Kysymys:
Kuinka saan jarrut lopettamaan piikkumisen
M. Converse
2010-08-26 05:21:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen yrittänyt hiottaa ne hiukan alas, puhdistaa pyörien jarrupinnan, ja tämä estää heitä kirisemästä päiväksi tai kahdeksi, mutta se tulee aina takaisin. Käytän Kool-stop-tyynyjä, jos sillä on merkitystä.

Ovatko nämä vanteen jarrut?
Kool-Stop-tuotemerkki (kuten julistaja mainitsi) ovat vanteita.
Oikea, vanteen jarrut. Kiitos vastauksista ihmisille, sain mitä tarvitsin.
Minulla on sama ongelma. Minulla on alumiiniset Shimano DEore -vanteet ja Promax-metalliseokset. se alkoi kiljua ennen 2 tuntia: O satoi yötä edeltävänä päivänä, joten luulen, että se aiheuttaa kosteutta ja vettä vanteellani. Minun täytyy puhdistaa se ja vastaan ​​uudelleen, jos se ei toimi.
Kool-Stop-tuotemerkkejä levyille on myös olemassa. Mutta epäilen kenenkään hionta niitä, ja vaikka levyä voitaisiin teknisesti kuvata "pyörien jarrupinnaksi", se on myös epätodennäköistä.
Neljä vastused:
#1
+11
Dustin Ingram
2010-08-26 21:02:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jarrujen "kiljunnalle" on muutama syy:

  1. Uudet jarrupalat. Pieni kulumisen (tai hiekkapaperistamisen) jälkeen kiristys loppuu.
  2. Kohtisuoruus. Kuten jotkut muut ovat maininneet, väärä suuntaus voi aiheuttaa kiristystä (vaikka se vähenisi jonkin verran kulumista). Katso Sheldon Brownin vinkit kohdistusehdotuksia varten.
  3. Öljy tai vesi vanteessa. Kumpikin näistä aineista, jopa pieninä annoksina, lian kanssa yhdistettynä vanteessa olevat roskat voivat aiheuttaa kilinää. Pyyhi vanteet jarrupinnalle sekä jarrupalat huolellisesti kuivalla liinalla.
  4. Yhteensopimattomat vanteet / tyynyt. Kukaan muu ei ole maininnut tätä, mutta tämä tapahtuu usein yleisin syy. Vanteet valmistetaan yleensä yhdestä kahdesta materiaalista: teräksestä tai seoksesta. (Voit kertoa eron katsomalla, houkutteleeko magneetti (terästä) vai ei (seosta). Muuten, jarrupalat on valmistettu erityisistä yhdisteistä, jotka toimivat yhdessä. Usein kevytmetallivanteille suunnitellut tyynyt (kuten useimmat Kool-Pysäkit) kilisevät, jos niitä käytetään teräksessä (mikä luultavasti sinulla onkin).
#2
+7
42-17
2010-08-26 18:53:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jarrut on työnnettävä sisään. Se tarkoittaa, että jarrupalojen etuosien on koskettava vanteita ennen jarrupalojen takaosaa. Sen ei tarvitse olla äärimmäinen varianssi, mutta se muuttaa maailmaa, kun se on oikein säädetty.

Toivottavasti sinulla on alumiinivanteet. Minulla on ollut epäonnea työskennellä joidenkin teräsvanteella varustettujen polkupyörien parissa, joista en voinut poistaa kilinää.

#3
+3
Jack M.
2010-08-26 05:48:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso tyynyjen säätö. Sheldon Brownilla on hyvä artikkeli siitä, miten tämä tehdään.

#4
  0
Zepplock
2010-08-26 05:28:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin syy kiljuun on roottoreiden / tyynyjen öljy. Se voi johtua vain jarrunesteen koskettamisesta tai vuotamisesta.

Käytä alkoholin hieromista tyynyissä (hiomisen jälkeen) ja roottoreissa. Näin korjasin kaivoksen vuosi sitten enkä koskaan kuullut enää piikkejä.

Kool-stop-tyynyt ovat vanteita. Älä usko, että levyjen korjaukset toimivat liian hyvin.
miksi sanot öljyn olevan tärkein syy? melkein kaikki katkokset, jotka kilisevät, voidaan korjata kärjellä, lukuun ottamatta harvinaisempia tapauksia, joissa tarvitaan hiontaa (tämä voi osittain liittyä öljyiseen raakaan) tai jarru / vanteen yhdistelmä on huono.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...