Kysymys:
Paras ketjun voiteluaine työ- / hyötypyörille?
freiheit
2010-08-27 08:44:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on paras ketjun voiteluaine pyörälle, jota käytetään tavallisissa (ish) vaatteissa ympäri vuoden?

Olen käyttänyt Tri-Flow -tuotetta, mutta se jättää mustan rasvaiseksi / likaiseksi tahroja housuissa, kengissä jne. Olen kuullut kiinteän parafiinin sulattamisesta, mutta se tuntuu liian työvoimavaltaiselta.

Tärkeintä: ei poista likaa; ei tahraa mitään, joka koskettaa ketjua. (kyllä, tiedän useita tapoja pitää vaatteet poissa ketjusta, mutta yksikään ei ole täydellinen)

On myös toimittava laajalla lämpötila-alueella ja märissä olosuhteissa. Alueellani aion lämpötiloissa 30F (-1C) - 106F (41C). Talvella rankkasateella. Juuri tällä viikolla olen ratsastanut tihkusadetta, 55F (13C) ja 107F (42C)…

Olisi mukavaa, jos se olisi pitkäikäinen ...

Viitteeksi joitain muita vastauksia voiteluaineeseen liittyvään kysymykseen: http://bicycles.stackexchange.com/questions/3/best-chain-lubricant-for-road-bikes. En usko, että se on kaksoiskappale, koska tämä kysymys kysyy nimenomaisesti siitä, että "ei kerätä likaa".
Kuusi vastused:
#1
+7
Chase
2010-08-27 09:27:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tri-Flow toimii parhaiten. Vahaa tai voiteluaineita, jotka sisältävät vahaa, on vain vähän hyötyä aivan uudessa ketjussa tai perusteellisesti puhdistetussa ketjussa. Vahan voiteluaine ei toimi hyvin ajettaessa märissä olosuhteissa, koska paljon enemmän tien lika potkaistaan ​​voimansiirtoon ja vaha pyrkii tekemään päinvastoin kuin mainostetaan.

Et aio löytää ketju, joka ei jätä tahroja vaatteisiisi. Parasta on hankkia ketjusuoja, joka pitää vaatteesi ja ketjusi erillään.

#2
+6
Jerry Coffin
2010-09-14 04:55:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän parempana Valkoisesta salamasta. Suurin ehto on, että täytyy ravistaa sitä perusteellisesti ennen levittämistä. Se on vahapohjainen, joten se kerää yleensä vähemmän likaa kuin useimmat vaihtoehdot. Haluat pestä "uuden ketjusilmukan" ennen ensimmäistä käyttökertaa, mutta sen jälkeen sinun ei tarvitse normaalisti puhdistaa ketjua - lisää vain lisää voiteluainetta muutaman viikon välein (tai muutama sata mailia ...)

Ainoa käyttämäni (tai ollut) parempi asia oli puhdas tefloni - vuosia sitten voit saada putkia puhdasta DuPont teflonia (kaksi lajiketta, toinen laakereille, yksi ketjuille). Oli vaikea saada ketju perusteellisesti voidelluksi alun perin (sinun oli periaatteessa laitettava pieni pisara jokaisen telan reunaan ja sitten "hierottava" sormillasi), mutta kun olet tehnyt, se kesti melkein ikuisesti. Valitettavasti ainakaan AFAIK, tätä ei enää tehdä - mutta jos satut törmäämään joidenkin kanssa myytäväksi, kannattaa tarttua joihinkin. Jos välität, tältä ne näyttävät: alt text

Tämä on laakerirasva. Jos muisti ei kykene, ketjun voiteluöljy tulostettiin punaisella sinisen sijasta (ja sanottiin tietenkin "ketju" "laakerin" sijaan.

+1 valkoiselle salamalle. Olen käyttänyt sitä vuosia lämpössä, sateessa, lumessa, pölyssä, sohvassa, hiekassa ja kaikessa muussa, mikä kaupungin työmatka voi heittää siihen.
Tämä ei ole 100% teflonia, mutta näyttää mielenkiintoiselta: http://www2.dupont.com/Consumer_Lubricants/en_US/products/dryfilm.html
Odota, tässä on vanhoja osakkeita: http://www.calhouncycle.com/productcart/pc/viewPrd.asp?idproduct=606&idcategory=0
#3
+3
btk
2010-09-12 20:01:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta automaattivaihteistoöljy (alias "punaiset jutut") toimii todella hyvin. Se on melko ohut, joten se pääsee kaikkiin paikkoihin, joihin se tarvitsee mennä, eikä se näytä houkuttelevan likaa / pölyä niin paljon. Voi, ja voit saada siitä litran neljällä taalalla!

