Kysymys:
Pyöränjakopalvelut ja -järjestelmät
milesmeow
2010-08-26 04:42:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä pyöränjakopalveluja siellä on? Tiedän, että Euroopassa on ollut joitain. Tässä on wikipedian merkintä.

Tämän kuulin hiljattain NYC: ssä. http://www.transalt.org/campaigns/bike/bikeshare?

Luulen, että kun kaupungit tekevät vihreämmistä, niistä tulee osa normaalia, kuten vuokra-autoja tai Zipcaria.

Tiedätkö uusia? Kuulitko jotain aloittavaa kaupungistasi? Onko siellä ketään, joka on pyöränjakopalvelujen jäsen? Mikä toimi ja ei toiminut? Olen todella utelias siitä, mikä voi saada heidät menestymään.

Toivon, että tämä viesti tuottaa rehellistä ja hyödyllistä palautetta, jotta näitä palveluja tarjoavat yritykset tai uudet yritykset voivat hyödyntää täällä olevat tiedot nykyisten tarjousten parantamiseksi.

Äänestä sulkemiseksi, tämä on liian omaa maantieteellistä aluettasi (kaikilla ei ole pyöränjako-ohjelmia, ja ne eroavat toisistaan)
Voisi olla hyödyllistä kuulla kokemuksesta tällaisesta palvelusta, mutta tämäkin koskee sijaintia
Ellet kykene keksimään tapaa muotoilla tämä kysymys uudelleen, jotta siitä olisi hyötyä useammalle ihmiselle, äänestän myös sulkemisen puolesta.
Suurkaupunkialueilla on erilaisia ​​palveluja ympäri maailmaa. Se on pikemminkin metakysymys, jossa polkupyörät auttavat liikennöimään metropoleissa, auttavat kaupunkia olemaan ympäristöystävällisiä, auttavat sen kansalaisia ​​olemaan terveellisempiä ... Yritän muotoilla kysymyksen uudelleen ... ehkä tehdä siitä wiki.
@milesmeow - En ole varma, miten tämä sopii SE: n Q & A-rakenteeseen, mutta lause "Mikä toimi ja ei toiminut?" on askel oikeaan suuntaan ja saisi sen eroon yksittäisestä sijainnista. Kysymys pyöräjako-ohjelmista on varsin ajankohtainen. Ehkä rakennetaan uudelleen niin, että kysymys on, että ihmiset haluavat lisätä mitä he tekivät ja eivät pitäneet pyöränjako-ohjelmista? Jotain näiden linjojen mukaisesti olisi todellinen apu ihmisille, jotka rakentavat näitä ohjelmia. Toivon, että kun julkinen beeta on vain muutaman päivän päässä, saatat saada tarpeeksi ihmisiä vastaamaan tähän.
Haluan kuulla Melbournesta. :)
Kaksikymmentä vastused:
#1
+10
bob esponja
2010-09-14 21:20:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Barcelona

Barcelonassa on ollut pyöränjako-ohjelma jo noin 3 vuotta, Bicing. Kaiken kaikkiaan se on ollut menestys, kun valtava määrä ihmisiä kirjautuu sisään ja käyttää niitä päivittäin.

Asiat, jotka eivät toimineet:

 • Pyöräasemia ei ollut suunniteltu oikein , polkupyörien varastaminen oli helppoa. He ovat korjanneet tämän äskettäin.
 • Istuimen kiinnitysvipu oli liian pieni ja ihmisillä oli vaikeuksia löysätä sitä, he ovat nyt asettaneet valtavat vivut kaikkiin polkupyöriin
 • Ensimmäiset polkupyörät menivät En ole lainkaan luotettava, noin kuuden kuukauden ajan minulla oli vaikeuksia löytää polkupyöriä, joissa ei ollut yhtä tai useampaa: renkaat / jarrut / istuin / ohjaustanko / ketju / hammaspyörät. En ole käyttänyt palvelua paljon viimeisen vuoden aikana, koska sain oman polkupyörän, mutta ajat, jotka minulla on, ovat vaikuttaneet luotettavammilta.
 • Pyörän saatavuus ja pysäköintipaikan saatavuus. Mäkisten alueiden päällä olevat asemat ovat aina tyhjiä ja vilkkaiden alueiden lähellä olevat asemat ovat aina täynnä. Tämän ratkaiseminen edellyttäisi paljon enemmän polkupyörien mikrohallintaa.
 • Sen sijaan, että tekisivät esteettömän verkkopalvelun polkupyörän saatavuuden tarkistamiseksi, he päättivät tehdä vain iPhonelle -sovelluksen. Tämä takaa mieleni.

