Kysymys:
Kuinka estää kouristelua
Andrew Lowe
2010-08-27 14:29:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun kasvatan ratsastusrutiini, pääsen pahoin kouristuksiin sekä vasikoissani että reississä ja takareisissä. Onko kenelläkään vinkkejä kouristusten vähentämiseksi, kun ratsastuksesi tulee vakavammaksi.

Tarkoitatko kouristelua ajon aikana tai kouristelua jälkeenpäin?
Jälkeenpäin, lähinnä kauan sen jälkeen ja varsinkin yöllä
Potilas: "Lääkäri, se sattuu, kun teen tämän!" Lääkäri: "Älä tee niin!" :)
Näin ihmisiä, joilla oli kramppeja satunnaisissa tilanteissa. Joskus vitamiinit (vihannekset) auttoivat heitä, joskus maitotuotteet.
Kuusi vastused:
#1
+10
Rickard Lindroth
2010-08-27 17:54:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli ongelmia kouristuksissa jaloissani noin tunnin harjoittelun jälkeen. Eräs ystäväni, joka on fysioterapeutti, sanoi, että jos hikoilet paljon, se voi aiheuttaa kaliumin, kalsiumin ja magnesiumin menetystä. Näitä mineraaleja käytetään osoittamaan lihasten taipumista ja rentoutumista. Aloin syödä vitamiineja, joissa oli näitä mineraaleja. Sittemmin ongelmani ovat poissa.

Venyttely ja hyvä lämpeneminen ovat myös tärkeitä kouristusten estämiseksi.

Älä unohda lisätä kiinteää nesteytystä yllä olevaan vastaukseen. Sinun pitäisi juoda noin 1 litra ja tunti tai nestettä. Jos menetät yli 2 kiloa matkan aikana, et juo tarpeeksi.
+1 kaliumin nauttimiseksi, -1 venytykseksi.
@neilfein miksi -1 venytykseen?
@Andrew - koska sikäli kuin tiedän, ei ole todisteita siitä, että kylmien lihasten venyttäminen tosiasiallisesti tekee mitään vastakohtana vain lämmittelylle yksinkertaisesti ajamalla hitaasti noin kilometrin päähän. Lopetin äskettäin venyttelyn, enkä ole huomannut mitään. Ainoa kerta kun venytän, on minun aloitettava päivä ja minulla ei ole mahdollisuutta ajaa hitaasti ja varovasti (esimerkiksi jos minun on aloitettava kiipeily heti).
@neilfein, Olen kuullut, että venyttely ennen liikuntaa ei todellakaan ole hyvä lihaksille, venytätkö kuitenkin ratsastuksen jälkeen ja auttaako tämä kramppeja, koska mielestäni venyttäminen ratsastuksen jälkeen auttaa vähän, mutta ei paljon itsestään.
@Andrew Minulla on joitain ongelmia jalkani kanssa, mihin hidas lämpeneminen ei tee paljoa, koska jalka on melko staattinen pyöräillessä. Ongelmien välttämiseksi minun on aloitettava joka päivä hellävaraisella venytyksellä ja näiden lihasten hieronnalla. Siitä lähtien kun aloin tehdä tämän, ongelmat ovat hitaasti katoamassa. Mutta voin olla samaa mieltä siitä, että intensiivinen venytys ei ole hyvä ennen kuin lihakset ovat lämpimiä ja voivat aiheuttaa kipua. @curtismchale Word, vesi on tärkeää ja helppo unohtaa, kun se on kylmempää. Talvella minulla on tapana unohtaa aina juoda tarpeeksi.
Viimeisin "virallinen" neuvo on, että staattinen venytys tulisi tehdä vasta harjoituksen jälkeen, kun taas dynaaminen venytys (eli lämmittely) tulisi tehdä etukäteen. Staattinen venytys lisää keskipitkän aikavälin joustavuutta, mutta vähentää lyhytaikaista suorituskykyä.
#2
+4
mfg
2010-08-27 17:12:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli tapana pahoja kouristuksia vain 25 minuutin ratsastuksen jälkeen ja huomasin, että se johtui alhaisesta kaliumtasosta. Suosittelen lisää banaaneja ja perunoita tai hyvää kaliumlisää.

