Kysymys:
Kuinka voit kiihdyttää maantiepyörää?
gabe.
2010-08-26 06:08:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on 80-luvun raleigh-pyörä, joka on koottu varaosista. Mietin, mikä on paras tapa saada enemmän nopeutta polkupyörästä. Pyörät? Vaihteet? Kevyempi vaihde? Eri pedaalit? Rakastan kehystä mieluummin, joten en halua korvata sitä.

Poljin nopeammin. :)
@xpda - haluaisin lisätä itsesi alamäkeen.
Kolmetoista vastused:
#1
+35
M. Converse
2010-08-26 10:53:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gabe, Jos rakastat kehystä ja olet valmis käyttämään rahaa sen säilyttämiseen, aloita päivittämällä kaikkea muuta. Aloita:

Pyörät / renkaat - pyörivä massa hidastaa sinua eniten - siirry alumiinipyörille ja ohuille / kevyille renkaille koot 23 tai 25.

Bottom kampi - jälleen pyörivä massa, saat joitain onttoja ytimen kampia ja säädä eturattaan koot suurimpaan, mitä voit työntää. Voit säästää muutama gramma siirtymällä pienikokoiseen kampiin verrattuna kolminkertaiseen.

Vaihdekytkimet / vaihteet - hanki joitain lentokonekytkimiä / jarruja ja päivitä kevyemmäksi etu- / takavaihtajaksi.

Istuintanko, ohjaustanko, varsi - Vanhalla raleighilla ne ovat todennäköisesti terästä - saat edullisia alumiinivaraosia.

Istuin - päästä eroon OG: n raskasta istuimesta ja hanki jotain mukavampaa ja mukavampaa kevyempi.

Kalliista ja tehokkaimmista, vähiten kalliisiin / vaikuttaviin, luettelo on pääni yläosassa.

Onnea päätöksessäsi ja pidä nuo vanhat Raleighit käynnissä , ne ovat hienoja polkupyöriä :)

+1 Mielestäni paras vastaus, koska se kattaa monia erilaisia ​​pyörän osia.
Miksi sanot, että pyörivä massa hidastaa sinua eniten? Eikö se olisi melko vähäpätöinen, kun olet vauhdissa ja vain ylläpität kulmamomenttia?
@naught101 Olen kanssasi samaa mieltä, minusta näyttää siltä, ​​että kun olet nopeudella, pyörän massalla ei ole merkitystä. Usein on kuitenkin * kiihdytettävä * polkupyörälläsi jyrkän käännöksen tai mummon ylityksen jälkeen. Kaikissa näissä tapauksissa massa on tärkeä tekijä.
Entä hyvät pyörät / navat? Ostin Shimano RS20: n (nyt Fulcrum 5: n) ja huomasin, että vapautan pyörän paljon nopeammin!
Pyörivä massa ja kiihtyvyys: [Tämä kysymys] (http://bicycles.stackexchange.com/questions/7428/what-is-the-effect-of-adding-weight-to-a-wheel-vs-adding-it- kehykseen saakka) osoittaa, että pyörivä massa hidastaa kiihtyvyyttä ENEMMIN 2x sama pyörimätön massa hidastaisi kiihtyvyyttä. Joten vanteiden vaihto, joka ajelee yhden kilon pyörästä, on kuin parranajo 2 kiloa pyörimätöntä painoa - mitattavissa laboratoriossa, mutta sillä ei ole mitään merkittävää eroa.
Olen kolmen hengen fani ja haluaisin kommentoida painoa. Jos sinulla on kompakti kampi, mutta tarvitset matalia vaihteita, säästät painoa * kammessa *, mutta ... sinun on laitettava suuremmat hammaspyörät kasettiin lisäämällä painoa suhteessa pienempään kasettiin, jonka voit sallia kolminkertaistaa. Jos pidät painoa kokonaisuutena, et säästä liikaa, jos ollenkaan.
Concur - poista teräs pyörästä; ja lisää keveyttä riippumatta siitä onko pyörä tai ratsastaja ..
#2
+21
Jack M.
2010-08-26 06:17:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ainoa asia, joka tekee pyörästä suuremman huippunopeuden (asunnoissa), on vaihteiston vaihtaminen. Suuremmat renkaat edessä ja pienemmät hampaat takana.