Sen lisäksi, että se on hyvä palvelu, kun ongelmia ei ole (minulta veloitettiin 20 euroa, kun joko käyttämäni pyörä varastettiin tai heidän järjestelmäänsä aivohalvaus ja heidän tietonsa osoittivat, että pyörälläni oli 8 tuntia, kun olin palauttanut sen 26 minuutin kuluttua).

Ihmiset ovat arvostelleet pakettiautojen käyttöä polkupyörien mikrohallinnossa väittäen, että se korvaa kaikki ekologiset edut.

Alun perin se maksoi 20 EUR / vuosi ja nyt 30 EUR / vuosi. Hinnoittelu on:

 • Ensimmäiset 30 minuuttia ilmaiseksi.
 • 30 minuutin välein ja yhteensä enintään 2 tuntia, 0,50 EUR.
 • 2 jälkeen tuntia, 3 EUR tunnissa, kunnes palautat pyörän. Kun tämä tapahtuu 3 kertaa, sinut erotetaan palvelusta.
 • Varasta pyörä: 150 EUR.
#2
+9
kristof
2010-08-30 14:22:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dublin

Dublinissa toimii pyöränjakojärjestelmä, joka toimii melko hyvin. Järjestelmä käynnistettiin 13. syyskuuta 2009, siis vähemmän kuin vuosi sitten, ja nykypäivänä yli 1 miljoona matkaa tehtiin

Ihmisten tarttuminen oli tavallista parempi kuin alun perin ennustettiin. wikipedia

Noin 1000 ihmistä käytti polkupyöriä kuuden ensimmäisen tunnin aikana (laukaisupäivä), ja vielä tuhat ihmistä oli tilannut ne. 2 Noin 11 000 ihmistä haki ensimmäisessä kahden viikon aikana, ja Dublinin kaupunginvaltuuston tilaajakorttien tarjonta väheni nollaan neuvoston kanssa alun perin kohdistettiin 5000 henkilön käyttöönotto ensimmäisenä vuonna. Maaliskuun 2010 mennessä yli 25 000 ihmistä oli hakenut osallistua järjestelmään.

Mitä tulee mielestäni järjestelmän toimimaan:

 • älykäs hinnoittelujärjestelmä ( lisää alla)
 • erittäin huono vaihtoehto julkisen liikenteen keskustan ympäristössä
 • polkupyörät kuljetetaan kuorma-autoilla, jos joissakin paikoissa polkupyörät loppuvat ja toiset ovat ylikuormitettuja

Hinnoittelussa polkupyörät on tarkoitettu käytettäviksi lyhyillä matkoilla keskustan sisällä ja mahdollisimman monen ihmisen käyttäminä, toisin kuin yhden henkilön käyttämä koko päivän ajan, ja hinnoittelu heijastaa sitä . Kun maksat yhden vuoden jäsenyyden (tällä hetkellä 10 euroa), seuraavat hinnat ovat voimassa:

 • jopa 30 min - ilmainen
 • 1 tunti - 0,50 €
 • 2 tuntia 1,50 €
 • 3 tuntia 3,50 €
 • 4 tuntia 6,50 €

Joten näet, että ensimmäiset 30 minuuttia ovat ilmaisia, ja sinun pitäisi pystyä helposti saavuttamaan kuhunkin järjestelmän käyttämän alueen määränpäähän tuona aikana. Joten pyöräilijä jättää pyörän asemalle heti, kun he saavuttavat määränpään, he eivät pidä kiinni siitä (esim. Pitävät paluumatkaa varten). Tällä tavoin useampi ihminen voi käyttää yhtä pyörää

Dublin Bikesin virallinen sivusto

Se näyttää peittävän hyvin pienen alueen. Ei edes ylävirtaan tarpeeksi kiinni Heustonin asemalle. On outoa, että et voi käyttää [frikkin '] -laserkorttia (itse asiassa se, että et voi käyttää laserkorttia, ei ole niin epätavallista).
Vancouverissa otetaan käyttöön vastaava järjestelmä - paitsi että pyöräilykypärät ovat pakollisia ja poliisi tekee hienoja ihmisiä. Laina ei sisällä kypärää, joten siinä oletetaan, että ihmiset vaeltavat ympäri kaupunkia kypärällä.
#3
+7
sixtyfootersdude
2010-08-30 01:59:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Montreal

Montrealin kaupungissa Quebecissä, Kanadassa, on ollut sellainen jo jonkin aikaa. Luulen, että sellaista on ollut myös Euroopassa.

