Kysymys:
Mikä on hyvä iPhone-sovellus pyöräilijöille?
milesmeow
2010-08-26 04:38:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reittejä voi tallentaa tonnia tms. Siellä on myös fyysinen kiinnitys. Onko iPhone todella hyvä / hyödyllinen pyöräilijöille?

Äänestän tämän kysymyksen sulkemiseksi aiheen ulkopuolella, koska ohjelmisto on aiheesta http://softwarerecs.stackexchange.com/ Tässä käsitellään polkupyöriä, ei ohjelmistoja polkupyöristä.
Tämä Q on aivan liian vanha siirrettäväksi. Mitä järkeä se on sulkea?
Se on liian laaja ja pyytää mielipidettä, joten se houkuttelee vasta-arvoisia vastauksia, jotka vanhentuvat nopeasti, ja uusien käyttäjien vastauksia. Olen suojellut sitä, jonka pitäisi auttaa, mutta oikeastaan ​​sen pitäisi olla kiinni.
Viisitoista vastused:
#1
+16
Nik Reiman
2010-08-26 14:20:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Cyclemeter on suosikkini ratsastajani. Jos olet pyöräilijä, arvostat jakojesi ja päivittäisten aikojesi näkymistä.

Endomondo on myös mukava sovellus ja toimii useilla muilla älypuhelimilla. Se on ilmainen, mutta enemmän verkkopohjaista, kun taas sykemittari on enemmän vain puhelinta varten.

+1 Cyclemeterille, katso ominaisuusjoukko. Pidän erityisesti viennistä KML: ään tai GPX: ään, joten voit tuoda sen Google Earthiin tai johonkin erikoistuneeseen reitinsuunnittelusivustoon yksityiskohtaista analyysia varten.
sykemittari on ylivoimaisesti paras tähän mennessä käyttämäni sovellus.
Olen vaihtanut Stravasta Cyclemeteriksi, rakastan sen tarjoamia tietoja ajon aikana. Jokaisen kyydin jälkeen minulla on se sähköpostitse gpx-tiedosto Stravalle. Stravalla on parhaat sosiaaliset piirteet.
#2
+14
Glenn Gervais
2012-01-09 09:03:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakastan strava-sovellusta (ja strava.com -sivustoa)

Sovellus tallentaa matkan ja kartoittaa reitin GPS: n avulla ja lähettää strava-verkkosivustolle jatkaaksesi analyysi. Strava havaitsee merkittävän nousun automaattisesti ja merkitsee sen segmentiksi tai sovittaa matkan osuudet jo olemassa oleviin segmentteihin.

loma.
Strava-sovellus on erittäin mukava. Pidän erityisesti siitä, että voit verrata suoritustasi muihin luokiteltujen kukkuloiden ratsastajiin.
Strava-sovellus on ehdottomasti oikea tapa edetä. Se on yksi asioista, jotka pitävät minua ratsastamassa. Löydät paljon hienoja pieniä segmenttejä ja kukkuloita myös heidän verkkosivuiltaan. [Stravan verkkosivusto] (http://strava.com)
Pidän kyvystä löytää segmenttejä, se on auttanut minua suunnittelemaan uusia reittejä, koska näen, mitä muut alueellani olevat pyöräilijät nauttivat tekemästä. Rakastan myös nähdä, kun olen saavuttanut ajan luokitellulla nousulla, ja nähdä aikani parantuvan, kun ratsastan. Pidän myös kyvystä luoda omia segmenttejä.
#3
+6
CTKeane
2010-08-26 06:12:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän runkeeper -sovellusta iPhoneen. Sovelluksella on mahdollisuus valita minkä tyyppinen harrastus ja pyöräily on vaihtoehto.

Pidän iphone-juoksevaa käsivarsinauhaa. En halunnut ostaa kiinnikettä vain onneni takia ajettaessa huonoilla sääolosuhteilla, ja juoksuhihna tarjoaa pienen suojan.

Yksi saalis on taikinavoima. Vanhalla 3G: llä jouduin sammuttamaan wifi ja varmistamaan, että minulla oli täysi lataus ennen lähtöä. En ole tehnyt pitkiä matkoja iphone 4: n kanssa, mutta yleensä akku kestää paljon kauemmin.