#3
+3
Criggie
2015-11-08 14:49:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän tiehautoja, jotka vannovat suolakurkkumehua - se on suolavesi, jossa suolakurkkua ja kurkkuja säilytetään. Sen pohjimmiltaan suolainen makeutettu etikka. Suolakurkkumehua, josta minulla ei ole todisteita, mutta mukava tien ratsastaja kertoi sen minulle, kun hän söi suolakurkkua ja joi mehua ... se toimi hänelle.

Oikeat banaanit ovat toinen, mutta minä d odottaa heidän puristavan ja mustelmia helposti. Banaanilollit eivät toimi, mutta baarit, joissa on paistettua banaania, auttavat.

Pelkkä hydratoituminen on ensimmäinen korjauksesi. Säästä, auringosta, tuulesta ja kaltevuudesta riippuen voin tyhjentää kaksi 600 ml pulloa tunnissa. Joten 3 tunnin matkalle tarvitsen 6 pulloa tai pysähdyin suihkulähteen lähelle. Esihydraatio auttaa myös - siellä juot pari lasillista vettä ennen matkaa, ei riitä aiheuttamaan turvotusta. Tämä auttaa sinua myös pissata ennen matkaa. Riittävä nesteytys auttaa lihaksia olemaan kouristuksia.

http://everydayhealth.com/news/unusual-signs-of-dehydratation kohta 3 yhteenveto: Lihaskrampit ovat seurausta kuivumisesta johtuvasta ylikuumenemisesta, ja kohdassa 5 kuvataan kiusaamista.

http://emedicinehealth.com/heat_cramps/page2_em.htm yhteenveto: Hikoilu johtaa matalan natriumin tilaan, jota kutsutaan hyponatremiaksi.

Sitten kääntöpuoli http://bengreenfieldfitness.com/2013/09/ways-to-stop-muscle-cramps yhteenveto: Kuivuminen ei todennäköisesti aiheuta lihaskramppeja, ja suolakurkkumehu luultavasti ei ' Ei apua.

Tämän perusteella tuomaristo ei ole päättänyt. Riippumatta siitä, mikä toimii sinulle ratsastajana, on hyvä. Joitakin kokeiluja voidaan tarvita.

Kommentit yhdistetään nyt vastaukseen
Se on paljon parempi!
#4
+2
Tim
2010-08-27 20:26:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä New York Times -artikkelissa kysytään, Voiko suolakurkumehu pysäyttää lihaskrampit?

Se päättää jotain suolakurkkumehusta näyttää auttavan, mutta ilman selkeää selitystä miksi tai miten.

Se on kannattaa lukea, koska se on yleinen keskustelu ongelmasta.

#5
+2
Daniel R Hicks
2015-11-08 19:07:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa useita potentiaalisia sairauksia, jotka voivat aiheuttaa kouristuksia tai lihaskipua ajon aikana, heti ajon jälkeen tai tunteja myöhemmin.

Kaksi, joista olen henkilökohtaisesti tietoinen, ovat alhainen kalium- ja tila, jota kutsutaan MADD.

Matala kalium on erityisen todennäköistä kuumina, kosteina päivinä, kun hikoilet paljon. Elimistössä on varastoja useimmista kemikaaleista, joita lihakset tarvitsevat (esim. Kalsiumia varastoidaan luihin), mutta se ei voi varastoida ylimääräistä kaliumia - sillä on vain mitä veressä ja kehon nesteissä on. Ja hiki menetetty kalium on kriittinen kemikaali lihasten aineenvaihdunnassa - vaikka lihakset eivät "polttakaan" kaliumia (sitä käytetään uudestaan ​​ja uudestaan), ilman sitä ne supistuvat eivätkä pysty rentoutumaan. Tämä voi johtaa tuskaisiin lihaskramppeihin missä tahansa kehossa (vaikka jalat ovat todennäköisimpiä, jos olet pyörännyt), ja lihasvammojen riski on ei-triviaali.