Näin CBC: n DocZone-dokumentin, jossa oli tietoa näistä järjestelmistä. Mielestäni sinun pitäisi pystyä katsomaan sitä verkossa

#4
+7
Tom Hawtin - tackline
2010-09-14 22:04:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lontoo

Lontoon pyörävuokraamojärjestelmä:

 • Suuri osa kysynnästä näyttää tulevan rautatieterminaaleille saapuville ja maanalaisia ​​metsiä välttäville työmatkalaisille . Yhdessä kotimatkan kanssa tämä aiheuttaa suuria vuorovesi-ongelmia. Näyttää siltä, ​​että tätä käyttötapaa tuetaan (käyttämällä kuorma-autoja lauttapyörien kiertämiseen).
 • Seisomien rajallinen sijoitus lähellä metro- ja rautatieasemia.
 • Huolimatta siitä, että se perustuu olemassa olevaan Järjestelmä, kiireinen toteutus (ja oletettavasti huono sopimusneuvottelu) tarkoittaa, että jotkut asiat on ratkaistu: Se käyttää täysin erillistä järjestelmää putkissa, linja-autoissa ja paikallisjunissa (Oyster) käytetyn järjestelmän kanssa. Verkkosivusto ei ole käytettävissä. Matkojen saaminen muilta asiakkailta näkyy käyttöraportissasi (mikä osoittaa toivoton koodaus). Jos sinulla on useampia kuin yksi avain, saat maksun käyttöavaimesta kaikista avaimista, vaikka tekisitkin yhden matkan.
 • Anekdoottisesti on esiintynyt ongelmia vakavasta ylikuormituksesta.
 • Heillä ei ole koria eikä laukkuja. Säilytys on rajoitettu pieneen hyllyyn, jossa on jousijohto.
 • On ollut ongelmia, että polkupyörillä on joko jarrujen pysyvä hankautuminen tai ne eivät toimi kunnolla.
 • Voi olla vaikea löytää telakka. (Shaftesbury Avenue, katson sinua.)
 • Joillekin ihmisille on vaikea vetää polkupyöriä ulos telineistä ja työntää ne takaisin sisään.
 • Pyörät ovat naurettavan raskaita ja kaikki kolme vaihdetta ovat alhaiset.

Järjestelmä on tällä hetkellä noin 15 000 matkaa päivässä.


Boris Bike:

Boris Bike on pyöränjakojärjestelmä Lontoossa, "Boris" -osa tulee kaupunginjohtajan nimestä.

alt text

( Photo credit)

