Kysymys:
Taivutetun pääputken taivuttaminen takaisin - kannattaako kokeilla?
user21245
2018-09-10 22:10:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on polkupyörä, joka oli suuressa etutörmäyksessä (luutin auton louhimalla). Runko on terästä ja pyörä taivutettu pääputkeen, hitsit näyttävät olevan kunnossa. Alla olevat kuvat.

Olen täysin tietoinen siitä, että tässä tilanteessa asianmukainen asia on koskaan ajaa pyörää uudelleen. Rakastin tätä polkupyörää, sen rakensi erittäin lahjakas rakentaja, ja haluaisin taivuttaa pääputken takaisin ja rakentaa sen torniksi, pohjimmiltaan risteilemään baariin ja kulmakauppaan.

Suunnitelmani on laittaa pääputki ruuvipenkkiin ja käyttää kehystä vipuna taivuttamaan pääputkea taaksepäin. Vaikka ymmärrän, että kenenkään ei pitäisi kehottaa tätä kenenkään tekemään, ihmisillä oli tapana suoristaa taivutettuja teräsrunkojamme jatkuvasti.

Kysymykseni kuuluu, onko olemassa maailmaa, jossa tämä koskaan sujuu hyvin? Vai onko tämä aivan liian kaukana?

enter image description here

enter image description here

Kuinka itse hallitsisit, missä mutka tapahtui taivuttaessasi sitä takaisin? Olet todennäköisesti yhtä todennäköinen (todennäköisempi?) Taivuttaa kehystä eri paikkaan kuin itse korjata itse taivutus. Se ei ole kuin laajentamalla taka-aukkoja, joissa voit käyttää minimaalista voimaa juuri tarvitsemassasi paikassa.
Anteeksi kertoa sinulle, mutta tälle kehykselle on vain kaksi paikkaa: kaatopaikalle tai seinäkoristeeksi. Kaikki muu on potentiaalinen itsemurha.
Jos vakuutuskorvaus oli olemassa, korjaus- / vaihtokustannukset olisi varmasti veloitettava syylliseltä osapuolelta ja maksettava heidän vakuutuksestaan ​​ja ylityksestä / omavastuuosuudesta?
Toimiiko kehyksenrakentaja edelleen? Korjaisivatko he yhden omastaan?
Neljä vastused:
#1
+13
Argenti Apparatus
2018-09-10 22:46:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En henkilökohtaisesti ajaisi tällä rungolla. Paikallisten vääristymien aste tarkoittaa, että teräs kovettuu siinä vaiheessa ja väsyttää, halkeilee ja pyörän etuosa romahtaa alleesi. Pidän hampaistani siellä, missä ne ovat.

Kyllä, teräsrungot voidaan kohdistaa uudelleen, jos ne taivutetaan, mutta vain, jos poikkeama jakautuu kehysputkien pituudelle, ei keskittynyt pienelle alueelle.

Et myöskään saa koskaan pääputken kulmaa takaisin siihen, mikä se oli, ja todennäköisesti murskaa tai ovaloi pääputken prosessin aikana.

Jos haluat säilyttää kehyksen, ota yhteyttä valmistajaan ja puhu heille pääputken sekä vaurioituneiden ylä- ja alaputkien osien vaihtamisesta.

Gotcha. Yritän oikaisua joka tapauksessa, koska minulla ei ole mitään menetettävää. Olettaen, että en murskaa / ovaloi pääputkea "taipumattomassa" prosessissa, olisit edelleen huolissasi kehyksen romahtamisesta? Kuten metallileikkaus jotenkin?
Vastaukseni asia on, että kyllä, olen ehdottomasti huolissani kehyksen murtumisesta ja romahduksesta. Alaotsaputken takana olevan putken seinämä on taitettu lähes 90 astetta. Paikallinen muodonmuutos ja jännitys heikentävät metallia valtavasti. Halkeama luultavasti muodostuisi kyseisen taitoksen linjalle. Lyö kolahtaa ja pääputki todennäköisesti repeytyy heti lähettämällä sinut kasvot ensin maahan.
#2
+13
FreeMan
2018-09-11 16:55:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et halua halveksia ketään täällä erittäin asiantuntevasta ihmisestä, mutta paras, mitä saat parista internet-kuvasta, on "hyvä arvaus" tai ehkä jopa "koulutettu arvaus" "Mutta mielestäni se ei ole kovin hyvä, kun vakava henkilövahinko on linjalla. Vie pyörä runkorakentajalle - mieluiten sille, joka rakensi sen sinulle, mutta hyvämaineinen toimii. Pyydä häntä katsomaan sitä ja antamaan sinulle ammattimainen mielipide.