Käytän myös RunKeeperia käsivarteni kanssa. Yksi mielestäni hyödyllinen asetus pyöräilyyn on kohdassa "Asetukset", vaihda "Ensisijainen näyttö" arvoksi "Nopeus". Tämä näyttää aktiviteetin aikajanalle maileja tunnissa eikä minuutteja mailia kohti.
#4
+5
Jack M.
2010-08-26 05:13:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet lenkkeilyohjelmat toimivat hyvin myös polkupyörällä, koska suurin osa tietojen keräämisestä tapahtuu GPS: n kautta. Kiinnitysten osalta olen nähnyt tämän käyttävän vähän ja se näyttää melko tukevalta. Etkö ole varma kiinnikkeistä tankoihin.

Olisin vain varovainen tekemäsi ratsastuksen suhteen. IPhone maksaa 400–600 dollaria, jos et allekirjoita uutta sopimusta, joten jos harrastat maastopyöräilyä, eksyn siitä pois. Kaikkien tankoihin kiinnitettyjen on voitava lyödä. Jos otan iPhonen vuoristomatkalle, minulla on yleensä se työntää syvälle Camelbakiin.

Polkupyörissäni käytän yksinkertaista pyörätietokonetta (mittarilukema, ajan liikkuminen jne.) ja musiikkia varten iPod Shuffle (ensimmäinen sukupolvi). Shuffle kiinnittyy kypäräni takaosaan melko hyvin, pitäen sen ja kuulokkeiden kaapelit poissa tieltäni.

Sekoituksen kiinnittäminen kypärään - erinomainen idea
+1, vaikka käytänkin puhelinta lokien kirjaamiseen, pidän sitä vetoketjullisessa laukussa jersey-taskussa. Puhelimet ovat parhaimmillaan lyhyiden matkojen kirjaamiseen - muutama tunti pidempi ja sinun on huolehdittava akun tyhjentämisestä (ja jos et edes käytä näyttöä).
#5
+3
Richard Tasker
2010-08-26 12:06:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

MTBR: ssä on loistava artikkeli heidän parhaasta iPhone-sovelluksestaan ​​, tässä he löysivät:

5 - "Pyörätietokone" ( http://www.everytrail.com/iphone.php) ILMAINEN - Tarjoaa suuren nopeuden ja matkan näytön iPhonen GPS: n perusteella. Sisältää myös joukon muita GPS-pohjaisia ​​ominaisuuksia, mutta puhdas ja yksinkertainen pyörätietokone on paras osa.

The Bike Computer
(lähde: mtbr.com)

4 - iTunes - pitää sinut metsässä! Se on jo iPhonellasi, lataa se suosikkikappaleidesi kanssa ja mene.

iTunes
(lähde: mtbr.com)

3 - “Kliinometri” ( http://www.plaincode.com/products/clinometer/) 0,99 $ - Pään kulmien, istuimen putkikulmien jne. Mittaamiseen ... (kiitos Scot Nicol tämän kärjestä)

Clinometer
(lähde: mtbr.com)

2 - “MotionX GPS” ( http: //gps.motionx. fi / video /) 2,99 dollaria (saatavana myös ilmainen lite-versio) - Pyöräilylle ja melkein kaikille ulkoiluharrastajille. Tämä on hyvin kehitetty sovellus, jolla on runsaasti ominaisuuksia, mutta sitä on silti helppo käyttää. Erittäin ohut käyttöliittymä.

MotionX GPS
(lähde: mtbr.com)

1 - "Polkupyörän vaihteiden laskin - Pyörän vaihteet" ( http://www.jpmartineau.com/iphone/bicycle-gear-calculator/) 4,99 dollaria - A klassinen pyöräsovellus, käytä sitä laskeaksesi välityssuhteet, vaihteiden tuumat ja muut.

Bicycle Gear Calculator
(lähde: mtbr.com)

Tutustu alkuperäiseen artikkeliin MTBR: stä.