@Tom - Onko tämä Barclays Cycle Hire vai ["Boris" pyöräjärjestelmä] (http://bicycles.stackexchange.com/questions/1548/what-is-a-boris-bike)? Jos on, integroi kysymys tähän.
Tämä on vaikuttavan negatiivinen kommenttijoukko ... ei aivan väärä, mutta keskittyi * yksinomaan * negatiivisiin (en voi väittää, koska en ole vielä käyttänyt sitä). Minkä arvoinen - osterikortti on helppoa, sitä ei voida häiritä, koska turvatoimenpiteenä heillä on oltava kortin tiedot. Olet aivan oikeassa Shaftesbury Ave: ssä - kuinka outoa! Kuitenkin "naurettavan raskas" ja "kaikki kolme vaihdetta matalalla" heijastavat varmasti kohtuullisesti tämäntyyppisen järjestelmän vaatimuksia (joita on pidettävä enemmän julkisen liikenteen muotona kuin "polkupyöränvuokrausjärjestelmänä").
@Murph Oyster -kortit liitetään usein luotto- / maksukortteihin, joten se ei voi olla ongelma. Oyster-korteissa on ongelmia: tee-se-itse-turvallisuus, joka on rikki; Tällaisten korttien standardeja ei ollut vielä täysin viimeistelty sopimuksia tehtäessä, joten ne ovat omistettuja (kalleimpien riippuvuuksien poistamiseksi on tehty töitä) ja uskon, että seuraavan sukupolven kortit ovat pian tulossa. En näe vaatimusta, että pyörällä olisi oltava niin raskas. En näe vaatimusta pitää polkupyörät tarpeettoman hitaina, mikä on turva-PoV: n kannalta hyödyllistä, jos muu liikenne kulkee nopeammin.
@neilfein Tämä on Lontoon polkupyörän vuokrausohjelma. Alun perin sponsoroinut Barclays Bank. Sen kutsuminen "Barclay Cycle Hire" ei todellakaan auta paikantamaan sitä maantieteellisesti. Kutsuminen heille Boris (tai BoJo) -pyöriksi on hieman epätarkkaa ja erittäin harhaanjohtavaa, koska järjestelmän aloitti edellinen pormestari, [Punainen] Ken Livingstone.
@Tom - Ei, osterikortteja ei tarvitse kytkeä luottokorttiin. Polkupyörien on oltava kestäviä - mikä päivän lopussa on yhtä raskasta. Polkupyörien on oltava käyttökelpoisia "ei-pyöräilijöiden" kanssa, mikä käytännöllisesti katsoen tarkoittaa matalaa vaihteistoa (varsinkin jos ne ovat painavia). Olisiko * enemmän * vaihdetta parempi? No tietysti - mutta sinun on silti aloitettava matalalta.
@Murph Se, että Oyster-kortteja ei tarvitse liittää luotto- / maksukorttiin, ei ole täällä eikä siellä. On tärkeää, että ne voivat olla. 23 kg Al-pyörälle on liian suuri, vaikka katsot sitä.
Se on valtavasti täällä tai siellä, jos haluat välttää loputtoman litanian "se ei toimi minulle", valittajat jättävät huomiotta kaikki pienet yksityiskohdat, kuten korttivaatimukset - mikä, kuten olet selvästi osoittanut, on täsmälleen ja täsmälleen mitä he haluaisivat " olen saanut. En ole varma painokysymyksestä - FWIW, minun on annettava ymmärtää, että Alin käyttö ei todellakaan auta paljon.
@tom-pääsykortti on sidottava luottokorttiin - muuten mikä estää sinua vain varastamasta polkupyörää? Se on osterin ongelma, voit saada (melkein) sellaisen ilman todellista tunnusta.
@mgb Oyster Card -automaatteja on melko vähän. Minulla on kaksi, yksi koneelta ja toinen sidottu virheelliseen maksukorttiin. Asia on, että näiden korttien ei tarvitse avata polkupyörää. En näe mitään vakavaa ongelmaa palkkaamisen rajoittamisessa kortteihin, jotka on sidottu voimassa olevaan korttiin.
@Tom - saattaa olla, että luottokorttilinkkiä ei ole koodattu osterikorttiin tai sitä on liian vaikea saada palvelimelta reaaliajassa. Epäilen todellisen syyn olevan taloustiede - jos tarvitset, että sen on käytettävä osteria, sinulla on yksi tarjoaja. Jos vaadit osterin sallivan toisen yrityksen pääsyn, he tekevät siitä yksinkertaisesti epäkäytännöllisen
@mgb Oysteria hoitaa Transport for London (tfl), joka hoitaa myös pyörän vuokrausta. Alkuperäinen järjestelmä oli erittäin omistettu, koska sopimukset kirjoitettiin ennen standardoinnin valmistumista. Uskon, että vaatimus alkuperäisen toimittajan käytöstä on nyt poistettu (koska yllättävän kyllä, se oli * todella * kallista). IIRC, pyöräjärjestelmä aikoi käyttää Oysteria, mutta se hylättiin, kun järjestelmää nopeutettiin aloittamaan vuosi aikaisemmin.
#5
+6
mouviciel
2010-09-15 01:26:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pariisi

(ja ympäröivät alueet)

Ranskassa on Vélib -järjestelmä, jota hoitaa yksityinen yritys, jolla on kaupungin tukia. Sama yritys käyttää samaa järjestelmää monissa muissa kaupungeissa: Lyon, Nantes, Toulouse, Marseille, Caen, Besançon, Nizza ja luultavasti muut, joista en ole tietoinen.

Tällaisten järjestelmien tärkein etu on, että kaduilla polkupyörien määrä kasvaa ja autoliikenteen harjoittajat ovat varovaisempia.