Sen lisäksi: aloita harjoittelu. Sinä olet loppujen lopuksi moottori.

Joo, kuten Lance sanoo, kyse ei ole pyörästä.
Se ei ole vain vaihteisto. Katso Mike Conversen vastaus täältä.
Kiitos Jack. Työmatkani on melkein kaikki "asunnot", joten todennäköisesti aloitan. Ja jatkan tietysti moottorin parissa (: Kiitos!
@Kevin viimeaikaisten tapahtumien valossa näyttää siltä, ​​että kyse ei ole pyörästä.
@Kevin Lance sanoi myös, että on kyse voitosta hinnalla millä hyvänsä! : P
#3
+13
Ben
2010-08-26 06:16:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rehellisesti. Hanki uusi pyörä. Teknologia on muuttunut suuresti 80-luvun polkupyöristä lähtien, koska avaruusajan tekniikat, kuten hiilikuitu, ovat paljon kevyempiä, mukavampia ja jäykempiä. Ei ole varaa, tarkista craigslist.

Sanotaan. Jos olet todella kiinnitetty pyöräsi. Uusien renkaiden ja vanteiden suorituskyky paranee parhaiten. Kun kiihdytät polkupyörääsi, sinun täytyy laittaa pyöriin melkein kaksi kertaa enemmän energiaa / gramma, jotta ne liikkuvat. Tämä johtuu siitä, että et vain saa heidät kääntämään vaakasuunnassa, mutta sinun on myös saatava ne pyörimään.

Mielestäni harjoittelu on paljon tärkeämpää kuin tekniikka, lue tämä mielenkiintoinen artikkeli nykyaikaisista polkupyöristä ja pyöräilynopeuksista http://cozybeehive.blogspot.com/2010/08/modern-bicycles-and-cycling-speeds-any.html
Tietenkin koulutuksella on merkitystä. Mutta se ei vastaa kysymykseen - ehdotan, että sivusto kamppailee toimiakseen, jos joka kerta kun joku kysyy kelvollisen kysymyksen, vastaus on älä vaivaudu, harjoittele ... ja mikä pahempaa, se ei ole totta kuin jotkut polkupyörät * ovat * nopeampia kuin toiset - vaihde sivuun, kevyempi ja parempi pakkaus voi vaikuttaa. Paranna moottoria ehdottomasti - sillä on yleensä suurin ero - mutta se ei tarkoita, että muut asiat eivät
Uuden pyörän hankkiminen on myös paljon halvempaa kuin vanhan pyörän kaikkien osien vaihtaminen.
#4
+8
Jay Bazuzi
2010-10-15 08:19:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varmista, että sinulla on katurenkaat . Knobbies hidastaa sinua.

Varmista, että pyörät pyörivät vapaasti . Jos navat ovat jumissa tai jarrut vetävät, se hidastaa sinua.

Sen jälkeen pyörään tekemäsi muutokset eivät vaikuta kovin paljon nopeuteen, ehkä vain tarpeeksi väliä kilpailussa. Kuntoasi koskevilla muutoksilla on merkitystä .

Voit vähentää vierintävastusta (vaihtaa renkaita, pumpata niitä). Voit vähentää tuulen määrää (enimmäkseen asennossa). Voit vähentää painoa (ensin pyörissä). Ajaminen vaikuttaa siihen, missä suurimmat voitot ovat. Henkilökohtaisesti keskityisin luotettavuuteen ja hauskuuteen yli nopeuden , mutta sinun on löydettävä sinulle sopiva.

Mene paikalliseen pyöräkauppaan ja kysy testata eri polkupyöriä ja nähdä mitä ajattelet. On vaikea saada objektiivisia vertailuja eri polkupyörien nopeudesta, mutta saatat oppia siitä, mistä pidät enemmän.

