Kysymys:
Määräajoin suoritettava huoltotehtävä pyöräilijöille
noah
2010-08-26 01:34:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitkä ovat säännölliset huoltotehtävät (viikoittain, kuukausittain, vuosittain, joka X mailin välein), jotka jokaisen, joka luottaa pyörään kuljettamiseen (tyypillisesti kaupunki- / puolikaupungissa), tulisi suorittaa? Ihanteellinen sanottu kuljettujen mailien suhteen (tarvittaessa)

Aiheeseen liittyvä kysymys: [Lähipyörän käytännöllinen puhdistusohjelma] (http://bicycles.stackexchange.com/questions/2756/practical-cleaning-routine-for-a-commuter-bike)
Viisi vastused:
#1
+30
M. Converse
2010-08-26 01:51:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu enimmäkseen työmatkan sijainnista ja etäisyydestä sekä tieolosuhteista (hiekka, lumi, suola jne.).

Minua teen ainakin:

päivittäin : tarkista renkaiden ilmanpaine.

Viikoittain : tarkista jarrupalojen kuluminen, renkaiden kuluminen, puhdista / pyyhi koko pyörä

Kuukausittain : Tarkista ketjun kireys, eturattaan / hammaspyörien kuluminen, voiteluketju, säädä jarrut, öljy kaikki vaihteiden, jarrujen jne. kääntöpisteet.

Vuosittain : täydellinen repiminen, tarkastus ja kokoaminen synteettisellä rasvalla kaikkiin laakereihin.

Hyvä luettelo. Haluan lisätä, että ketjun voiteluväli riippuu ympäristöstä, jossa sitä käytetään. Kuukausittainen on hyvä lähtökohta, mutta jos pyöräilet sateessa paljon, se ei riitä. Jos ratsastat todella huonoilla sääolosuhteilla (etenkin yhdistettynä suolaan kaduilla), joudut ehkä joutumaan voitelemaan ketjua muutaman päivän välein.
Päivittäiset rengaspaineen tarkastukset ovat liian suuria useimmille ihmisille, IMO.
@Batman: Kyllä, ja niin on myös täydellinen repiminen. Olen käyttänyt polkupyöriä vuosia ilman, että olen koskaan pudonnut niitä kokonaan. Lisäksi nykyaikaisissa polkupyörissä useimmat laakerit eivät ole joka tapauksessa käyttökelpoisia (toisin kuin vanhat laakerit, joissa tämä oli järkevää).
#2
+27
Kevin
2010-08-26 01:51:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pyörähuolto-kaverini kirjoitti blogiartikkelin tällä tavoin. Saatat löytää siitä hyödyllisen.

Artikkelissa suositellaan neljää päämiehiä polkupyörän perushoitoon. Nämä ovat

 • Pidä renkaat pumpattuna
 • Jos renkaat elävät ulkona, käytä niitä. Elementeille alttiina oleva käyttämätön pyörä ruostuu ja tarttuu melko nopeasti
 • Voitele - vähän ja usein, vähemmän on enemmän
 • Tarkista kaapelisi ja tuo jännitys takaisin tarvittaessa
Haluaisin lisätä ketjun kulumisen tarkistamisen, liiallinen ketjun kuluminen voi pilata ketjurenkaat ja hammasrattaat, jotka ovat kalliita korvata, ja tarkistaminen on helppoa ...
#3
+8
Jack M.
2010-08-26 02:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska olen iso kaveri (~ 400lbs), vahingoitan polkupyöriäni paljon, joten tarkistan asiat useammin ja suurimmaksi osaksi siinä ei ole ongelmaa. On vain parempi tarkistaa. Joten seurauksena on paranoidinen tarkistusaikatauluni:

Tarvittaessa:

 • Jarrujen hienosäätö (vivussa tunteen ylläpitämiseksi).
 • Ketjuöljy.
 • Ketjun puhdistus (jos se on kostutettu, se voi tapahtua useammin kuin alla).
 • Puhdista levyjarrut hankaavalla alkoholilla.

Päivittäin:

 • Rengaspaine tunteen mukaan ( squeeeeze , se on kuin halaus renkaillesi!).
 • Jarrutunne (anna sille hyvä kova tunke ulos ajotieltä).

