Kysymys:
Mitä eroja on "Clincher" - ja "tubular" -renkaiden välillä?
Russ Warren
2010-08-26 02:47:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitkä ovat erot "klinikkarenkaiden" ja "putkimaisten" renkaiden välillä? Olen tässä vaiheessa vain rento maantiepyöräilijä enkä vie yli 200 mailia viikon aikana. Etsin päivittää parempiin, kevyempiin pyöriin, mutta haluan varmistaa, että menen oikean tyypin kanssa. Etsin jotain, joka on helppo korjata tiellä ja joka ei lisää paljon komplikaatioita ongelmien ilmetessä.

Kommentoin, että olen harrastanut "aikuisten" pyöräilyä yli 40 vuoden ajan, noin 25 näistä vuosista melko vakavasti, ollut noin kahdella tusinalla yhden tai muunlaista joukkoliikennettä (50 mailista viikon mittaisiin retkiin) ja En ole koskaan tavannut pyöräilijää, jolla olisi putkirenkaat. Joissakin ryhmämatkoissa oli epäilemättä muutama putkimainen, mutta ne olisivat olleet eliittipyöräilijöiden joukossa, jotka olivat aina poissa ennen kuin pääsin sinne.
Kuusi vastused:
#1
+17
Tim
2010-08-26 02:51:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat yksinkertaisen ja helposti korjattavan, et varmasti halua putkimaisia.

Joku muu antaa todennäköisesti lisätietoja ja linkkejä, mutta hoitajat ovat vanteita / pyöriä, joissa on putki, sitten rengas asennetaan putken päälle ja renkaan helmi on koukussa vanteen huulen alla.

Putkimaisilla vanteilla ei ole huulia. Rengas ympäröi putken kokonaan ja ommellaan tyypillisesti. Joten tasaisen kiinnittäminen tarkoittaa renkaan leikkaamista ja putken patsaamista, sitten ompelemista takaisin.

Rengaskokoonpano on liimattu vanteeseen.

Jarrujen lämpö voi sulattaa liiman oletettavasti ja aiheuttaa renkaiden kaatumisen.

Vierintävastus oli aiemmin paljon parempi putkimaisilla. Ellet ole puristi tai ammattilainen, en usko, että nykyään on syytä mennä putkimaisiin.

Jarrujen aiheuttaman lämmön ei pitäisi sulattaa liimaa, ellet ole käyttänyt jotain muuta kuin putkimaisen liiman, liimattu rengasta väärin tai ajavasi vanteillasi alamäkeen maastopyöräilyä varten, jolloin olet todistettavasti hullu (vanteiden jarrut ja putkimaisia ​​MTB: llä?).
Joten sanotko, että putket eivät vierinneet?
Putkimaiset renkaat eivät irtoa vanteesta, ellei niitä ole kiinnitetty väärin. Voit realistisesti ajaa useita mailia tasaisilla putkilla, jos sinun on. Tee se klinikkojen kanssa, ja ratsastat vanteellasi melko nopeasti.
@Stephen Viimeisen kommenttisi lukeminen muistuttaa aikaa, jolloin veljeni tasoitti takaosaan (käyttäen sinkkuja) 1 km: n päässä maalista. Hän hallitsi silti paikkaa.
#2
+17
Ian Houghton
2010-08-26 02:58:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

/Clinchers

Ehdotukset

 1. halvemmat
 2. yleisempi
 3. pyörät ovat yleisempiä
 4. helpompi korjata tiellä, ei tarvita liimaamista, renkaan venyttämistä jne.

Miinukset

 1. jos tasoitat, ei voi todella ajaa sillä
 2. jotkut sanovat huonolaatuisemman ajon
 3. tulee aina olemaan raskaampi (putki, rengas, klinikkaliittymä)

Putket

Ehdotukset

 1. kevyimmät käytännön putket ovat aina kevyempiä kuin kevyin kliinikko
 2. jos tasoitat, voi ajaa sitä vähän kauemmin
 3. jos se on liimattu kunnolla ja rengas pysyy vanteella, vaikka se tasaisi
 4. ajonlaatu

Haitat

 1. maksaa enemmän (vanteet, putkimainen muotoilu)
 2. vaikeampaa ylläpitää / toimittaa uudelleen yksilönä
 3. saatat saada renkaan / vanteen erotuksen
#3
+7
Stephen Touset
2011-05-13 01:38:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Clinchersin renkaat ja vanteet ovat helpompia, koska ne voidaan korjata helposti tiellä, ne ovat halvempia ja niillä on enemmän vaihtoehtoja. Ne ovat kuitenkin painavampia, eivät pysy vanteellasi suurilla nopeuksilla, jos saat tasaisen, ja niillä on suurempi vierintävastus.

Putkimaiset renkaat ja vanteet ovat kalliimpia ja vaativat pitkää liimausprosessia. Vaihda rengas sen ollessa tasainen. Niillä on kuitenkin alhaisempi vierintävastus, ne painavat vähemmän ja ovat mahdollisesti turvallisempia ajon aikana suuremmilla nopeuksilla (jos ne on liimattu kunnolla).