+1, koska kaikki muut olettavat, että tämä pyörä on puoliksi kunnollinen aloittamiseen :)
#5
+7
shabbychef
2010-09-06 07:40:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Halvin tapa mennä nopeammin on saada korkeapainerenkaat -120 tai jopa 140 psi (8-10 bar) - ja pitää ne korkeassa paineessa. Korkeimman paineen renkaille tämä tarkoittaa renkaiden pumppaamista aina, kun ajat. Noin 50 dollaria (USA), et voi mennä pieleen tämän päivityksen kanssa, koska voit siirtää ne uudelle pyörälle, jos haluat päivittää kaiken muun.

Pidä ketjuasi voideltu ja ketjulla ajaminen oikeilla vaihteilla voi myös lisätä tehokkuutta hieman ja ilman kustannuksia. "Oikealla vaihteella" tarkoitan, että menetät jonkin verran tehokkuutta esimerkiksi pitämällä ketjua suuressa eturattaassa ja isossa takahammassa (et normaalisti ajaisi näin, mutta tämä on vain havainnollistamistarkoituksessa. ), koska ketju ei ole 'suora'. Uskon, että Q-tekijän parantaminen on yhtä pieni tehokkuuden kasvu.

Muokkaa : lisäksi, jos et ole vielä tarkistanut tätä, ota kammet pois ja yritä pyörittää alakannattimen karaa käsin. Sinun on ehkä pakattava pohjakiinnike uudelleen (tai ostettava suljettu patruuna BB. Voi maksaa vain 20 dollaria). Tarttuvuutta ja rapeutta voi olla vaikea havaita, kun karaa pyöritetään kampilla päällä , koska kampet lisäävät niin paljon enemmän vipua. Saat paljon paremman tunnelman BB: n kunnosta, kun pyörität sitä käsin tällä tavalla.

Tietyn pisteen jälkeen lisäpaine ei todellakaan tee sinulle paljon hyötyä, ja se voi todella aiheuttaa sinun pomppia enemmän. 140 lb on erittäin korkea paine, ellet ole iso kaveri erittäin laihoilla renkailla. Olen samaa mieltä siitä, että korkealaatuiset renkaat, hyvät laakerit ja hyvä voiteluaine antavat sinulle eniten bangia.
Viileä vinkki: Google tekee yksikköversiot puolestasi. http://lmgtfy.com/?q=140+psi+to+bar. 140 psi = 9,65 bar
[Tutkimukset osoittavat] (http://janheine.wordpress.com/2012/06/13/bicycle-quarterly-performance-of-tires/), että vierintävastusta ei voida helposti vähentää paljon nostamalla rengaspaineita. Kovemmilla renkailla on erilainen vaikutus: Jousitushäviöt kuljettajan kehossa, joka voi olla suurempi kuin mitä saatat saada pumppaamalla. Laadukkaat renkaat (jotka koskevat enimmäkseen joustavia sivuseiniä ja joustavaa kulutuspintaa) ovat varmasti paras tapa päästä nopeammin (harjoittelun lisäksi). Renkaiden ei kuitenkaan tarvitse olla kapeita ja kovia.
1 bar = 14,5 psi = Maan paine meihin ja kaikkeen :)
#6
+3
Tim
2010-08-26 06:57:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se ei ole pyörä. Se on ratsastaja. Ellet ole kehon rasvapitoisuus 6% ja olet tehnyt kaikkeni parantaaksesi tuotostasi, parhaan nopeuden parannuksen olet itse.