Tässä on lyhyt e-kirja Pariisin pyöräilystä: http://images.bookdepository.co.uk/assets/images/content/blogs/1310634092/BookDep_ParisCycling_FINAL.PDF (PDF), osoitteesta: http://www.bookdepository.co. uk / blog / post / tag / A-Tour-de-France-lataa
#6
+6
Ryan
2011-02-17 04:34:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minneapolis, MN

... tarjoaa kolmen vuodenajan pyöräjako-ohjelman nimeltä NiceRide, joka sisältää limenvihreitä risteilijäpyöriä, joita on saatavana ympäri kaupunkia. Pyörät ovat melko mukavia, ja vuotuinen jäsenyys on 60 dollaria.

NiceRiden ensimmäinen "kausi" päättyi marraskuussa, tässä on joitain numeroita heidän kauden lopun raportistaan ​​

 • Matkat yhteensä: 100817
 • Yhden vuoden tilaukset: 1295
 • 30 päivän myydyt tilaukset: 89
 • Myyty rentoja (24 tuntia) tilauksia: 29777
 • Kadonneita tai varastettuja polkupyöriä: 2
 • Vandaalitapauksia > 100 dollaria: 3
 • Ei raportteja vakavista vammoista.
 • 1 ilmoitus onnettomuudesta, johon liittyy auto, etupyörä oli vaurioitunut, mutta kuljettaja ei loukkaantunut.

NiceRide aikoo laajentaa vuonna 2011, mukaan lukien rakennuspaikat kaikkialla "Twin Cities" -jäsenessä - Saint Paul.

#7
+5
mgb
2011-02-16 22:38:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vancouver, Kanada

Sen on tarkoitus asentaa yksi tänä vuonna, 3800 polkupyörää ja 250 asemaa viimeisimmän raporttinsa mukaan.

Mutta - täällä tarvitaan polkupyöräkypärät (100 dollaria sakkoa) ), eikä järjestelmässä ehdoteta heidän palkkaamista - joten se rajoitetaan nykyisiin pyöräilijöihin. Yleinen mielipide on, että rahaa ja tilaa käytettäisiin paremmin turvattuun pysäköintiin ihmisten omilla polkupyörillä.

Muokkaa:

Ei ole aikaa käydä tätä läpi nyt, mutta tässä on linkki Vancouverin pyöräjako-ohjelmaan.

#8
+4
Dhaust
2010-10-14 16:34:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brisbane, Australia

Brisbanessa on polkupyöränvuokrauspalvelu nimeltä CityCycle.

CityCycle on aktiivinen ja kestävä julkisen liikenteen vaihtoehto, jonka tarkoituksena on vähentää liikenteen ruuhkia ja pysäköintipaineita kaupungin keskustassa, kun autot korvataan pyöräretkillä.

Kaupunki on myös rakentanut matkan lopun laitoksen nimeltä King George Square Cycle Center.

 • 420 yksittäistä pyörätelineitä
 • miesten ja naisten pukuhuoneet, joissa on yhteensä 35 suihkua
 • kaapit
 • silitys- / pesulapalvelu
 • erinomainen turvallisuus
#9
+4
Ambo100
2011-06-05 00:08:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hangzhou, Kiina

Maailman suurin polkupyöränjakojärjestelmä.

http://dirt.asla.org/2009/07/31/hangzhou-to-expand-bike-sharing-program-to-50000-bikes/

Hangzhoussa on 50 000 polkupyörää 2050 asemalla ympäri kaupunki. Ihmiset tekevät keskimäärin 240 000 matkaa päivässä polkupyörillä, jotka on integroitu kokonaan muuhun julkisen liikenteen järjestelmään. Vuoteen 2020 mennessä suunnitelman mukaan 175 000 polkupyörää on käytettävissä.

Lähde

Pyöränjakoasemat löytyvät Hangzhou 100 metrin välein verrattuna Pariisin 300 metriin. Ensimmäinen tunti on ilmaista käyttäjille Hangzhoussa, sen jälkeen 1 yuan (0,15 dollaria) ensimmäisestä tunnista, 2 yuania toisesta tunnista ja 3 yuania jokaisesta ylimääräisestä tunnista. Ensimmäisen toimintavuoden aikana polkupyöriä ei varastettu, ja vain harvat vahingoittuivat tai ilkivallassa verrattuna Pariisiin varastettuihin tai vahingoittuneisiin puolikkaisiin.