Mielestäni lääkäreiden käytännöllisyys on suurempi kuin putkien etu kaikissa tieosuusskenaarioissa, joissa ei ole pro-tason kilpailuja Yksi lähestymistapa putkimaisten haittojen lieventämiseen on kuitenkin, että sinulla on joukko putkimaisia ​​"kilpailupyöriä", joita käytät vain kilpailupäivänä, ja joukko klinikkareiden "harjoituspyöriä", jotka voit korjata lennossa, jos menet tasaiseksi. 40 mailin päässä kotoa.

Luulen, että putkirenkaat hallitsevat edelleen, myös harrastajille, velodromilla. Et ole koskaan kaukana kotimatkasta, jos puhkaiset renkaan. Mahdollisuus saada tasainen on vähentynyt huomattavasti, koska pyörille ajetaan paljon vähemmän mailia ja radalla ei ole tiejätettä. Ja on paljon turvallisempaa olla putkimaisia, jos kyseessä on tasainen, jossa voit silti ajaa kumilla esiliinaan asti. Jos menetät renkaan, on helppo pudota, jos ajoit vanteellasi 37 asteen kaarevalla käyrällä.

Kun aloin ratsastaa vakavasti 70-luvun puolivälissä, luin tuolloin vielä melko tavallisista putkirenkaista. Liima..Ompelu ... Ei minulle ... Koskaan katunut, että vältin asioita, jotka ovat parhaimmillaan ... Harvinaiset. Ehkä ammattilaisurheilijat käyttävät niitä edelleen, mutta heidän ei tarvitse korjata niitä. (luovuta pyörä teknikolle ja ota vastineeksi mukava tuore ...)
Ostin juuri parin putkipolun radalle, ja ne tulevat ommeltuina nykyään. Silti PITA, kun saat defektin, mutta minun pitäisi saada muutama kilpailukauden näistä renkaista.
#4
+4
Arn
2012-09-16 21:48:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jokainen, joka on vaihtanut putkimaisia ​​renkaita, todistaa usein, että se ei ole vaikeaa, ja prosessi voi itse asiassa olla paljon nopeampi kuin kliinikon vaihtaminen, riippuen kyseessä olevasta klinikasta ja vanteesta. Oikea liiman levitys (ei liikaa, mutta silti tarpeeksi) ja oikean liiman käyttö ovat erittäin tärkeitä vaiheita. Ellei liima ole hyvin vanhaa, jäljellä oleva liima, kun renkaan rikki on irrotettu, pitää uuden renkaan kiinni useimmissa triathlonratsastuksissa, kunhan vältät teräviä kaarteita ja voimakkaita kallistuksia.

Et vain voi voittaa putkimaisten kulkuneuvojen voittoa.

Mitä tulee ompeleiden korjaamiseen, tietenkin tämä tehdään myöhemmin ja toivottavasti löydät jonkun myymälästä, joka tekee sen säännöllisesti, tehdä se puolestasi. Mutta se ei todellakaan ole niin vaikeaa. Kuitenkin tasaisen putkimaisen korjaaminen kentällä ei tule kysymykseen. Ajatuksena on kantaa vararengas tai kaksi tai vaihda se pellolle ja korjata tasainen myöhemmin.

Putkimaisen etuna on myös se, että vaihdat koko renkaan, et vain sisempää putkea. Jos lattiasi aiheutti jokin, joka vahingoitti myös itse rengasta eikä vain sisäputkea, niin lääkärin sisäputken vaihtaminen ei tee juurikaan hyvää. Tämä logiikka koskee myös pieniä lasi- tai teräspaloja, jotka voivat jäädä renkaaseen ja joita on vaikea havaita sisäputken vaihtamisen jälkeen. Kun olet vaihtanut klinikkaputken sisäputken, palatessasi takaisin tielle saatat kokea toisen tasaisuuden renkaassa olevan pienen lasikappaleen takia, jota et tarttunut kiireesi vuoksi.

Olen käyttänyt maantiepyörien ompeleita 80-luvulta lähtien. Vaikka ompeleen korjaaminen on vaikeampi kuin hoitaja, ompeleen vaihtaminen on helpompaa / nopeampaa kuin ajo-ohjaaja. Olen ratsastanut kaksi tai kolme mailia tasaisella ommella vahingoittamatta reunaa.
Olen tehnyt kenttäkorjauksia tasaiselle putkelle. Se on tuskaa eikä ihanteellinen, mutta ei mahdoton, kuten näytät osoittavan.
miten vaihdat tuoreen rengasrenkaan tasaiseksi, jos rengas ja putki on liimattu tai teipattava tai mitä tahansa pyörään?
#5
  0
Jack Lin
2014-07-08 06:14:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

a. Clincher ja Tubular viittaavat pyörän vanteen tyyppiin ja siihen, minkä tyyppistä rengasta pyörässä voidaan käyttää.

