Kysymys:
Kuinka usein minun pitäisi voidella ketjuani?
Russ Warren
2010-08-26 02:51:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajan alle 200 mailia viikossa, ja olen noin 200 mailin merkillä uudella maantiepyörälläni. Suurin osa ratsastuksestani tapahtuu tiellä kaupunkikaupungissa, joten siellä on paljon outoja, luonnottomia roskia. LBS: n käski minua voidella ketjuani 150 mailin välein, mutta olen lukenut ristiriitaisia ​​mielipiteitä.

Kuinka usein minun pitäisi voidella ketjuani?

Kymmenen vastused:
#1
+34
42-17
2010-08-26 03:12:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voitele tarvittaessa. Mielestäni ei ole mahdollista laittaa mailin merkintää voiteluaikaan. Mielestäni useimmat ihmiset lisäävät ketjuöljyä liian usein. Liian suuri määrä voi aiheuttaa roskien kertymistä ketjuun. Liian pieni voiteluaine voi aiheuttaa tarpeetonta kitkaa; mutta tiedät melko nopeasti sen ulkonäön (ja mahdollisesti äänen) perusteella, jos voiteluaineita on liian vähän.

Vihjeitä:

  1. Pyyhi ketju irti ennen kuin lisäät lisää voiteluöljy. [*]
  2. Onko väri musta?
  3. Onko se rasvaa?
  4. Pyyhi kaikki schmutz pois, kunnes se näyttää kuivalta.
  5. Lisää voiteluainetta kiertämällä kampia.

Vinkkejä:

  1. Voitelu edellisenä iltana: tämä antaa voiteluaineelle mahdollisuuden "levitä".
  2. Pyyhi ylimääräinen pois heti ennen ajamistasi - mutta vasta, kun olet edellä.

^ [*]. Ketjun pyyhkiminen on parasta tehdä työpöydällä tai kun pyörä on asennossa, jossa voit kääntää kampiakselia siten, että pidät kangasta ketjun aikana ketjun liikkuessa.

Pyyhkiminen ei ole aina parasta, koska voit tahattomasti viedä lian ulkopuolelta (missä se on vaaraton) sisälle. Ketju saattaa näyttää puhtaalta, mutta sisällä olisi paljon likaa. Paras asia, IMO, on poistaa se, upottaa liuottimeen (käytän kerosiinia) ja ravistaa voimakkaasti.
Jotkut ketjunvalmistajat suosittelivat @heltonbiker-liuotinkylpyjä vastaan, koska tämä poistaa kaikki tehdasöljyt, mikä on tyypillisesti paljon korkealaatuisempaa kuin mitä lisäät tiputuksella voiteluaineella. Tein joitain pitkäikäisyystestejä ja huomasin, että liuotinkylvyllä ja uudelleenkäynnistetyillä ketjuilla oli huomattavasti lyhyempi käyttöikä verrattuna pyyhi-voitelu-pyyhi-pyyhkeeseen.
#2
+7
Goodbye Stack Exchange
2010-08-26 02:59:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voitele polkupyörä ehdottomasti voimansiirron puhdistamisen tai sateessa ajamisen jälkeen. Mitä tulee voiteluaineen lisäämiseen puhdistusten välillä, jokaisen viikon tai kahden pitäisi olla kunnossa, useammin, jos voimansiirto on meluisa. Vain muutama tippa voiteluainetta riittää, ellet aja erittäin likaisilla teillä.

#3
+5
Richard Tasker
2010-08-26 12:20:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin, että on parasta puhdistaa ja voitella ketju jokaisen ajon jälkeen. Mitä paremmin ylläpidät ketjuasi, sitä pidempään se kestää.

Ketjun puhdistamiseen voit joko käyttää ketjunpuhdistustyökalua, käytän tätä Park Toolista, mikä on erinomaista:

Park Tool Chain Cleaning Tool

Vaihtoehto on sijoittaa SRAM-virtalähde ketjuusi: SRAM powerlink

poista ketju ja puhdista se liuottimella kuten parafiini (kerosiini amerikkalaisille)

Voiteluaineen valinta on myös kiistanalainen, puhu jonkun LBS: ssäsi ja saat heidän suosituksensa ajo-olosuhteistasi.