#6
+2
Zepplock
2010-08-26 05:40:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän http://www.everytrail.com/ -palvelua. Heillä on karhunvatukka- ja iphone-sovelluksia. Minä kiinnitän iphone-istuimen alle (istuimen pussin alle), ja se tallentaa kaikki liikkeeni ja voin sitten ladata sen palvelimelle ja jakaa facebookiin ;-)

#7
+2
adrian
2010-08-26 07:31:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kokeillut myös Runkeeperia, mutta olen paljon onnellisempi Runmeteristä: http://www.abvio.com/runmeter/

Se tekee saman GPS-seurannan että muut sovellukset tekevät, mutta sen käyttöliittymä on mukavin, jonka olen nähnyt (erityisen tärkeä, kun haluat vain aloittaa ratsastuksen!). Siinä on myös hienoja tietojen vientiominaisuuksia - voit saada kaikki tiedot CSV-tiedostona, jos haluat. Koska olen nörtti, olen kirjoittanut muutaman työkalun tietojen piirtämiseen ja parannuksen visualisointiin offline-tilassa - jaan ne, jos joku on kiinnostunut.

Kehittäjällä on kolme sovellusta, joilla on hieman erilaiset nimet. , mutta luulen, että se on markkinointi. Sikäli kuin tiedän, kaikki kolme toimivat identtisesti (jolloin voit seurata kaikenlaista toimintaa).

#8
+1
Craig Foot
2012-01-09 20:12:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viitaten fyysiseen kiinnitykseen , käytän Breffo Spiderpodiumia tarttumalla älypuhelimeen ohjaustankoon.

Aluksi olin skeptinen että se pysyisi, mutta oli vaikuttunut siitä, että se juuttui lukemattomiin yli 80 mailin harjoituksiin ja oli halpa. Se ei myöskään tuominnut puhelinta, ja se oli riittävän joustava absorboimaan tärinää matkan varrella (vaikka tämä oli kiertopyörällä, joten en ollut maastossa).

Haluamatta laajentaa kysymyksen laajuus (puhelimeni on Android ) ja viittasin sovellukseen , käytin reittiäni Google Omat reitit -sivulla. Siinä oli kaikki tarvitsemani profilointi ja tiukka integrointi Google Maps -tiliini (pyydä linkkiä, en voi lähettää kolmatta ennen 10 edustajaa), mutta se ei ole käytettävissä iPhonessa.

Tämä oli esimerkkilinkki: http://maps.google.com/maps/ms?msid=201572519793907906810.000499b85da312e3a5644&msa=0
#9
+1
Zippy The Pinhead
2012-08-12 10:06:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kokeillut useita sovelluksia puhelimellani - MapMyRide, MyTreks, Endomondo, Strava - ja iPhonen käyttämiseen tässä ominaisuudessa liittyy hyviä ja huonoja puolia.

Periaatteessa se kiehuu ajon kesto. Jos ratsastat lyhyen matkan / ajan, olet todennäköisesti tyytyväinen erilaisiin sovelluksiin riippuen siitä, mihin haluat niitä. Haluatko kilpailla muiden kanssa? Kokeile Stravaa. Jos haluat vain tallentaa reitin, nopeuden, korkeuden (ei kovin tarkka), kokeile Endomondoa tai MapMyRide-ohjelmaa.

Jos ratsastat pitempiä matkoja / kertoja, todennäköisesti luulet, että iPhone on melko rajallinen . Näyttö tyhjentää akun nopeasti, joten jos haluat käyttää puhelinta syketietokoneen sijasta nopeuden, sykkeen (vaatii lisälaitteita), huomaat, että puhelimesi kuolee sinuun , ellei sinulla ole jonkinlaista ulkoista akkua.

Teen yleensä 50 mailin ajon noin 3-4 kertaa kuukaudessa, ja se kestää noin 3 tuntia. Olen yrittänyt käyttää iPhoneani matkan tallentamiseen, ja se kuoli minussa ennen matkan päättymistä. Se oli jersey-taskussani - minulla on syklitietokone, joten en käytä puhelinta siinä kapasiteetissa - ja se oli todennäköisesti ladattu 95% matkan alkaessa, mutta se oli silti kuollut ennen ratsastaa. Tiedän, että voin saada sen toimimaan - lopeta muut sovellukset, joita ei käytetä, varmista, että sovellus ei näytä sijaintini kartalla, jotta näyttö voi pimentyä ja säästää akkua - mutta sanoaksemme pidemmille matkoille, 70 mailia, puhelin ei yksinkertaisesti pidä akussa riittävästi varausta, jotta voisin tallentaa matkan. 70 mailin matka on minulle noin 4,5 tuntia pyörällä plus pysähtymisiä.

