Kysymys:
Kuinka parhaiten selvittää sopiiko pyörä pyöräilemättä sitä
jeffesp
2010-08-26 19:00:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaisin saada Surly Cross-Check -testin, mutta paikallinen pyöräliike ei varastoi niitä. He ovat ehdottaneet 56 cm, mutta olen huolissani putken yläosan pituudesta (olen enemmän jalkoja kuin vartalo). Onko olemassa todistettuja tapoja selvittää, sopiiko pyörä muuhun kuin ajamiseen?

Neljä vastused:
#1
+11
Russ Warren
2010-08-26 19:05:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras vastaus kysymykseesi on yksinkertaisesti "ei". Ellet ole kulkenut tarkkaa geometriaa aiemmin, ei ole hienoa tapaa tietää, nauttivatko kehosi istuvuudesta. Toki, on olemassa monia säätöjä, joita voit tehdä mihin tahansa pyörään saadaksesi sen lähelle, mutta mikään ei korvaa pyörän ottamista 20 mailia kohti saadaksesi selville, miten kehosi reagoi.

Nyt sanotulla, jos et ole ratsastanut polkupyörällä säännöllisesti ja suunnittelet ajamistasi vain rajoitetun ajan, hyvä asentaja voisi tehdä kohtuullisen arvostelupyynnön ilman vakavia ongelmia myöhemmin. Pyörä voidaan virittää tarpeisiisi, kunhan koko on oikea.

No, se on teknisesti totta. Mutta on olemassa testi, jonka voit suorittaa. Retul-tekniikkaa on nimeltään "pro bike fit", tutustu siihen. erittäin mielenkiintoinen ja tietämisen arvoinen;)
#2
+5
deemar
2010-10-17 11:26:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lähestymistapa, joka voi antaa sinulle itseluottamusta, on mitata nykyiset pyörän (pyörät) kriittisten mittojen mukaan nähdäksesi, miten ne vertailevat.

Mielestäni (ja ilmeisesti myös myöhään tulleiden mielestä) , suuri Sheldon Brown), tärkein huomioitava ulottuvuus on putken yläosan pituus. Pohjimmiltaan voit saada tietyn määrän säätöä "ulottuvuudessa", satulasi ja ohjaustangon välisessä etäisyydessä säätämällä kiskoilla olevaa satulaa ja varsiasi, mutta vaihtelualue on melko pieni. Istuinpylväitä voidaan pidentää melko merkittävällä alueella, ja voit yleensä leikkiä varren nousun ja ohjaimen välikappaleiden kanssa saadaksesi paljon pystysuoraa säätöä.

Joten lataa ristiintarkistuksen määrittelyt ja havaitsemme, että yläputken tehollinen pituus on 570 mm. Mene ulos ja mittaa nykyisen pyörän (tai pyörän, jolla olet mukava ajaa) yläputki, ja jos se on lähellä tätä, olet hyvä mennä.

#3
+2
curtismchale
2010-08-26 20:00:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet pyöräkaupat tekevät 'fit' -istunnon. Ehkä yleisempi tieosuuksille, mutta silti hyödyllinen kaikille ratsastajille. He mittaavat sinut, katsovat ratsastustasi (video todennäköisesti) ja keksivät sitten mittaukset, joihin olet mukavin. Nämä mitat voidaan verrata pyörään.

LBS: n veloitus on 75 dollaria, mutta olen nähnyt paikkojen veloittavan jopa 300 dollaria.

Varusteet sisältyvät yleensä myös pyörän ostoon. Oma LBS sisältää heidän ammattimaisen asennuksensa jokaiseen yli 1000 dollaria myytyyn pyörään.
Varusteiden tulisi tulla ennen kuin ostat pyörän todella. Yhden pyörän geometria ei välttämättä ole sama ja tarkoittaa siten enemmän työtä istuvuuden muuttamiseksi. Äänestin aina istuvuuden puolesta ennen polkupyörän ostamista, vasta kun olet tehnyt sen.
#4
  0
Pēteris Caune
2010-12-04 03:14:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksi tiedossa olevaa resurssia, jotka saattavat auttaa (tai mahdollisesti aiheuttaa enemmän sekaannusta):Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...