Joten voin minuutin pyöräretken paikallisiin kauppoihin ja sitten viettää 30 minuuttia ketjun puhdistamiseen?
Olen samaa mieltä, jos olet ollut ulkona mudassa tai pitkä matka pölytiellä. Jos pidät minusta, työmatkat päivittäin kuivalla asfaltilla, mielestäni sen puhdistaminen joka päivä on hieman ylenmääräistä. Kiitos powerlink-vinkeistä.
+1 mielenkiintoisesta ehdotuksesta ja hyvistä laitteiden linkeistä, mutta mielestäni tämä on liiallista.
Huomaa, että monia powerlink-tyyppisiä gizomoja ei voi käyttää uudelleen!
SRAM 10: n nopeusketjut käyttävät "PowerLockia", ei "PowerLinkiä", joita ** ei voida käyttää uudelleen **. KMC tekee uudelleenkäytettävän linkin, joka on yhteensopiva SRAM 10 -ketjujen kanssa.
Parafiini ei ole liuotin.
@CareyGregory Toki se on. Se on aine, johon tavarat liukenevat.
@DavidRicherby No, tällä kriteerillä niin on myös vesi. Parafiini on vaha, kiinteä aine huoneenlämmössä. Toki, voit sulattaa sen, ja sulatukseni oletan, että sillä on joitain liuotinominaisuuksia, mutta kun se jäähtyy, se jähmettyy _ liuenneiden epäpuhtauksien kanssa. Joten nyt sinun on käytettävä toista liuotinta saastuneen parafiinin poistamiseksi. Melko surkea liuotin kirjassa.
@CareyGregory Isossa-Britanniassa ja suuressa osassa entistä Ison-Britannian imperiumia "parafiini" tarkoittaa kerosiinia, joka eroaa parafiinivahasta, joka on ajateltava aine. Ja vesi on ehdottomasti liuotin. Siinä määrin, että sanonta "No, näiden kriteerien mukaan vesi on liuotin", on vähän kuin sanominen: "No, näiden kriteerien mukaan rauta on metalli."
@DavidRicherby Okei, olen korjannut Ison-Britannian käytön. Tarkistin muutaman online-lähteen, en nähnyt mainintaa Ison-Britannian käytöstä, eikä kukaan amerikkalainen ajattele muuta kuin vaha lukiessaan tämän sanan, joten se on selvennettävä. Kyllä, vesi on liuotin, kuten sanoin, mutta kirottu huono öljylle / rasvalle ja ketjuille.
Käytän tämän videon menetelmää, tarvitset vain rasvanpoistoaineen ja pari kynsiharjaa - https://www.youtube.com/watch?v=KM6mzE5lQ0w
#4
+4
Kevin
2010-08-26 03:25:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jokainen 150 mailia kuulostaa kauhealta paljon, mutta luulen, että en pyöräile niin paljon kuin sinä. "Pieni & usein" on paras kuulemani neuvo.

#5
+4
curtismchale
2010-08-26 03:34:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ratsastan 250 km viikossa ja annan sille ruiskun juuri ennen pitkää viikonloppuista ratsastustani. Et voi todella vahingoittaa sitä voitelemalla ketjua. Jos säilytät sitä liikaa voiteluainetta, ketju voi tippua. Jos teet sen juuri ennen matkaa, ei tippu talossa.

Et voi vahingoittaa sitä erityisesti, mutta jos öljyt ketjun jne. Juuri ennen ajamistasi, se houkuttelee enemmän likaa, mikä aiheuttaa enemmän vahinkoja. Joten ehdotan öljyttämistä matkan jälkeen, pikemminkin ennen.
#6
+1
Mindcontrol
2017-04-26 22:23:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voitelen vain ketjun puhdistamisen jälkeen. Ratsastan keskimäärin noin 100 mailia viikossa. Pyöräni on pysynyt hyvänä vuosien varrella. Puhdistan ja voitelen 2-3 viikon välein.

Puhdistus / voitelu 200-300 mailin välein on kohtuullinen tapa.
#7
  0
Chris
2016-10-22 03:06:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on pari erilaista voitelua. Yksi on kuivalle säälle ja on alttiina pesemään, jos siihen tulee liikaa sade- tai lätävettä. On helppo sanoa, milloin se on vaihdettava, koska kuulet sen piipahtavan. Toinen on märkä voiteluaine, jota minulla on tapana käyttää syksystä kevääseen, mutta se on paljon tahmeampi ja jopa kunnolla pyyhkimällä levityksen jälkeen se kerää pölyä, likaa ja likaa.

Jos huomaat liikaa kertymistä, on aika puhdistaa ja voidella uudelleen. Puhdistan usein rätillä, suihkutan GT-85: llä veden syrjäyttämiseksi hetkeksi ja pyyhin sitten ennen voiteiden levittämistä muiden julisteiden suositusten mukaisesti. Jätä 2-5 minuutiksi ennen ylimääräisen pyyhkimistä.

#8
-1
biketoeverything.com
2018-12-31 06:28:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertaisesti sanottuna voitele tarvittaessa , kuten @ 42-17 sanoi. Ratsastan kunnes kuulen ketjun kiljuvan , jota en toisinaan huomaa, koska se hitaasti kovenee ajan myötä.

