Kysymys:
Kiristä mutteria liikaa
futura
2010-08-26 04:07:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Usein annetaan ohjeita mutterin kiristämiseen "27 Nm: n (20 jalan paunaan)" tai johonkin noihin linjoihin.

Mikä on paras tapa varmistaa, että kiristät asiat, mutta älä Etkö kiristä liikaa?

Onko muuta tapaa tehdä se kuin mittaamalla voima? Jos mitataan, miten mitataan?

Kaksi vastused:
#1
+13
mlsteeves
2010-08-26 04:46:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytät momenttiavainta. Asetat paineen, ja kun kiristät siihen, jakoavain "napsahtaa" eikä kiristä mutteria / pulttia enää.

Muista, että polkupyörillä käsittelet itty-bitty-voimia monissa paikoissa. Joten haluat todella momenttiavaimen, jossa on tuumaa kiloa. On olemassa monia erilaisia ​​jakoavaimia, joilla on erilainen luokitus.
Ymmärrä - ja jos työskentelet hiilen suhteen, älä kiristä liikaa, koska hiilikuitu ei pidä siitä. Momenttiavain on ainoa ratkaisu .... kyynärpääsi ei ole tarpeeksi tarkka.
#2
+2
user2201
2011-08-23 20:36:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saint Sheldonilla oli mielipide momenttiavaimen käytöstä ...

Kokenut mekaniikka riisuu langat osana oppimisprosessia. Kun olet riisuttu muutaman, saat "tunteen" siitä, mitä tietyn langan halkaisija ja sitoutumissyvyys voivat viedä. Tämä on erittäin arvokas taito oppia.

Polkupyörien on tarkoitus olla käyttäjän huollettavissa tarvitsematta paljon eksoottisia työkaluja. Kukaan ei kuljeta momenttiavainta tien korjaamiseen, enkä ole koskaan kuullut kenenkään käyttäneen momenttiavainta pyörällä ennen kuin esimerkiksi 20 vuotta sitten. (Huomautus: alkuperäinen viesti vuodelta 2001)

Momenttiavain on kuin mekaanikon harjoituspyörät. Jos haluat tulla päteväksi mekaanikoksi, sinun ei pidä pelätä muutaman pultin irrottamista oppimisprosessissa.

Sheldon "Do not Do It By Rote" Brown
Newtonville, Massachusetts

Lähde:
http://search.bikelist.org/getmsg.asp?Tiedostonimi=tandem.10108.0031.eml

Yksi alue, josta vääntömomenttiavain on hyödyllinen, on vasen kampivarsi, se auttoi minua tuntemaan kuinka paljon vipua tarvittiin. Tämä on alue, jolla liian pienestä vääntömomentista oppiminen voi olla tuhoisaa. Löysä kampivarsi pilaa kampivarren puristussovituksen neliönmuotoisella kartiomaisella pohjalevyllä.

Mielestäni tärkeämpi kuin momenttiavain on kierteiden ja pultin pään oikea puoli. Kaikki kierteitetyt kiinnittimet on voideltava, jotta ne voidaan kiristää kunnolla. Hän laatii voitelun tarkistuslistan täältä ...
http://search.bikelist.org/getmsg.asp?Filename=internet-bob.10705.2486.eml

Ehkä muutaman pultin irrotus ei ole iso juttu, mutta mitä tapahtuu, kun irrotat langat haarukan silmukalle tai kalliiden hiilikehysten takakolmion? Sheldonin neuvot ovat järkeviä mekaanikoille, mutta eivät useimmille ratsastajille.
@NeilFein Vaikka en ole koskaan irrotanut pulttia, myönnän monien mekaanisten virheiden, jotka kaikki palvelivat oppituntien opettamiseen. Polkupyörän kuvaaminen herkänä koneena, jonka kierteet eivät kestä liiallista kiristämistä, tuntuu vähemmän tarkalta. Olen samaa mieltä siitä, että kallis hiilikuiturunko ei todennäköisesti ole paras pyörä oppimiseen. Tässä asemassa olevalle ratsastajalle olisi hyvä noutaa käytetty pyörä ja jakoavain.
Momenttiavain, kun harjoituspyörät olettavat myös, että momenttiavain on yhtä pitkä kuin tavalliset avaimesi ja räikkäsi. Jos tavalliset jakoavaimesi ovat lyhyempiä kuin momenttiavaimesi (kokemukseni mukaan totta), joudut käyttämään enemmän painetta lyhyempään jakoavaimeen vastaamaan momenttia.
... neuvoisin, että minulla on oikeat työkalut myymälässä, ja erehdy varovaisuutta tehdessäsi kenttäkorjauksia - alimomentti ja aja varoen, kunnes voit korjata pyörän kunnolla.
Arvostan hänen mielipiteitään, mutta Sheldon kirjoitti, että ennen kuin saat täysjousitetut maastopyörät, ne painavat vähemmän kuin maantiepyörä, joka hänellä oli tuolloin.
@NeilFein Sheldon ehdotti melkein varmasti, että tunnollinen mekaanikko löysi joitain mahdollisuuksia irrottaa pultit tarkoituksella saadakseen tietää, millainen voima tuntuu - juuri siksi, että sillä on suuri vetovoima ketjujen irrottamiseen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...