014-01-19 19:20:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muistan:

Oikea on oikea tai

Voi olla oikea (ajopuolen puolella).

#23
  0
Batman
2014-01-30 15:17:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löysää: Pyörä pystyasennossa. (kuten normaalisti)
jakoavain ylhäältä (mikä on normaalia - miksi yritän laittaa jakoavaimen pedaalille alhaalta, kun se on pystyssä ??), vedä takaisin. "Back off Jack" Ylivoimaisesti helpoin tapa muistaa. (3 vaihetta, 2 ovat ilmeisiä, muista vain "Back off Jack")

Joku muu ehdotti tätä myös toisessa vastauksessa, mutta en ymmärrä miksi Back off jack auttaisi sinua muistamaan sen. Tai miksi tarvitset muistisanoja ollenkaan, todella ...
Se on tavallaan "Laske eteenpäin, nouse takaisin".
#24
  0
Jshuler
2015-08-09 01:37:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monien muistiominaisuuksien ongelma on se, että se riippuu siitä, mitä pyörän puolta katsot. Koska Shimano-pedaalit on kiinnitetty kuusiokoloavaimella polkimen vastakkaiselta puolelta, sääntö "oikein-tiukka" -sääntö ei oikeastaan ​​toimi tehokkaasti. Muistan, että tapa, jolla pultin on käännettävä, on "ajaa eteenpäin, taaksepäin". Toisin sanoen, jos haluat laittaa polkimen päälle, käännät pulttia suuntaan, jolla ajaisit (eteenpäin ylhäällä), ja jos haluat ottaa sen pois, käännät sen taaksepäin (takaisin pois - ylhäältä kääntämällä taakse pyörä).

#25
  0
Rob Horn III
2015-08-14 14:10:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valitsin Internetin löytääkseen vastauksen kysymykseen, mihin suuntaan kukin pedaali löystyy ja mitä opittua vastaisin kysymykseesi sanalla 'laita jakoavain polkimeen klo 12 kuten käsivarsi kelloon ja käännä se pyörän takaosaa kohti, jotta molemmat puolet löystyvät, olen väärässä, mutta yritän selvittää itselleni.

#26
-1
JeffF
2013-03-16 15:12:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen melko varma, että "oikeaksi tiukka, vasen löysä" on virallinen vastaus, mutta pidän "oikea on oikea, ja vasen on väärä" -vastaus. On järkevämpää minulle. On hämmästyttävää, kuinka muistan melko monimutkaisia ​​sekvenssejä kaikenlaisista asioista, mutta tämä yksinkertainen konsepti paeta minua joka kerta.

#27
-1
fredd
2015-08-30 22:13:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

seiso pyörän takana, poljin irtoaa aina, kun se osoittaa takapyörän suuntaan. aivan kuten miten se jää taakse edetessäsi. lol vain tapa muistaaTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...