On olemassa joukko erilaisia ​​koteloita / kiinnikkeitä, joiden avulla voit laittaa iPhonen ohjausputken korkiin tai varteen / tankoihin, joista osa on vedenpitäviä, jotkut eivät, toiset ulkoisella akulla, jotkut ilman. Henkilökohtaisesti en voi käyttää tällaista koteloa, ellei se ole vedenpitävä, varustettu ulkoisella akulla ja helposti irrotettavissa (en halua, että puhelinta varastetaan, kun pyöräni on pysäköity). Liian, jos kannat iPhonea tyypillisesti kotelossa - käytän Otterboxia - sinun on poistettava se kotelosta, ennen kuin laitat sen ohjaustankoon / karaan / ohjaustankoon asennettavaan koteloon. IPhonen ottaminen pois Otterbox Defender -kotelosta on vaivaa.

Mikä sopii minulle parhaiten, kun ratsastan noin 2500 mailia vuodessa tiellä / maastossa, on Ziploc-laukku. Laitoin puhelimeni Ziploc-pussiin ja kannan sitä pelipaidassani tai Camelbakissani. Jos aiot kohtuullisen määrän ja haluat saada tietoja matkoistasi, hanki Garmin. Saat tarpeeksi akun käyttöikää vuosisadan, ja sitten joidenkin, sekä saat laitteen, joka on todella suunniteltu reitin tallentamiseen / navigoinnin helpottamiseen, sykkeen, poljinnopeuden, korkeuden, asteen, nimeä se. Kaikki tuntemani, joilla on Garmin, rakastavat sitä.

#10
  0
Matt Adams
2012-05-07 08:56:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

olen todella pitänyt Garmin-sovelluksesta. Se seuraa parhaiten alueellani, ylläpitää kiinteää yhteyttä ja näyttää olevan sen tarkka kokonaisuus. Hyvä myös akussa.

Garmin-sovellukset

#11
  0
Amicable
2012-05-08 19:30:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

MP3-soitinominaisuus on loistava. Rakastan musiikin kuuntelua pyöräillessäni.

#12
  0
Sandykay22
2016-06-19 03:06:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakastan MapMyRide-ohjelmaa (olen kokeillut muutamia muita, mutta palaan jatkuvasti tähän ~ jos unohdan kytkeä sen päälle tai pois jne. ... on helppo muokata verkossa) Minulla on USB-laturi, jota pidän iPhone kytketty ajon aikana (ja pidä molemmat vedenkestävässä ohjaustankolaukussa. En ole pyöräilijä, joten laukku ei häiritse minua) ja voi mennä 20 tuntia ulkoisen laturin ollessa kytkettynä. Se lisää ylimääräisen punnan - taas en ole huolissani painosta.

Kun minun täytyy nähdä puhelimeni ajon aikana - ehkä käyttääkseni karttaa tuntemattomassa kaupungissa ... käytän tätä pidikettä - rakastan kuinka helppoa se on ja on vaikeaa ottaa pois ja laittaa päälle https://www.modernbike.com/nite-ize-handleband-universal-smart-phone-handlebar-mount-black

Ei musiikkia - minun täytyy kuulla tulevat autot (Ajaen 90% teillä)

#13
  0
Benzo
2016-07-29 19:46:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajaminen GPS-sovelluksella on yksi suosikeistani. https://ridewithgps.com/

Voit luoda reittejä verkkosivustolla ja seurata niitä sovelluksen avulla. Se on paras löytämäni reitin luonti- ja muokkausratkaisu. Se integroituu myös Wahoo Elemnt- ja Wahoo RFLKT + -tietokoneisiin.

Sen avulla voit myös tallentaa ajon riippumatta siitä, seuraatko reittiä vai ei. Se yrittää lisätä valokuvia ajotietueeseesi, jos otat ne puhelimellasi matkan aikana.