Valitettavasti, niin paljon kuin olen samaa mieltä, kysymys koski kuinka tehdä * pyörästä * nopeampi.
Meidän pitäisi pyrkiä aikaisin lopettamaan "hanki asentaja" -vastaukset. Itse asiassa moottori on tärkein asia, mutta sen jälkeen on yksinkertainen tosiasia, että pyörään tehdyt muutokset voivat tehdä siitä nopeamman - yksinkertainen kaatumistesti renkailla ja sileillä renkailla osoittaa tämän. Aerodynamiikkaa ei tule aivastaa. Hitto, useimmat ihmiset näkevät etenemisen alustoilta -> varvasleikkeet -> leikkeeton polkimet. Jos et pidä kysymyksestä, lisää kommentti, mutta jos aiot vastata, käsittele kysymystä
@Murph - Ymmärrän näkemyksesi, mutta kun kysytään, kuinka päästä nopeammin ja henkilö työskentelee toisen tai kolmannen asteen asioiden parissa, on vaikea jättää huomioimatta isompaa kuvaa. Jos OP olisi tunnustanut asian, en olisi vastannut näin.
@neilfein - joten voimistuminen EI TEE pyörää nopeammin?
@Tim: Tietysti tulee. Se ei kuitenkaan ollut oikea kysymys. Murphin kommentti kattaa tämän hyvin.
Ehkä minun olisi pitänyt muotoilla kysymykseni uudelleen vastaamaan "mitä parannuksia voin tehdä pyörälleni, jotta voisin siirtää enemmän voimaani pyörille". Se oli lähinnä sitä, mitä todella etsin, ja näytän saaneen vastauksen. Kiitos, kun osoitit, mitä unohdin: Minä.
@Tim hän ei kysynyt kuinka mennä nopeammin hän kysyi kuinka tehdä pyörä nopeammin.
Harjoittele kovempia vastauksia ei ole niin hyödyllistä. Meillä kaikilla on rajalliset resurssit ja on kompromisseja. Jotkut meistä voivat kouluttaa enemmän, toiset voivat käyttää enemmän. Polkupyörän päivittäminen voi olla (1) hauskaa ja (2) rahan ja ajan vaihtaminen ja (3) motivaattori. Joskus henkilö voi olla motivoitunut harjoittelemaan kovemmin, jos hän * tuntuu, että varusteet eivät pidä häntä.
#7
+3
Jacob
2013-12-05 01:53:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole varma, onko tämä "laillinen" vastaus, koska siihen sisältyy myös sinun päivittäminen.

Suosittelen erittäin paljon pyöräilykenkien hankkimista, jos sinulla ei ole niitä. Se on melkein suora rahan muuntaminen suorituskykyyn minimaalisilla lisäponnistuksilla.

Yritin puoli varvas leikkeet, ja huomasin, että ne olivat ystävällisiä hyödyllisiä, mutta vaikea päästä valot. Sitten yksi oli ylösalaisin ja tarttui jotain pienellä nopeudella pysäyttäen pyörän, mutta ei minua. Heti poistin ne. Vuotta myöhemmin kuivasin joitain leikkeettömiä pedaaleja ja kenkiä, ja ne tuntuvat varmasti hieman paremmilta. Palatessani takaisin normaaliin alustapedaaliin ymmärrän kuinka paljon leikkeetön poljin auttoi. Pieni apu ylösvetoon nopean käynnistyksen tai kiihdytyksen yhteydessä, mutta enimmäkseen pitämällä jalka paikallaan vaihdetta vaihdettaessa. Yksinkertaisia ​​juttuja, mutta sinun täytyy kokea ne.
#8
+2
Carl Langner
2012-12-19 10:20:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ratsastan useilla erilaisilla polkupyörillä. Heidän joukossaan ovat luotettava 700c Raleigh Tri Lite, Trustier vaaleanpunainen Giant Acapulco, jossa edessä ja takana suuret teräslaukut (raskaat), 16 "kaksoisjousitettu mangusti pieni maastopyörä 20 tuuman renkailla ja 5 tuuman kampilla (legendaariset jalkaharjoitukset oli täällä)

niin nämä ovat minun kolme polkupyörääni. Mäet täällä ovat kovia, mutta kaupungissa on myös paljon asuntoja. joten täällä on mitä sanon! pyöräsi on nopeampi. Jäätelö on sinun vihollisesi, pihvejäsi, paholaisia ​​munia, piirakkaa. Noin tunnin kovan ratsastuksen jälkeen ilman ruokaa aloin yleensä 'lentää ulos'. se on väsynyt jalan polttava tunne mutta sen mukana on kevyempi tunne ja vauhdin pitäminen näyttää helpottuvan. tämä on luultavasti kehoni rasvasolujen turvautuminen "beeta-vaiheen" glykogeenin vapautumistilaan. jossa rintakehän strentch on loppuun käytetty ja virtaus alkaa valua mitä glykogeenia on jäljellä ...

