Kysymys:
Kuinka korjata uusi ketju, joka vaihtaa vaihdetta, kun poljet taaksepäin
Robbie
2010-08-26 22:09:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Korvasin äskettäin ketjun, joka lyötiin uskomattomasti talvella (se oli ruostunut ja käytännössä jäykkä, kun poistin sen.)

Poistin linkit uudesta ketjusta vastaamaan ketjun pituutta edelliseen ketjuun. Edellinen ketju oli valmistajan asentama varastoketju.

Se on 3 * 8 - 24 nopeuden kokoonpano. Jätän etuvaihtajan yleensä 3: een ja teen kaikki säädöt takana.

Jos polkupyöränni on 4. tai suuremmalla hammaspyörällä (eli 4,3,2,1), ketju "luistaa" alas "pienempään hammasrattaaseen, jos polun taaksepäin.

Joten esimerkiksi, jos olen 3x4: ssä ja polun taaksepäin, ketju luistaa 3x5: een. Se korjaa itsensä heti, kun aloitan polkemisen eteenpäin. Jos yritän kuitenkin polkea taaksepäin kauemmas, ketju vain kiertyy itsensä ympärille ja putoaa.

Mitä suurempi takahammas (esimerkiksi 3x1 tai 3x2) - sitä hitaammin minun täytyy polkea liukastua.

Kaikki kommentit &in vastaukset ovat erittäin arvostettuja :)

Viisi vastused:
#1
+5
jdv-Jan de Vaan
2010-08-26 23:01:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän tavanomaisena käytäntönä takahampaiden vaihtamista samalla kun ostat uuden ketjun. Jos et tee takahammashampaat alkavat näyttää haiden evistä jonkin ajan kuluttua, ketjusi "kiipeää". Esp. poljettaessa taaksepäin.

Muokkaa: kuluneet hampaat venyttävät ketjuasi, vaikka ne eivät aiheuta välittömiä ongelmia, mikä aiheuttaa sen kulumisen nopeasti.

Kysyn LBS: ltä, kuinka kauan voin odottaa takahammastani, tarkistan myös hinnan uudella 8-vaihteisella kasetilla ollessani siellä.
#2
+3
M. Converse
2010-08-26 22:39:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa muutamia ongelmia, jotka voivat aiheuttaa ketjun kiskon irtoamisen polkemalla taaksepäin:

likaiset / jumissa olevat kiekkopyörät

likainen / jumissa oleva linkki

venytä vaihteen vaijeria (normaali uusille polkupyörille tai uusille kaapeleille), joten joko etu- tai takavaihtaja on nyt kosketuksessa säätöön ja aiheuttaa sen suistumisen (sen LBS: n, jolta ostit sen, pitäisi säätää sitä ilmaiseksi).

Kuluneet eturattaat tai takahammaspyörät

Lopuksi, jos huolehdit kaikista näistä ongelmista, jotkut ketjut ovat vain hieman henkisiä. Yritä poistaa yksi linkki jännitteesi lisäämiseksi ja katso, auttaako se sitä.

#3
+1
user1343
2011-04-12 03:55:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

JDV: n käyttäminen ... Vaihdan ketjun, hammaspyörät ja rattaat sarjaksi. Nämä osat verkottuvat yhteen suunnitellusti. Eri kulumiskuvioilla varustettujen osien käyttö nopeuttaa uusien osien kulumista.

#4
+1
M. Werner
2011-04-12 07:20:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Erimielisyyksien puuttuminen ... Mekaanikot ja pyöräkaupan ihmiset suosittelevat tätä ... Se johtaa kuitenkin uusien osien myyntiin ...

Jos ketju on kuitenkin ruostunut ylös istunnon seurauksena eikä sen juoksemisen seurauksena tässä tilassa ... Hampaat ja ketjupyörät saattavat olla kunnossa.

Hyppääminen taaksepäin ajamisen aikana saattaa hyvinkin johtua samankaltaisista vaihteista . Ennen kuin otin joukon uusia osia, otin kaiken pois. Sekä DR, ketju jne. Puhdista ja voitele kaikki. Ruiskutan DR-levyjä alas WD-40: llä ja annan niiden liota hetkeksi, sitten hyökätä heitä vastaan ​​hammasharjalla ja vaijeripyörällä Dremelillä päästäkseen irtoavasta voiteluaineesta ja tien hiekasta. kuumalla saippuavedellä ja voitele uudelleen. Varmista, että tyhjäkäynnit pyörivät vapaasti ja kulumattomina takana. Palautan vanhat pyörät jälleenmyyntiin, ja olen tehnyt kymmeniä tällä tavoin vain ketjunvaihdolla ja ne siirtyvät täydellisesti ennen kuin päästän heidät irti.

#5
+1
Alexander
2016-03-16 05:45:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanot säätävän takaosaa, kun etuosa on 3 (suurimmalla) eturattaalla. Se aiheuttaa ongelmasi. Vaihtajat ja ketju eivät tue tätä vaihteiden yhdistelmää. Kaikki takaosan säädöt tehdään periaatteessa, kun etuosa on 1 (pienimmällä) eturattaalla.

Toinen ongelma, joka voi olla sinun tapauksessasi (mutta yleensä se ei aiheuta ongelmaa), on se, että leikkaat uuden ketjun vastaamaan vanhan ketjua, mutta vanha ketju on venytetty, joten se on liian pitkä . Kun asetat uuden ketjun, se mitattiin linkkien lukumäärällä kokonaispituuden sijaan.
Koska linkkejä on vaikea laskea, on olemassa muita tapoja tarkistaa tarvittava pituus, kuten tämä (youtube).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...