Kun matkustan mukavalla ja kuivalla Kalifornian säällä, voin mennä kuukausia ja satoja kilometrejä tarvitsematta voiteluaineita. Toisaalta olen voideltu yksi päivä ja ketju on alkanut kiljua muutama päivä myöhemmin, jos olin pölyisessä tai märässä ympäristössä (tai en voitellut sitä oikein).

Käytän pyöräni työmatkalle, joten en tee tarpeetonta huoltoa, joka vie paljon aikaa pienestä palkkiosta. Tässä yhteydessä ei tarkoita tarvetta voitella liian usein tai tehdä monimutkaista ketjunpesua. Jos olet kilpailija, sinulla voi olla erilaisia ​​tarpeita.

Jos neuvojasi noudatetaan, ketju ja hampaat kuluvat paljon aikaisemmin kuin hyvin voideltu ketju.
Totta, mutta tarkoittavatko ne sitä, että ne kuluvat 5 vuoden jälkeen 6 vuoden sijaan? vai kuluvatko ne viiden vuoden aikana 10 vuoden sijasta? Tietenkin ne kuluvat ennemmin, mutta onko siitä todella huomattavaa määrää?
Kokemukseni mukaan ketjun käyttöikä puolittuu tai huonompi, jos noudatat tätä vähäistä huoltoa "strategiaa".
Vaikka en yleensä voitele useammin kuin muutaman tuhannen kilometrin välein / muutama kerta vuodessa, sanoisin, että olet odottanut liian kauan, jos ketju alkaa kiljua. Kun telat näyttävät täydellisesti kuivilta ja kiiltäviltä, ​​on aika ottaa muutama tippa öljyä. Tietysti käytän autoöljyä, joten voin todella nähdä voitelun vaikutuksen, on vaikeampaa nähdä, jos käytät täysin kirkasta öljyä.
Joten periaatteessa neuvosi on odottaa johdonmukaisesti, kunnes ketju kertoo sinulle, että se olisi pitänyt voidella päiviä sitten, ja sitten voitele se. Se on melko kauheaa neuvoa.
#9
-3
The Goat
2016-10-22 01:41:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä kommentti herättää kohinaa. En ole mekaanikko tai sellainen, joka polkee polkupyörääni, vain ratsastan. Ennen mtb'ingia kilpailin enduro-moottoripyörillä. Minulle käskettiin vain koskaan käyttämään WD40: tä ketjun voiteluaineena, joten jokaisen kilpailun jälkeen räjäytin pyörän suuritehoisella suihkupesulla, ruiskutin WD40: llä syrjäyttämiseksi ja sitten ruiskutin uudelleen ennen seuraavaa ajoani. Lähes joka viikonloppu ajoin märällä suolla Walesissa ilman muuta kuin WD40 voiteluaineena. Älä koskaan napsauta ketjua kerran. Mutta nyt, kun olen lukenut kaikki tästä tuotteesta käytävät keskustelut, mtb: lle käytän sitä hajottamaan vasta sitten, kun voidan tällä hetkellä kuivalla voiteluaineella, kun olen Marokossa. Viimeinen motto. 'Älä koskaan epäile tinan nimeä, mutta epäile lukemiasi kommentteja'

Tervetuloa [bicycles.se] @TheGoat -palveluun. Suosittelemme, että uudet jäsenet osallistuvat [kiertueelle] voidakseen käyttää sivustoa parhaalla mahdollisella tavalla, ja koska vastaat, katso myös [vastaus]. Sivusto eroaa käyttötavastasi: se ei ole chat- / keskustelusivusto :-) Mutta olet oikeassa epäsuorassa mielessäsi, että ketjun voitelu voi olla kiistanalainen aihe joillekin pyöräilijöille.
Valitettavasti tässä vastauksessa on kaksi vakavaa ongelmaa: 1) Polkupyörän räjäyttäminen suuritehoisella suihkupesulla on * vaarallista * neuvoa: Tämä voi helposti pakottaa vettä sinne, missä se ei kuulu, mikä aiheuttaa korroosiota. 2) Napsauttaminen ei ole ongelma polkupyöräketjuissa. Alivoiteltu ketju kuluu nopeammin, se vähentää tehokkuutta ja vahingoittaa ketjurenkaita ja ketjupyöriä, mutta ei napsahdu.
#10
-6
Peter Handy
2016-09-16 15:17:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tehnyt tuhansia mailia ketjuilla, jotka olen juuri puhdistanut liberaalilla WD40-suihkulla 300-400 mailin välein.

Alas äänestys, koska olet selvittänyt, oletko käyttänyt WD: n pyöräketjukohtaista voiteluainetta tai yleistä 3 dollarin vesitankkia. Laajenna vastaustasi muokkaamalla.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...