välipala ratsastuksen aikana on KOVAA! (No. ehkä ei kovin kovalla tasaisella maalla) Kaikkien näiden pienien energiankulutettujen syötävien goo-pakettien, jotka näen tienvarsien roskaavan, pitäisi saada sinut takaisin pursketilaan, kokeile heitä, jos haluat, mutta älä roskaa! Trail mix toimii myös hyvin. Työskentelemällä kaikki ylimääräiset puntaa ja toimittamalla itsellesi tasainen virta kevyttä ravitsevaa ruokaa VAIN TARPEEN, saat sinut nopeammin. IT voidaan tehdä paljon nopeammin kuin luulet! Luulen, että muistan menettäneeni 12 tai 14 kiloa ruumiinpainoa yhdessä päivässä pari kertaa. ja pudottaa rutiininomaisesti 5 tai 7 kiloa, jos menen 25 tai 35 mailia kummallakin hitaammin leveällä renkaalla. lähde vain pyöräilystä ja kerro itsellesi! en aio lopettaa ratsastusta, kunnes tämä tuntuu helpommalta! kun alkaa tuntua helpommalta, kehosi on 'höylätty' ja olet aloittanut pitkän pitkän tien hyvään terveyteen ja elinvoimaisuuteen. sivuuttaa jyrisevän vatsasi ja aja eteenpäin. et ehkä ole vielä "vyöhykkeellä" vielä, mutta olet sinne tulossa. tässä on avain todella nopeutumiseen! ja se on todella hyvä myös kehollesi.

kun on kyse tuulesta ja litteistä, sitä raskaampi olet, sitä parempi. nyt tämä kuulostaa asiaankuuluvalta, mutta se on tavallaan totta .... tavallaan. tavallaan tarkoitan, että raskaan pyörän ja raskaan itsesi siirtäminen on tietysti sinun tehtäväsi !!! mutta jos olet hyvässä kunnossa ja pystyt käsittelemään kukkuloita teräspyörällä, piirakkajäätelöä ja kaikkea muuta, tuuli ei aio pysäyttää sinua, ja vauhti tulee pelaamaan sitä vastaan. EG lehti puhaltaa tuulessa, mutta ei kallio. tasainen maa on hyvä maasto polkupyörällä. tuuli plus mäet = kova

Olemme eläviä olentoja, jatkuvasti kasvavia ja sellaisia. Joskus asioiden tekeminen kovalla tavalla on tehokas pikakuvake päästäksesi pisteeseen, jossa lopulta hajotat, sinun on opittava uusia asioita, muutettava ja noustava toivottavasti paremmin vahvemmiksi nopeammin vaikeampaa. edellyttäen, että teit asiat 'oikein'. muuten asioiden kokeileminen kovalla tavalla johtaa todennäköisesti periksi antamiseen tai loukkaantuu itsepäisesti nopeammin kuin kehosi pystyy selviytymään.

