Kysymys:
Milloin levyjarrupalat vaihdetaan
Andrew Lowe
2010-08-26 07:47:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mietin, kuinka kertoa, milloin levyjarrupalat on vaihdettava. Etuosa ei näytä pysähtyvän niin nopeasti kuin ennen tai haluaisin. Tiedän, että tämä voi olla tien likaantumista, mutta en ole varma indikaattoreista tyynyjen vaihtamisajalle

Viisi vastused:
#1
+14
Geoff
2010-08-29 02:15:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun tarvitsee vain vetää tyynyt ulos ja nähdä kuinka kuluneet ne ovat - tai ovatko ne todella likaisia. Joskus se auttaa saamaan hankaa alkoholia ja puhdistamaan tyynyt ja roottorit.

+1, koska tämä menetelmä on melko objektiivinen, ts. Näet * kuinka pitkälle hartsi on kulunut, onko teräspohjaan vain puoli millimetriä *.
#2
+7
Johan Dahlin
2010-08-26 08:02:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihdan omani heti, kun ne eivät toimi odotetulla tavalla. Huomaa yleensä tämän, kun sinun on kohdistettava epätavallinen määrä voimaa vivuihin pyörän jarruttamiseksi. Se riippuu todella siitä, kuinka paljon käytät polkupyörää, voi olla tarpeeksi mennä sateessa ja jarruttaa voimakkaasti pari kertaa tuhota joukko rikkoutumistyynyjä.

Kiitos, ajattelin, että se voi olla juuri sitä, mutta ihmettelin, onko olemassa muita indikaattoreita, kuten auton jarrut kilisevät, kun ne laskevat. Näyttää siltä, ​​että aion ostaa joitain jarrupaloja.
Siksi on vaarallista neuvoa. Kun huomaat sen jarrutettaessa, se voi olla melko myöhäistä.
-1
#3
+3
Argenti Apparatus
2019-04-24 18:09:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Shimano ja SRAM määrittävät tyynyjen vähimmäispaksuuden, jonka voit etsiä. Park Tool ehdottaa vähintään 1 mm, jonka voit mitata kolmella käyntikortilla.

#4
  0
Pauli M
2019-04-25 03:22:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Levyjarrujen suorituskyky on heikentynyt hyvin ennen niiden kulumista ilman palautumista mahdollista, joten pidän nyt pienen määrän suhteellisen halpoja tyynyjä vaihdettavaksi, kun minulla alkaa esiintyä suorituskykyongelmia.

Syitä heikkoon suorituskykyyn? Jarrusylintereistä vuotava hydraulineste (edes pieniä määriä, joita et näe) tai tyynyjen polttaminen liiallisella käytöllä ennen niiden nukkumista. Olen parantunut molemmissa asioissa!

#5
-3
rajan
2019-04-24 10:11:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En koskaan vaihda minun, ennen kuin osuin metallia padin osaan. Metallin lyöminen on luultavasti ainoa indikaattori, joka ennustaa tarkasti tyynyn todellisen kulumistilan. Kaikki muut "tunteet", joiden mukaan jarrut eivät ehkä toimi yhtä hyvin kuin ennen, perustuvat yleensä vain olosuhteisiin, joihin he ovat olleet alttiina viime päivinä (kuten OP totesi). Minulla on ollut tyynyjä, jotka toimivat kuin täydellinen roska sateessa, ja kun otin ne lempeälle alamäkeen auringonpaisteessa, toimivat hämmästyttävinä kaikissa olosuhteissa jälkikäteen. Sivuhuomautus - näin saan myös huutavan banshee-äänen poistumaan kovalla tyynyllä.

Jos huomaat eroja jarrulaadussa padon yläosassa ja alaosassa, sinun pitäisi olla hyvin huolissasi valmistusprosessista, jota tyynyvalmistaja käyttää. Sintratun tyynyn yläosan (oletan, että sama koskee orgaanista) ja pohjan välillä ei pitäisi olla eroa. Niin kauan kuin sinulla on jonkin verran tyynymateriaalia koko tyynyn alueella, olet hyvä.

Ja kyllä, oletan, että OP on vaihtanut tyynyjä jo nyt:

Kuvittelin, ettei jarrumateriaalia ole jäljellä jarruttamiseen, mikä on jonkin verran _miellyttävää_ asia huomata ajaessasi pyörääsi nopeasti mäkeä pitkin.
-1 vaaralliselle ehdotukselle, kaikki valmistajat määrittävät tyynyn vähimmäispaksuuden. Tyynyn kuluminen metalliseen taustalevyyn saakka voi heikentää vakavasti sen suorituskykyä ja vahingoittaa roottoria.
@ArgentiApparatus samaa mieltä - kun tyyny ohenee, on mahdollista, että kokonaiset palat irtoavat, mikä johtaa jarrutustehon äkilliseen laskuun / laskuun


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...