Sivusto antaa sinun viedä myös .gpx- tai .tcx-tiedostoina vuorotellen kehotteiden ja vihjeiden avulla.

#14
-1
Dominique Vial
2012-05-06 17:11:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisään toisen sovelluksen tähän kysymykseen: CoachMyRide

CoachMyRide on iOS (iPhone ja iPhone Touch) -sovellus, joka on tarkoitettu parantamaan harjoittelua.

#15
-1
Kjell
2016-07-29 16:57:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teknologian edistyessä vuonna 2016 annettu lyhyt vastaus on selvä kyllä. Esim. sitä voidaan käyttää reitin suunnitteluun, navigointiin, karttoihin, yksityiskohtaiseen reittitallennukseen, yksityiskohtaiseen sääennusteeseen pakenemaan sateiden varalta.

Jos haluat kiinnittää puhelimen mieluummin ohjaustankoon, jotta sitä voidaan käyttää , ja jos haluat, että sovellus on auki ja käynnissä koko ajan, suosittelen seuraavia asetuksia.

Asennus Hyvällä säällä käytän Finn , silikonihihna. Siinä on iPhone tai mikä tahansa muu puhelin, jopa yhdessä kuoren kanssa. Erittäin joustava, koska tämä mahdollistaa myös puhelimen kuorien tai sateenkestävien kuorien käytön. Helppo irrottaa.

Pidempiä retkiä varten minulla on ohjaustankopussi ( Ortlieb ), jossa on ikkuna. Sateenkestävä, silti sallii puhelimen käytön ja mahtuu enemmän powerpackeja kuin mitä todennäköisesti tarvitset. USB-kaapeli ja kaikki pysyvät pussin sisällä, joten ei ole ongelmia edes rankkasateiden aikana (tietysti näyttöä on vaikea lukea ja käyttää, kun ikkuna on märkä) Lukittavissa ja (jos ei lukittu) irrotettavissa sekunneissa.

Virtalähde Tyypillisissä pyöräilytoiminnoissa yksi ajaa 100 W - 150 W ... kaikilla energian muunnoksilla älypuhelin tarvitsee helposti 10 W, jotta se pysyy käynnissä. Se tuntuu paljon viemäriltä. Siksi suosittelisin virtalaitetta ( Mophie , 2Ah) pienille retkille (3-5h) ja valtavaa 26Ah (= 96Wh) EasyAcc useita päiviä varten matkat. En ole vielä saavuttanut sen rajan.

Kun lataan ohjaustankoon kiinnitettyä puhelinta, mielestäni valokaapelit ovat parempia kuin mikro-UBS. Kaikki ravistelut saattavat irrottaa mikro-USB: n. Ehkä myyjäkohtainen. IPhonen kanssa sinun ei tarvitse huolehtia tästä, mutta kun yrität ladata esim. Mophie keskittimen kautta, se tapahtui minulle.

Navigointi Kaikki seuraavat kolme sovellusta tekevät raidan tallennuksen ja sallivat kappaleiden jakamisen. Lisäksi he näyttävät pyöräkartan ja tekevät reittilaskennan eri moodeissa.

  • BikeCitizen Jos saatavilla kaupungissa. Tarjoaa upeita reittejä. Joko autojen välttämiseksi (säästäminen, kova reitti) tai nopean polkupyörän saamiseksi. Hyvä pyörätien visualisointi. Välttää ovikiviä, käyttää pikakuvakkeita. Paras navigointiin Berliinissä (en kokeillut muita kaupunkeja)
  • Komoot Monipuolisin. Offline-kartat, pyöräkartat, verkkoyhteisö. Sopii myös juoksuun, patikointiin ja muille.
  • Naviki Energiansäästö (himmenee näyttöä, kun reittiä on helppo seurata), polkupyöräreitit houkuttelevat sisällyttämään viralliset reitit. Saksassa, Alankomaissa ja monissa muissa maissa on kaukana oleva pyörätieverkko, joka lähettää sinut kaupungista kaupunkiin. Nakiki tekee hyvää työtä tämän hyödyntämiseksi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...