Kysymys:
Kuinka valita polkupyörän istuin
Kevin
2010-08-27 10:21:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarvitsen pyörälle uuden satulan pian. Käytän sitä lähinnä lyhyisiin työmatkoihin (30 minuuttia). Noin kerran vuodessa käyn kiertueella muutaman päivän, jopa 8 tuntia satulassa.

Nykyinen satulani tuli juuri pyörän mukana. Katson, että nyt on saatavilla paljon erilaisia ​​satulatyyppejä, erittäin ohuista, laajaan &-mukavuuteen ja suorastaan ​​ hedelmäiseen. Yhdistän ohut satulat kilpailijoihin, mutta se on tietoni raja .

Pitäisikö minun valita uusi satula kehon rungon tai pyöräilytyypin perusteella (eli hankin yhden lyhyille työmatkoille, toisen kiertueelle)?

Pitäisi olla yhteisön wiki
@Nik - Voitteko sanoa, miksi sen pitäisi olla yhteisön wiki? Tarkistin CW-ohjeet tutustumalla osoitteisiin http://meta.stackexchange.com/questions/55888 ja http://meta.stackexchange.com/questions/11740. Tämä kysymys näyttää hyvältä sellaisenaan.
Kuusi vastused:
#1
+8
peppajiggapuff
2010-08-27 11:12:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinulle sopivan satulan valitseminen on erittäin tärkeää. Väärä satula voi aiheuttaa puutumista ja kipua haaran alueella ja pitkällä aikavälillä vakavia terveysongelmia. Oikean satulan pitäisi sopia mukavasti riippumatta siitä, minkä tyyppistä ratsastusta teet, ja se riippuu pääasiassa lantion leveydestä. Ihannetapauksessa sinun pitäisi hankkia ammattitaito. Jos sinulla ei ole sellaista, sinun kannattaa kokeilla muutamia erikokoisia satuloita selvittääksesi, mikä sopii sinulle ennen ostamista.

Valitettavasti kokeilut ja erehdykset näyttävät edelleen olevan suuri osa satulan valitsemisessa.
Jotkut hyvät pyöräkaupat tarjoavat satuloita kokeilla. Sinun tulisi kysyä, tekevätkö he niin.
#2
+7
ttarchala
2010-08-27 15:41:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ainoa karkea sääntö, joka soveltuu, on, että mitä enemmän ratsastat, sitä kapeampi ja kovempi satula tarvitset. Sen lisäksi se on hyvin yksilöllinen ja pikakuvakkeita ei näytä olevan - sinun on käytävä läpi muutama satula.

Yhdelle pyörälle sopiva satula ei ehkä sovi parhaiten toiseen pyörään, koska sijainnin eroihin.

Parhaimmillaan voit yrittää sopia paikallisesta pyöräkaupasta paikallisen pyöräkaupan kanssa. Jos satula ei sovi sinulle, voit palauttaa sen merkinnällä.

#3
+3
Mike Two
2010-08-27 21:36:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oman LBS: n avulla voit käyttää koesatulaa viikon ajan. Se on melko hyvä tapa saada idea. Annat talletuksen, viet satulat kotiin ja aja niin paljon kuin voit. Kesti muutama yritys löytää oikea. Yksi niistä, jotka hylkäsin, pidin paljon kahdesta ensimmäisestä matkasta, mutta kolmas alkoi paljastaa kuntoon puuttumisen.

Jos harrastat erilaisia ​​ratsastuksia (työmatkat, kiertomatkat jne.), Se saattaa olla ylimielistä hanki satula jokaiselle. Mutta tarvitset sellaisen, joka tulee toimimaan pisimmälle toiminnallesi. Jos se toimii pitkiä kiertueita, sen pitäisi toimia lyhyitä työmatkoja varten.

#4
+2
Amos
2010-08-27 17:03:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen ehdotus, jonka olen kuullut, on, että sinun tulisi sijoittaa nahkasatulaan, kuten Brooks, ja se muovautuu ajan myötä itse istuville luillesi. Brooks B17 oli ehdotus (jos muistan oikein), koska voit saada sen noin 50 puntaa.

#5
+2
Adam Rice
2020-05-04 20:31:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa muutama tekijä, jotka ainakin auttavat sinua kaventamaan hakua.

  1. Istuimen luun leveys. Voit mitata tämän kotona, ja monissa kaupoissa on erityiset penkit tämän mittaamiseksi, mutta satulan tulisi tukea sinua suoraan istumaluutesi alla (ischial tuberosities). Jotkut valmistajat tuottavat nykyään tietyn satulamallin usealla leveydellä.
  2. Ajoasento. Jos istut pystysuorammin, istut istumisluiden laajemmalla osalla. Joillakin valmistajilla on erilaiset satulat eri ajotyyliin sopiviksi.
#6
+1
James Bradbury
2020-05-04 16:44:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muut sanovat, sinun on usein kokeiltava monia satuloita löytääksesi sopivan sinulle .

Yksi tapa tehdä tämä on ostaa muutama suositeltu eBayssa tai vastaavassa käytettyjen ostosten sivustossa. Jos ne näyttävät hieman turhilta, sillä ei ole väliä. Jos ne eivät toimi sinulle, myy jälleenmyyjä eBayssa toivottavasti menettämättä paljon rahaa postikulujen lisäksi.

Kun sinulla on jokin toimiva, harkitse uuden tai ympäristötietoisen lähes uuden ostamista. .Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...