Joten takaisin polkupyörille.

laatu teräspyörä on vakaampi tuulessa, mitä enemmän painoa sinulla on alla, sitä alhaisempi massakeskittymäsi on. mitä tahansa maantiepyörää on vaikeampaa käsitellä kuin maastopyörää tarkemman seurannan, pituuden ja pienemmän jalanjäljen ansiosta. mitä kevyempi ja pidempi pyöräsi on, sitä vähemmän vakaa siitä tulee. puhumattakaan vähemmän törmäyskelpoisista molemmissa tapauksissa. Tiny bike i ride on MATALA, polkimet puhdistavat maata tuumalla tai kahdella. se ei ole suunnattu nopeuteen, mutta se on matala ja pienikokoinen ja aerodynaamisesti 'ei niin paha' huutaa jyrkkiä mäkiä pitkin 38 km / h: lla. uskomaton matala ja vahva bmx-ohjaustanko, lyhyt yläputki antavat kaiken mahdollisuuden laittaa kehosi takapyörän yli ja lukita jarrut alas menettämättä hallintaa.

kerran kun T pysäytti tämän pyörän noin 28 mph: sta pysähdykseen, kun tuli alas jyrkkää tietä sateessa. Sen lisäksi, että syön hyvän takarenkaan läpi 2 sekunnissa, opin, että tämä pieni polkea 7 nopeus oli todella paras pyöräni. Se on turvallista ja hidasta ja yllättävän mukavaa. Siinä on 4 pyörätappia, ja sitä voidaan ajaa kuin vesiskootteria tai katukelkkaa.

Joka tapauksessa ajatus antaa pyöräilijöille uuden näkökulman asioihin.

Ole hidas kaveri! hän menee kotiin väsyneenä ja herää voimakkaammin. LOLand jos todella ratsastat asunnoilla enimmäkseen ja haluat vastauksen kysymykseesi vasemmalta kentältäTÄ ON!

hanki sähköpora tai lainaa ystäviäsi, jos sinulla ei ole sitä. Ota se klassinen teräspyörä, joka tuntuu niin lihavalta ja rakastamattomalta tällä modernilla aikakaudella. JA ALOITA PORAA PORAUKSIA ITÄ!

jätä takakolmio yksin, se on luultavasti liian laiha. poraa reikiä kaiken muun sivuille, jopa useita rivejä, jos haluat. Jätä putkien yläosat ja pohjat yksin ja vastaava haarukan etu- ja takaosa, koska mielestäni jokaisen putken alaosassa on eniten painoa, sitten yläosassa, sitten sivuissa, se on vain arvaus. Poraa paljon reikiä kaikkialle niin, että ne ovat vaakasuorassa maahan nähden ja ylittävät pyörän oikealta vasemmalle, samalla tavalla ohjaustangolla sivujen läpi. Välilyönnin on oltava vähintään senttimetri ja varmista, että kun olet tehnyt Spray-maalin, maalaa koko asia todella hyväksi (rustOleum) ja tarkista, ettei kehystä ole heikentynyt ruoholla. lisää tyhjennysaukkoja, jos vettä ei ole.

Ystäväni vei vanhan shwinn world sport 700c -pyörän romumyyjälle ja nyt, kun ajattelen sitä, minun olisi pitänyt tehdä tämä se! kaikki nuo pienet teräspiirit todella summautuvat. Suorita kehys saran-kääreellä, jos vetoa aiheuttavat reiät näyttävät olevan ongelma!

Ihmiset, se on vain niin yksinkertaista! Olen niin yllättynyt, että kukaan ei oikeastaan ​​vastannut tähän kaverien kysymykseen lukuun ottamatta 'kuluttaa rahaa tähän' tai 'käyttää rahaa siihen', kun voit vain porata reikiä pyörään ja tehdä siitä kevyemmän.

En suosittele tätä mihinkään, missä on kukkuloita, tai kenellekään, jolla on raskas rakenne! Pysy turvassa siellä.

Toivon, että olen käsitellyt monia polkupyörän sisältämiä puolia, tarjonnut useita tapoja nopeuttaa luovasti ja edullisesti polkupyörääsi ja itseäsi (samalla kun jätän huomioimatta obvoius-vastauksen vanhasta uudella uudella) ), ja tarjosi myös vastakohdan ylikuormitetun pyörän haitoille ja sen vaikutuksille turvallisuuteen, harjoittelun laatuun ja kestävyyteen.