Lähde

#10
+3
Tom Stephens
2010-10-14 18:00:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Washington, DC

... aloitti juuri pyörän jakamisen, ja tietysti sen on oltava suurin Yhdysvalloissa. Pidän parempana mitata kokoa "päivässä / viikossa / kuukaudessa käytettyjen polkupyörien lukumäärällä" eikä "järjestelmässä käytettävissä olevien polkupyörien lukumäärällä". (Ehkä pitäisi olla myös normaali asukasta kohden.)

Joka tapauksessa Suur-DC-alue on erinomainen paikka ajaa polkupyörällä.

#11
+2
orome
2011-09-30 02:09:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wien, Itävalta

Erinomaisella kattavuudella vanhan kaupungin keskustaa ja yhteyden laajaan pyöräreittiverkostoon (jalkakäytävillä!) tämä järjestelmä on rakastettu ja hyvin käytetty, mutta se tuntuu hieman kuluneelta (polkupyörät ovat kauheassa kunnossa) ja järjestelmä on vanha ja hankala (ei erinomainen järjestelmä, jota käytetään nyt Lontoossa ja Bostonissa ja joka otetaan pian käyttöön New Yorkissa). Silti se on olennainen osa mitä tahansa vierailua kaupungissa.

Jumble of bikes near the Technical University

#12
+2
mouviciel
2013-05-29 12:32:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

New York City

Nimeltään Citi Bike, tämä järjestelmä käynnistyi 27. toukokuuta 2013, ja sillä oli noin 300 asemaa ja 6000 polkupyörää Manhattanilla ja Brooklynissa. .

FYI - tämä näyttää olevan hyvin samanlainen kuin Lontoon Barclayn polkupyörän jakaminen - saman näköiset telakointiasemat, samanlaiset polkupyörät, joita hoitaa suuri pankki.
#13
+2
D.Salo
2012-03-15 02:40:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Madison, Wisconsin

Madison B-Cycle http://madison.bcycle.com/ on kolmen vuodenajan (ei talvea; kevät alkaa 1. huhtikuuta) polkupyöränjakopalvelu, joka on saatavilla Kannaksella (keskustassa) ja muutamilla syrjäisillä alueilla länsi- ja eteläkampuksella. Kolmivaiheiset Trek-polkupyörät on varustettu dynamo-pää- ja takavalolla, etukorilla ja henkisuojalla. Mendota.

Paikallisen viikkolehden kuvaus: http://www.thedailypage.com/daily/article.php?article=34204

#14
+2
Goodbye Stack Exchange
2011-05-24 06:48:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Melbourne, Australia

Järjestelmässä on käytettävissä vuosittaisia, viikoittaisia ​​ja päivittäisiä lippuja. Kaupungissa on 50 asemaa, joissa on yhteensä 600 polkupyörää. Kypärät eivät sisälly toimitukseen.

Tämä kesäkuun 2010 video kertoo sinulle enemmän polkupyöristä, mutta jos se katoaa: Pyörät ovat painavia, niissä on läpikehättävät rungot ja ovat hyvin, hyvin sinisiä.

Melbourne Bike Share

@Tom Hawtin, tämä on sinulle. :)
#15
+2
drstevens
2011-09-12 03:08:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Boston, MA

"Hubway" vastaa Lontoon Boris-pyörää täällä Bostonissa. He vain ilmestyivät kaupungin kaduilla tänä kesänä. Olin myös hyvin yllättynyt siitä, kuinka suurta menestystä he harkitsevat kuinka raskas ja kömpelö näyttää. Bostonissa on kunnioitettava määrä pyöräilijöitä, ja olin järkyttynyt nähdessäni enemmän ihmisiä ajamalla näitä kuin henkilökohtaisia ​​polkupyöriä ensimmäisen viikon kuluttua saapumisestaan. Tyttöystäväni ei omista polkupyörää, ja tämä antoi meille mahdollisuuden mennä pyöräretkelle yhden täällä sijaitsevan puiston ympärille.

Pelkästään omien epätieteellisten havaintojeni perusteella suurin osa ajajista näyttää olevan olla turisteja, mutta ilmeisesti monet ovat liittyneet vuositilauksiin.

Olin utelias, / jakoivat he uudelleen polkupyöriä asemien välillä. Tyttöystäväni sanoi nähneensä heidän siirtävän heitä pakettiautolla keskellä yötä.