Ratkaisu matalaan kaliumiin, tietysti on saada enemmän. Banaanit ovat tunnettuja lähteitä, samoin kuin perunat. Kaliumipitoisten välipalaruokien löytäminen on kuitenkin hieman hankalaa, koska jos kaliumia ei ole mainittu ravintotarrassa, sinulla ei ole aavistustakaan, pestiinkö valmistuksessa kaliumia, jota saattoi olla luetelluissa ainesosissa. (Olen joskus käyttänyt "vedenkeitin tyyppisiä" perunalastuja ja erilaisia ​​sekoitettuja pähkinätuotteita, ja ne ovat näyttäneet toimivan, vaikka toipuminen ei ole välitöntä.)

(Magnesium ja kalsium ovat myös kriittisiä lihasten aineenvaihdunnalle tietenkin, mutta keho voi paremmin "tallentaa" nämä, joten sinulla ei todennäköisesti ole puutetta, ellei ruokavaliosi ole valitettavasti puutteellinen.)

MADD on myoadenylaattideaminaasin puutos , geneettinen "aineenvaihduntahäiriö", jolla on muutama prosentti (noin 1-5%) väestöstä. Oire on lihasten arkuus ja eräänlainen kipeä "vedetyn lihaksen" kipu, joka esiintyy noin 6–48 tunnin ajan melko voimakkaan tai pitkittyneen liikunnan jälkeen ja joka voi jatkua päiviä, viikkoja tai jopa kuukausia. Syy on viallinen entsyymi lihaksissa, joka ei "kierrätä" kunnolla yhtä ATP: n komponentteja, jotka käyttävät lihaksia. Intensiivisen liikunnan puuttuessa voi olla tämä ehto koko elämänsä ajan tietämättä siitä (ainakin siihen asti, kunnes he aloittavat statiinien, jotka aiheuttavat oireita ilman liikuntaa). Ja vaikka huomaatkin, ajatus, että se on "tauti", ei todennäköisesti tule sinulle.

Mutta se on uskomattoman helppo diagnosoida ja hoitaa. Tarvitaan vain muutama gramma "D-riboosia", joka on edullinen "ravintolisä", jota painonnostajat suosivat, ja kipu (tai ainakin suurin osa siitä) häviää ihmeen tunnissa. tai niin. Ja hoito koostuu yksinkertaisesti D-riboosin ottamisesta.

Toinen lihastila, jota en ole henkilökohtaisesti tuntenut, on McArdlen oireyhtymä , joka on hieman harvinaisempi geneettinen häiriö. Tämä tila tunnetaan nimellä "glykogeenin varastointisairaus" - keho ei varastoi glykogeenia, tärkkelyksen kaltaista kemikaalia, lihaksiin. Glykogeenin tarkoituksena on tuottaa energiaa, kun lihaksista puuttuu veri tai kun verensokeritaso on alhainen. Se ei yleensä vaikuta henkilöihin, jotka harjoittavat aerobista toimintaa, kuten pyöräilyä, mutta se voi tulla esiin, kun kiipeät esimerkiksi erittäin matalalla kierrosluvulla tai kun vain kyykkäät työskennellä renkaalla. Ensisijainen oire on äkillinen, voimakas kouristus, vaikka matalan tason vammoja voi esiintyä ilman merkittäviä kouristuksia.

Sekä MADD: n että McArdlen oireet, jotka eivät liity kipuun, ovat "teevärinen" virtsa tai virtsa, jolla on ruostetta, kun istut kulhossa muutaman minuutin. sedimentti laskeutuu. Tämä on "myoglobinuria", kuolleiden lihaskudosten jäänteet, ja se on ilmeisesti merkki lihaksen vahingoittumisesta (pysyvästi). Se luo myös merkittävän munuaisten vajaatoiminnan riskin.