The Endsincerely-Carl Langner

Tämä on mahtava ja erinomainen vastaus kysymykseeni, kiitos Carl Langner.
#9
  0
Hasen
2011-09-30 06:34:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rasvan leikkaamisen ja nelosien kasvattamisen lisäksi, jos haluat pitää tämän rungon käynnissä, kasvattaisin vaihdettasi ja voisin sitten vain tarpeeksi vahva vääntämään suurempia suhteita. Mutta minusta tuntuu, että kun aloitat ammunnan nopeuden, sinun on hankittava moderni pyörä. Jopa kauheimmat uudemmat ryhmäkomponentit ovat maailmoja erillään 80-luvun osista. Mutta yhdistelmä hyvää vaihdetta kuntotasolle, mahtava pyöräsarja (pyörät ovat tärkein osa!) Ja keskittyminen harjoitteluun polkimen lyöntitekniikkaan pitäisi auttaa sinua menemään nopeammin. Löydä myös kukkula ja osoita alas.

#10
  0
Craig Hicks
2015-03-21 01:21:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rengaskierros on niin vähäistä, että se on vähäistä. Nähdäksesi tämän aseta pyöräsi jalustalle ja käännä polkimia kädelläsi - melkein vaivattomasti pääset nopeasti vastaavaan pyörimisnopeuteen 20-40 km / h. Kiihtyminen tiellä ei ole niin helppoa ruumiinpainomassan takia, ja koska kerran yli 20-25 km / h ilmavirta kehossa ja pyörä alkaa todella potkia, mikä tarkoittaa, että käytät jo suurinta osaa käytettävissä olevasta voimastasi vain pidä sama nopeus.

Varo kevyitä pyöriä - aito ja suora pyörä on tärkeä käsittelyn ja turvallisuuden kannalta. Minulla on muutaman vuoden ajan Shimano C24 -vanteita, kevyitä, joissa on 16 terää pinnaa edessä ja 24 takana, mutta ajoin niitä jatkuvasti ja he olivat jatkuvasti heiluvia. Viime kuussa vaihdoin ne paikallisesti käsin rakennettuihin Velocity A23-pyöriin, pyöreät teräspinnat 32 edessä ja takana - ja pyöränrakentaja tarjosi elinikäisen takuun vapaalle harjaukselle, koska hän tietää, että se on periaatteessa tarpeetonta. Tulos: parannetaan jarrutusta, parannettua nopeaa ajettavuutta, miellyttävämpää ajoa karkeilla teillä. Ylämäkeen suuntautuvat strava-pisteet ovat kaikki parantuneet dramaattisesti, mikä johtuu pyörien suuremmasta sivuttaisjäykkyydestä, mikä tarkoittaa, että ne eivät deformoitu, kun käytän tehoa (esim.> 300 wattia). Pyörät kädessä pitämällä uudet pyörät ovat ilmeisesti painavampia, mutta seisonta-asteikolla täyssarjassa pyörällä kädessä ero ei ole edes havaittavissa - eli pienempi kuin pisan paino (ei hernettä, nestepisua) .

Alamäkeä pitkin ja tasaisesti hiukan painavampi pyörä voi olla etu käsittelystabiilisuuden vuoksi ja koska pieni lisätty vauhti auttaa tasoittamaan tuulen nopeuden muutoksia - kuljettaja väsyy sitä enemmän Hänen on muutettava lähtötehoa jatkaakseen. Huomaa, kuinka ajo-ottopyörät ovat painavia verrattuna yleiskäyttöisiin kilpapyöriin, ja niillä on usein painavat korkean profiilin tai jopa painavammat kiekkopyörät.

Jyrkissä (> 7%) kiipeilyissä ylämäkeen nopeus tietyllä lähtöteholla on enimmäkseen täsmälleen verrannollinen kuljettajan / sarjan / pyörän yhdistettyyn painoon (voit laskea tällä URL-osoitteella: http: //www.gribble. org / cycling / power_v_speed.html).