Yhdessä kuukaudessa Hubway ilmoitti yli 2300 vuotuista tilaajaa ... 36 000 ihmistä otti yhden päivän ratsastus ja jos se jatkuu näin, he saavuttavat 100 000 rajan ennen lokakuun loppua. - Bostonin CBS

Hubwaylla on tällä hetkellä 61 asemaa ja se on lisännyt 600 polkupyörää Bostonin lähiöihin. - The Daily Free Press

#16
+2
Ambo100
2011-09-11 20:03:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kööpenhamina, Tanska

Toinen mielenkiintoinen pyöränjakojärjestelmä. Tämän järjestelmän ainutlaatuisuus on se, että polkupyöriä voi käyttää ilmaiseksi.

enter image description here

Kööpenhaminan kaupunkipyörät tai Bycykler København on tanskalaisen Kööpenhaminan polkupyöränjakojärjestelmä. Vuonna 1995 käynnistetty 1000 sykliä sisältävä projekti oli maailman ensimmäinen laajamittainen kaupunkipyörien jakamisjärjestelmä. Siinä on erityisesti suunniteltuja polkupyöriä, joiden osia ei voida käyttää muissa polkupyörissä. Ratsastajat maksavat palautettavissa olevan takuumaksun yhdessä 110 erityisestä pyörätelineestä, ja heillä on rajoittamaton käyttö polkupyörällä määrätyllä keskustan alueella. Järjestelmää rahoittavat kaupalliset sponsorit. Vastineeksi polkupyörillä on mainoksia, jotka näkyvät pyörän rungossa ja kiintolevytyyppisissä pyörissä.

[ Lähde]

#17
+2
Goodbye Stack Exchange
2011-05-24 06:24:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Portland, Oregon

On uskomatonta, että Yhdysvalloissa sijaitsevassa kaupungissa, jota pidetään usein pyöräilijöiden ystävällisinä, näyttää olevan ei polkupyöränjakojärjestelmää . 90-luvulla oli epävirallinen ohjelma, Keltainen pyörä -ohjelma, mutta se hylättiin virallisesti. (Vaikka ehkä niin ei ole?)

Vuonna 2008 he näyttivät luopuneen siitä, mutta kaupungin verkkosivusto on toiveikas ja sanoo, että he arvioivat parhaillaan pyöränjako-ohjelmia.

#18
+1
Colin Newell
2011-09-17 02:55:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Newcastle, Iso-Britannia

Scratch Bikes on Newcastle upon Tyne -pyöränjakojärjestelmä, joka syntyi Newcastlen yliopiston hankkeesta.

#19
  0
Ben Collins
2013-05-30 08:03:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

College Station, Texas

Olin kampuksella Teksasin A&M -yliopistossa, kun he ensimmäisen kerran pilotoivat pyöränjako-ohjelmaa nimeltä "Borrow-a-Bike". Tietenkin opiskelijat ajattelivat sen olevan vitsi, koska kaikki tiesivät mitä tapahtuisi: polkupyörät kaikki varastetaan tai tuhotaan. Kuten kellokoneisto, kaikki kampuksella olevat polkupyörät eivät olleet enää saatavilla noin viikon kuluttua. Muutama jopa päätyi puihin. Vain siksi.

Ilmeisesti idea kuitenkin jumiutui (tai se herätettiin uudelleen). Tällä hetkellä lainaa polkupyörää -ohjelma on käytössä seuraavilla tavoilla:

enter image description here

#20
-2
M. Werner
2011-06-04 19:53:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kirjoittaja kertoo David Perryn polkupyörähistoriakirjassani Bike Cult, että historiallisesti tällaiset järjestelmät pyrkivät hiipumaan muutamassa vuodessa, kun huonosti hoidetut polkupyörät jäävät ajamatta ja paremmat varastetaan tai hylätään alueen ulkopuolella. ohjelmaa.

Kokeilimme lyhyesti täällä yliopistossa, jossa työskentelen, "vihreä pyörä" -ohjelmaa. Se kesti pari kuukautta.

Jos se voidaan saada toimimaan, kiitän; vaikeuksia ovat edelleen huolto ja korjaus, sopeutuminen yksittäisiin kuljettajiin, toimiva nouto- ja pudotuspaikka ...

Mielenkiintoista, mutta vaikka tämä ei vastaa kysymykseen, pidä kiinni tästä ajatuksesta: ehkä jonain päivänä saamme blogin sivustolle.
Blogi ping! http://bicycles.blogoverflow.com/
@Hugo - todellakin! Haluaisiko joku kirjoittaa blogiartikkelin pyörän jakamisesta?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...