Kysymys:
Mitkä ovat sijoitusvalun edut?
dotjoe
2010-08-26 01:46:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen alkanut nähdä yhä enemmän kehyksiä, joissa käytetään investointivalua pääputkiin, putoamisiin, istuimen putkiin jne. Kuten uusi WTP n. m.m.a.m. kehys. Se näyttää hyvältä, mutta epäilen kuinka paljon enemmän voimaa tämä antaa sinulle perinteisten hitsien suhteen. Onko kellään lisätietoa tästä tekniikasta?

alt text alt text

Tämän kehyksen nykyisessä versiossa on perinteinen istuinputki ja pääputki.

Vuodelle 2014 olemme tehneet melko vähän työtä C.R.E.A.M-kehykselle. Edistyneet investointivaluristeykset on korvattu perinteisemmällä hitsatulla rakenteella. Tärkein syy tähän oli tehdä tästä kauniista kehyksestä edullisempi.

Kysymyksesi on melko subjektiivinen. Ehkä voit muotoilla sen uudelleen vastaamisen helpottamiseksi. Ehdotan seuraavaa: "Mitkä ovat investointien valinnan edut".
@Jack M. hyvä asia
Kolme vastused:
#1
+10
Dustin Ingram
2010-09-02 08:59:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni koko headtuben sijoitusvalu on jotain erityistä BMX-polkupyörille. Se on järkevää jäljempänä esitetyistä syistä.

Tyypillisiä polkupyörän osia, jotka voidaan sijoittaa valuun, ovat:

 • pääkappaleet
 • pudotukset
 • Istuinklusterit
 • Alakannattimien kuoret
 • Istuimet ja ketjupidikkeet
 • haarukkakruunut

Helpoin tapa nähdä, miksi sijoitusvalu on parempi, on verrata sitä vaihtoehtoisille tavoille, joilla samat tuotteet voidaan valmistaa: (muokattu tästä)

 • Sijoitusvalu : Tämä on yleisin tapa korkealaatuisten korvakkeiden tekeminen. Tämä on planeetan vanhin metallimuoto.
 • Leimattu &-rullattu : Tämä on vuokrakallis tapa valmistaa korvakkeita suurina määrinä, koska ne voidaan leimata tasaisesta arkista ja muodostaa haluttu muoto.
 • Murskaaminen : Suhteellisen harvinainen tämä tarkoittaa teräsputken asettamista muotoiseen muottiin ja hydrostaattisen paineen käyttöä putken laajentamiseksi ja muotoilemiseksi.
 • Hitsaus / Juotosputket yhdessä &-arkistointi : Tämä on myös yleinen menetelmä, mutta monimutkainen ja aikaa vievä.
 • Koneistettu / CNC'd : Mahdollinen, mutta ei oikeasti käytetty. Hukkaan paljon materiaalia.

Kaikkien vaihtoehtoisten menetelmien kaksi suurinta ongelmaa ovat:

 1. Ne muodostuvat eri muotoon kuin kylmä, muotoinen metallikappale (leimattu, kohouma, koneistettu / CNC'), mikä vähentää lujuutta tai
 2. niillä on heikko kohta (valssattu, hitsaus / juotto), mikä vähentää lujuutta.

Investointivalussa teräksen annetaan asettua lopulliseen muotoonsa kuumana ja sen annetaan jäähtyä hitaasti. Tämä tarkoittaa, että metalli on lopullisessa muodossaan täysin nolla rasituksessa yrittäessään säilyttää muodonsa. Lisäksi se varmistaa erittäin tasaisen jakautumisen (esimerkiksi valssattu teräs voi olla kuperalla puolella ohut ja koveralla puolella paksu).

mukava vastaus ... yksi asia, josta huolestuin, on se, kuinka se siirtää TT: tä ja DT: tä yhdistävät hitsit alempiin kohtiin. Oletan, että siksi he jättävät suuren pinta-alan näiden hihojen kanssa (jos niin kutsutte heiksi)? Menetätkö voimaa yhdistämällä 2 tällaista putkea? Haluaisin melkein nähdä, että tukilevy menee DT / HT-yhteyden alle.
Et ole varma, mitä heille kutsutaan, mutta jaan huolesi - mielestäni se vahvistaa pääputkea, mutta ehkä kustannuksella. Näet tällaiset holkit useilla halvemmilla kromikehyksillä juuri tästä syystä.
Kyllä, melkein kaikissa bmx-kehyksissä on DT-holkki jossain. Sisäisesti, ulkoisesti, TT: n ja DT: n väliin, kuten klassiset vakiomalliset STA-kehykset jne.
Olet hieman väärässä muiden tekniikoiden haitoista: taotut osat ovat tyypillisesti * vahvempia * kuin valetut osat, eivät heikompia. Kuvittelen, että taotut runko-osat ovat harvinaisia, koska työkalun kustannukset ovat suuremmat, etenkin monimutkaisissa muodoissa, suhteessa valuun, eikä minkään mekaanisen alemmuuden vuoksi.
Laskeutumisesta myös laserleikkaus on tulossa paljon yleisempää. Sen etuna on, että sillä on minimaaliset työkalutarpeet.
#2
+5
Daniel R Hicks
2011-09-13 03:52:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Investointivalua on aina käytetty korvakkeisiin ja pudotuksiin. Tapahtui, että polkupyöränvalmistajat pääsivät eroon korvakkeiden käytöstä noin 20 vuotta sitten, kun saataville tuli NC-hitsaajia, jotka pystyivät hitsaamaan rungon riittävän nopeasti tuhoamatta korkealaatuisen kromin tai alumiinin temperaatiota. Näkemäsi on tavallaan vain paluuta vanhaan tekniikkaan tavallaan.

Luultavasti myös atk-mallien tuottamiseen tarkoitettujen tietokoneistettujen nopean prototyyppijärjestelmien kehittäminen on tehnyt suunnittelusta investointivalikoimilla houkuttelevampaa.

#3
+3
Moab
2011-09-13 02:43:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Investointivalun edut ovat:

Erinomainen pinnan viimeistely

Suuri mittatarkkuus

Erittäin monimutkaiset osat voidaan valaa

Lähes mitä tahansa metallia voidaan valaa

Ei välähdyksiä tai jakolinjojaTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...