Sen lisäksi on matala verensokeri, vähäinen suola ja kuivuminen , mutta nämä eivät yleensä aiheuta lihaskramppeja, vaan johtavat pikemminkin väsymys ja pyörrytys. Alhainen verensokeri voi olla erityisen salakavalaa, koska se aiheuttaa "ketoosia", joka myrkyttää periaatteessa kehon ja joka vaatii päivän tai kaksi toipumiseen, kun taas matala suola ja kuivuminen, jos ne jäävät tajuttomuuden tai kaatumisen aikana, voidaan toipua hyvin nopeasti, kun tarvittavat ravintoaineet palautuvat. Mutta on melko helppoa provosoida mikä tahansa näistä olosuhteista pitkän, kuuman päivän lopussa, joten on tärkeää olla varovainen oireista, itsessäsi ja kumppaneissasi.

Kyllä, banaanit ovat perinteinen pyöräilijäratkaisu.
#6
+1
Jonathan
2015-11-09 12:10:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka kauan matkasi ovat ja kuinka hyvin kulutat polttoainetta ennen ratsastuksia ja niiden aikana?

Kouristukset johtuvat todennäköisesti mineraalien tai suolojen epätasapainosta (natrium, kalium ja magnesium, kalsium sekä muutama muut pienemmät). Se voi johtua myös lihastesi energian puutteesta jatkaa työskentelyä. Kumpaakin voidaan yhdistää pidempään matkoihin kuin kehosi on tottunut, ja molemmat on suhteellisen helppo ratkaista (olettaen, että se ei ole suurempi ongelma). Riippuen siitä, kuinka kauan / voimakkaasti ratsastuksesi ovat saaneet, voi olla hyvä aika keskittyä hieman enemmän ravitsemukseen & varmistaen, että sinulla on tarpeeksi energiaa &-suoloja / mineraaleja matkaa varten.

Useimmat ihmiset kuluttavat aivan liian paljon natriumia (ainakin joissakin länsimaissa) eivätkä tarpeeksi kaliumia. Molempien tasapaino tarvitaan lihasten supistumiseen. Tarvitaan myös magnesiumia ja kalsiumia. Tummat lehtivihannekset ovat hyviä kalium-&-magnesiumille, ja siellä on monia kalsiumin lähteitä (ajattele meijeriä, ja on myös muita). Natriumin vähimmäissaannin hallinta ei yleensä ole ongelma, mutta liikaa voi olla ongelmallista muista syistä. Lisäravinteet voivat auttaa. Gatorade ja muut kaupalliset tuotteet voivat olla hyödyllisiä, ja ne voivat myös auttaa, jos kehossasi on vähän energiaa.

Jos kouristelut ovat matkan loppupuolella, voi olla, että kehosi on nopeasti varastoitavissa. käytettävissä oleva energia on loppumassa. Pieni, hiilihydraattipitoinen välipala ennen (ja ehkä matkan aikana - pituudesta riippuen) voi auttaa. Ei haittaa kokeilla sitä nähdäksesi, auttaako se. Kun lisäät matkan pituutta / voimakkuutta, kehosi sopeutuu ja tallentaa nopeammin saatavilla olevaa energiaa seuraavaa kertaa varten, mutta tämän kehittyminen voi viedä aikaa. Tarvitaan myös riittävä toipumisaika ratsastusten välillä.

Tämä kaikki edellyttää kunnollista lämmittelyä, venyttämistä ja riittävää nesteytystä matkoillesi.

Kuten aina, tee oma tutkimus & neuvottele ammattilaisen kanssa, kun teet ruokavalioon liittyviä päätöksiä. Olen vain satunnainen henkilö Internetissä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...