#4
+2
Jack M.
2010-09-14 02:27:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletko harkinnut kokeilla jotain toisella sovellustavalla? Ketjun pudottaminen Tri-Flow-toiminnolla toimii, mutta sen mukana on paljon ylimääräistä. Tänä kesänä vaihdoin T9: stä moottoriöljyn käyttämiseen ketjuissani, ja se näyttää toimivan hyvin kaikilla keskustelemillasi alueilla. Olen kuullut, että monet ihmiset eivät pidä moottoriöljyn käytöstä, mutta se ei ole vielä pettänyt minua. Se pitää ketjut hiljaisina ja onnellisina molemmissa polkupyörissäni, jopa pahimmissa sateissa (lätkät alempaan kiinnikkeeseen asti).

Olen melko kylmässä ympäristössä (80F - 20F), joten Olemme käyttäneet 30 painoprosenttia öljyä, mutta minkä tahansa painon pitäisi toimia. Käytän öljypurkkia käsipumpulla (samanlainen kuin tämä), mikä helpottaa yhden pisaran levittämistä telaa kohti. Kun olet antanut käyttöjunalle hyvän sylkemisen (pitäen ketjun liikkeessä minuutin tai kaksi), voit pyyhkiä ylimääräiset levyt pois. Tämän avulla voit laittaa tarpeeksi voiteluaineita luomatta lianerotinta tai voiteluvettä huuhtelemalla vaatteisiin. Ketjun öljyminen tällä tavalla saattaa kuulostaa tylsältä, mutta muutaman ajon jälkeen se muuttuu melko rentouttavaksi. Silti kestää ~ 5 minuuttia sen voitelemiseen.

#5
+2
user313
2010-09-20 01:57:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen suuri Pro Gold -fani. Ympäri vuoden, kaikki sääolosuhteet. Maantiepyörä. Lähiliikenteen pyörä. http://www.progoldmfr.com/products2/ProLink_Chain_Lube.htm

Ilmeisesti Pro Gold -yritys alkoi valmistaa voiteluaineita kaivoslaitteisiin. Ajattele metallin voitelua epäsuotuisissa olosuhteissa. Joka tapauksessa heidän pyöräketjun voitelunsa haittapuoli on se, että voi olla vaikea löytää paikallisesti. Se on kuitenkin saatavana verkossa.

Käyttöturvallisuustiedotteen mukaan tämä ei näytä olevan mikään erityinen. Erityisesti puuttuu ruostetta estävä lisäaine. Suurin osa siitä on "alifaattista hiilivetyä" ja sisältää runsaasti naftaa liuottimena. Vedyllä käsiteltyä öljyä on pieni määrä, mutta sen nafteeninen. Tällä ei ole mitään tekemistä kaivoslaitteiden kanssa, ja kaikella on tekemistä tavallisen romun asettamisesta pieniin pulloihin ja myyntiin herkille pyöräilijöille. Voit saada parempia voiteluaineita halvemmalla ja helpommin löydettävissä ilman syöpää aiheuttavia aineita, kuten naftaa ja naftaleenia.
Heh, joku paikka nimeltä "Triboutique" (nimi pitäisi levittää sinua, jos sinulla on aivosoluja) myy ProLinkiä Kanadassa: kolme pientä 100 ml: n pulloa lähes 30 dollarilla. LOL! http://www.triboutique.ca/Pro-Gold-ProLink-Chain-Lube-p/pg_prolink3.htm Käärmeöljy!
#6
+1
joelmdev
2011-10-29 21:48:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et ole koskaan kokeillut Boeshieldin T-9: tä, suosittelen sitä. Se on pyörän puolustajan WD-40. Melko kevyt tunkeutuva kuiva voiteluaine. Se on hyvä tasapaino useimmista ominaisuuksista - se jatkuu puhtaana, on melko pitkäikäinen, koska se on yhtä kevyt kuin se on, ei muodostu (nopeasti), ja se on erittäin helppo käyttää, jos saat aerosoliversio. Käytän sitä tielle ja mtb: lle, ellei aion mutkaisissa olosuhteissa. Se on myös hyvä voiteluaine squeakille ja creaksille, tahmealle vaihteistolle, vaihdevivulle jne. Hanki tölkki ja se kestää melkein ikuisesti.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...