Vaikuttaa epäloogiselta käyttää rahaa kevyisiin ryhmiin jne., kun sinulla on teräsrunko. Jos haluat kevyen pyörän, joka sopii kiertomatkaan / matkalle, saatat etsiä käytettyä Cannondale Synapse w / carbon -runkoa, joka on yleensä halpaa (lukuun ottamatta hi-mod-hiilikuiturunkoversioita). Saat pyörän kanssa ryhmäkokonaisuuden / jne.

#11
  0
Blobert
2015-03-21 03:33:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tee kaikesta muusta kevyempi, jos pidät kehyksestä todella. Ensimmäinen asia, jonka vaihdan (jos sinulla on rahaa), ovat pyörät. Jos haluat enemmän huippuluokan nopeutta, hanki joitain aeropyöriä (Zip 404, Dura-Ace C50 jne.), Jotka on kiinnitetty vanhempaan napaan (Dura-Aces ovat tietysti aina mukavia), jotka sopivat pyöräsi kanssa. Jos haluat nopeamman kiihdytyksen ja kiipeämisen, hanki kevyet kiipeilypyörät (Zip 101, Dura-Ace C24), jotka on kiinnitetty vanhempaan napaan. Voisit sitten siirtyä vaihteiden, vaihtimien, kuulokkeiden, ohjaustankojen, kampiakselien jne. Kohdalle, mutta mielestäni suurin ero, jonka voit tehdä, ovat pyörät.

#12
  0
Criggie
2015-10-01 06:15:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tehnyt täsmälleen saman - minun kaivokseni on 80-luvulta peräisin oleva 10-nopeuksinen Morrison, jossa on suntour-komponentteja.

Tein ensimmäisen puhdistuksen ja huollon, ja osana sitä rakennin takapyörän uudelleen ~ 6 uutta pinnaa. Hävin myös sen kokonaan, pesin ja pesin kaikki vanhat sinkityt pinnat, harjasin kaikki vanteen ruoste, käsittelin ruostetta, pakkasin laakerit uudelleen ja kootin / tein pyörän uudelleen. Se toimii tyydyttävästi, mutta hyvä se näyttää nyt hyvältä.

Kaikkien liikkuvien voitelu ja puhdistus auttoivat myös paljon ja ruostuneet pedaalit vaihdettiin käytettyjen mutta hyvien kanssa. Siitä auttoi myös puhdas ja voiteleva ketju.

Vaihdin repeytyneen ja mätänevän istuimen nykyaikaisella varalla, joka minulla oli, ja asensin pitkän ja pitkän istuintangon, joka säästää painoa. Poistin myös alakannattimen generaattorin sekä kaikki johdot ja valot .... yksi moderni LED voittaa ne aina.

Lopuksi parittomat. Käärin tangot uudelleen "korkiteipillä" ohuiden nailonvanteiden sijasta, joten käteni alla on mukava sienikerros.

Vaihdoin myös jarrupalat, koska vanhat näyttivät hyvältä vähäisellä kulumisella, mutta paistettiin kova kovaa 10 vuoden käyttämättömyys. Yksi on paljon enemmän luottamusta mennä, kun olet onnellinen, että se pysähtyy kysynnän mukaan.

Etuyhteydettömät tiedot - vanhemman maantiepyörän pidempi pääputki on erinomainen paikka asentaa gopro.

Minun piti ostaa myös erityinen vapaakäyntityökalu, vanha 5-vaihteinen suntour freewheel käyttää kaksinapaista muotoa, jota ei ollut yleisessä paketissani. Oli sen arvoista, koska puolien vaihto olisi ollut mahdotonta ilman työkalua, ja kotitekoinen ponnisteluni oli melko riittämätön.

#13
-3
Fabian
2012-12-13 16:53:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uudet alumiiniset maantiepyörät auttavat lisäämään nopeutta paljon. ei ole vain ratsastaja, vaan ratsastajan ja pyörän yhdistelmä, joka muodostaa ajonopeutesi

Uuden rungon saaminen tuntuu hieman ulkopuolelta "saada enemmän nopeutta olemassa olevasta pyörästä"


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...