Joka 3. ajo:

 • Tarkka rengaspaine.

Viikoittain:

 • Kuulokkeiden säätö.
  • Se on nopea tarkistus, joka vie kaikki 30 sekuntia, ellei sitä ole säädetty.
 • Tarkista jarrut silmämääräisesti mahdollisten vaurioiden tai virheellisten säätöjen varalta.

Kuukausittain:

 • Pohjakiinnityksen säätö.
 • Ketju puhdas.
 • Pyöränlaakereiden tarkistus.
 • Lisävarusteiden kireys (onko takahylly edelleen kiinni?).
 • Voitele takahammaslaakerit ketjuöljy.

Kolmen kuukauden välein:

 • Ketjurenkaan pultit.
 • Polkimen laakerit ja varmista, että ne ovat tiukalla.
Huomaa, että monet (useimmat?) Nykyaikaiset alakiinnikkeet ovat sinetöityjä yksiköitä, joita ei tarvitse (eikä yleensä voi) huoltaa, joten ei säätöä, purkamisesta ja voitelusta puhumattakaan.
Jarruvivun "tuntuma" ei välttämättä ole hyvä osoitus siitä, kuinka hyvin jarrut on asetettu. Voit saada mukavan kovan tunteen, jos sinulla on esimerkiksi liian vähän mekaanista etua.
@Batman Feel of the lever on enemmän henkilökohtainen säätö, joka on minulle tärkeä paniikkipysähdyksille, sekä tapa tarkistaa katastrofaaliset epäonnistumiset, kuten ulokejarrujen jättäminen "auki" renkaan paikantamisen jälkeen.
#4
+4
Lyndon White
2013-12-28 13:16:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisää vain jo hyviin ehdotuksiin: Jos pyöräilet yöllä,

Viikoittain

 • Tarkista ajovalot / taustavalot ja vaihda paristot ; varsinkin jos sinulla on vanhempi hehkulamppu (ts. ei LED-valo)
Pidä aina mukana varaparistoja, etenkin talvikuukausina. Menen askeleen pidemmälle ja minulla on joukko erittäin halpoja (~ 3 dollaria) valoja (sellaisia, jotka ulottuvat ohjaustangon ja satulatolpan yli), jotka vievät minut kotiin useimmissa tapauksissa ja ovat parempia kuin ei mitään. Ja mielestäni jokaisella pitäisi olla valot työmatkalla - tarvitset niitä lopulta, vaikka tyypillisesti työmatkalla päivällä.
Ole hyvä ja tarkista myös valosi säätö! Viime vuosien aikana huomasin, että useammat ihmiset käyttävät (LED) valoja (mikä on hienoa!), Mutta pyysin heitä osoittamaan useita kilometrejä korkealle - sokaista kaikki heidän suuntaansa! : C
#5
+1
Jaap Eldering
2014-01-05 18:30:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä riippuu suuresti polkupyörätyypistä: Hollantilainen lähiliikenne vaatii hyvin vähän huoltoa. Pelkästään rengaspaineen tarkastaminen viikoittain / kuukausittain ja ehkä ketjun voitelu kerran vuodessa pitää sen hyvissä olosuhteissa vuosia (ilman vähäisiä korjauksia).

Syynä on, että hyvin harvat herkät osat ovat alttiina säälle ja ulkotiloissa: kokonaan peittävä ketjukotelo, sisäinen napavaihde, napadynamo jne.

Minusta tuntuu, että se auttaa paljon säilyttämään pyörää sisäpuolella tai ainakin katon alla suojaamaan sitä paremmin ruostumiselta.

Luulisin, että useimmille sateella tai loistavalle matkustajille navat on pakattava vähintään kerran vuodessa, jopa hollantilaisella pyörällä.
@Batman: Työskentelen päivittäin kaikissa sääolosuhteissa (myös lumessa) lapsuudesta lähtien, mutta en ole koskaan purkanut keskittimiä enkä hajonnut (tai olenko kuullut tämän tapahtuvan tuntemilleni ihmisille).


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...