b. Clincher-pyörät ovat yleisin tyyppi, ja niitä käytetään renkaan ja sisäputken kanssa. Jos saisit renkaan rikki kliinikon kanssa, voit vaihtaa sisäputken ja jatkaa ajoa melko nopeasti.

c. Putkimaiset pyörät ovat kevyempiä ja halvempia, mutta sinun on käytettävä erityisiä putkimaisia ​​renkaita. Nämä renkaat yhdistävät renkaan ja sisäputken yhdeksi kappaleeksi, ja ne on liimattu pyörään. Putkimaiset renkaat ovat yleensä kalliimpia kuin klincher-renkaat, ja niitä on vaikeampaa vaihtaa, jos ne ovat rikki. Putkimaisen renkaan vaihtamiseksi sinun on poistettava renkaasta liimattu ja levitettävä uusi liima ja uusi putkirengas ja annettava sitten jonkin aikaa aikaa liiman kovettumiseen.

En ole löytänyt sinkkuja vaikeampaa muuttaa. Jos jotain, ne ovat helpompia; katso Arnin vastaus.
#6
  0
Timothy Takémoto
2017-05-10 12:49:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos saat putkimaisia ​​renkaita, joissa on irrotettavat venttiilit, voit laittaa niiden sisään tiivistysainetta, joka usein parantaa sinulle puhkeamista ilman, että edes huomaa.

Minulla on tapana huomata, että vaihdan renkaita toisessa renkaassa, mutta olen lukenut ihmisten löytäneen kahdeksan sinetöityä reikää (MTB) -putkimaisen renkaan jälkeen. Lääkärin kanssa tämä olisi todennäköisesti tarkoittanut sisäputken vaihtamisen tai korjaamisen lopettamista kahdeksan kertaa.

Tufo- ja Stans-tiivistyssanat hyvin, mutta eivät kaikki ole niin halpoja. Taloudellisuuden ja tehokkuuden takaamiseksi voidaan käyttää "home brew sealant" -tuotetta (Google), joka sisältää nestemäistä lateksia, kuten myydään naamioiden valmistukseen tai ompeluliimana, tippa ammoniakkivettä ja vettä, jos ohennusta tarvitaan, johon on lisätty kuituja, ruiskukana, pippuri, kimallus tai tekonurmi, jota käytetään juna-alustoissa.

Tiivistysainetta voidaan ilmeisesti käyttää myös hoitohenkilöstössä, mutta ohuen putken tiivistäminen kierteillä varustetun renkaan sijasta voi olla vähemmän tehokasta tai vähemmän pysyvää. Korjaan klinikkareiät, mutta sinetöin putkimaiset puhkaisut.

30–50 grammaa tiivistysainetta, jos se lisätään ennen puhkaisua, vähentää tai poistaa putkimaisen painon edun, mutta yhdistettynä siihen, että putkimaisia ​​voidaan ajaa hyvin matalalla (tai jopa nollalla) ilmanpaineella , tarkoittaa, että puhkeaminen ei usein estä sinua kilpailussa tai työmatkalla. Lävistys yleensä tiivistyy ja voit jatkaa ajamista pehmeämmällä renkaalla.

Putket voidaan pumpata korkeammalle, esim. 175 psi: iin sileille pinnoille, kuten velodromeille. Ympärilläni olevat tiet ovat hyviä, joten lähinnä puhkaisunkestävyyden vuoksi olen ratsastanut putkilla noin 145 psi: ssä, painetta, jota ostamani lääkärit eivät salli.

Epäilen, että muut tekisivät saman, mutta mielestäni 100 jenin myymälä (dollarikauppa) toimii minulle, tarjoten riittävän renkaan vanteisiin, mutta en ole kilpailija. Saan myös lateksini siihen hintaan.

Putkimaisten putkien suurin haittapuoli on, että mukana tulisi olla vararengas eikä vain sisärengas, kun puhkeaminen on liian suuri lateksin tiivistämiseksi. Tästä huolimatta olen melko varma siitä, että lateksini kestää tai tiivistyy tarpeeksi, jotta voin päästä kotiin.

Varaosaputken ja korjaussarjan kantamisen helppoudesta johtuen luulen, että valitsemani vaihtoehdon mukaan käytän todennäköisesti klinikkareita, koska en ole kilpailija. Mutta ostin joitain halvempia kuin klincher, syväreunaiset hiiliputkimaiset pyörät, ja nautin niiden käytöstä usein. Jos olisin kilpaillut, säästäisin putkimaiset kilpailupäivää varten ja käyttäisin niitä mieluummin kuin lääkäreitä niiden edellä mainitun hiukan paremman ajonlaadun ja itsetiivistysominaisuuksien vuoksi. ei-irrotettavat venttiilin sydämet (vaikkakaan ehkä sisällä kuitua) ja että on myös mahdollista injektoida tiivisteliima suoraan reikäreikiin, uskon.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...