Kuvittelisin, että kukaan hyvämaineinen kehysrakentaja antaisi sinulle yhden kahdesta vastauksesta kahden kuvan perusteella: 1) nopeus tai 2) tuo ja anna minun katsoa sitä. Ensimmäinen vastaus on joko "se on selvästi liian kaukana" tai "olen pakenemassa vastuusta". Toinen viittaa siihen, että hänen mielestään on mahdollisuus, mutta hänen on saatava perusteellinen käsitys ennen päätöksen tekemistä, joka voi vaikuttaa hänen maineeseen, liiketoimintaan ja toimeentuloon.


Suunnitelmani on laittaa pääputki ruuvipenkkiin ja käyttää kehystä vipuna taivuttamaan pääputkea taaksepäin.

Tämä viiva on ollut siellä alusta alkaen, ja tarkoitin puuttua siihen alun perin , mutta jotenkin kaipasin tehdä niin. Ellet ole kovin perehtynyt metallityöhön, suosittelen älä tekemään tätä. Olet todennäköisesti aiheuttamassa paljon enemmän vahinkoja kuin korjaat, etkä tiedä, että olet pahentanut sitä. Ellei mitään muuta, pääputken asettaminen ruuvipenkkiin ja kiinnittäminen riittävän tiukasti taivuttamalla &-yläputket alaspäin ilman, että pääputki liikkuu, voi hyvin murskata (tai ainakin ovaloitua toimintakyvyttömyyteen asti) laakerirenkaat tai Poista ainakin maali ja avaa mukava teräsrunkosi ruosteen varalta.

Ammattitaitoisella kehysrakentajalla on työkalut (runkopalkki, sopivat karat taivutusta varten aiheuttamatta ylimääräisiä vääntymiä jne.) ja tieto siitä, kuinka paljon oikaisu kestää, ennen kuin se aiheuttaa lisävahinkoja. Rakentaja voi jopa pystyä purkamaan rungon, korvaamaan vahingoittuneet putket (alkuperäisellä materiaalilla) ja maalata sen uudelleen, jotta se olisi yhtä hyvä kuin uusi.


Kuten anekdootti, olin hylkyssä monta vuotta sitten teräsrungolla - menin tieltä ja etusivulla betonirumpuun. Päädyin säröillä oleviin nikamiin, ja pyörä päätyi sekaisin. Haarukka, jolla oli aikaisemmin mukava eteenpäin pyyhkäisy, oli täysin suora (ainoa asia, joka esti sitä käänteisestä käyrästä, oli rengas, joka osui alas putkeen), ja kaikki muu näytti poispäin. Vein pyörän rungonrakentajalle, joka laittoi sen jigilleen. Hän totesi, että kaikki oli 1/8 - 1/4 "linjassa, mutta hänestä tuntui, että se oli oikaisussa, joten sain hänet tekemään työn.

yksi esine, jota hän ei voinut / pystynyt korjaamaan, oli pieni rypytys alasputkessa aivan pääputken takana, hyvin samanlainen kuin sinun (vaikka minulla ei ollut ryppyä ylemmässä putkessa). Hän sanoi, ettei mitään hän pystyi tekemään asialle, mutta katsoi, että se oli tarpeeksi turvallista, että hän ajaisi sitä. Hän palautti pyörän yhdellä varoituksella: jos maali siinä rypyssä (joka oli vielä kauniisti kiinni) koskaan halkeillut, nouse heti pyörästä ja koskaan aja sitä uudestaan.

Se oli melkein 30 vuotta sitten (OMG miten että tapahtui!?!?) ja olen sen jälkeen laskenut polkupyörään useita tuhansia kilometrejä. Ripustin sen, kun komponentteja oli vaikea löytää ja kun minäkin sain, hmm ... iso mahtuu mukavasti tiukkaan kilpailurunkoon.

Huolimatta siitä, että olin tuolloin rikki yliopistolapseni, en olisi tuntenut olosi mukavaksi päästä takaisin pyörälle ilman, että joku, jolla on ammattitaitoa, tarkastelee sitä. (Tietysti minulla ei ollut internetiä, joka oli täynnä "viisautta", mutta voin silti ...)

#3
+10
Adam Rice
2018-09-10 23:46:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Runko on läpäissyt muovisen muodonmuutoksen, joka vie sen lähelle vikaa, ja maalin alla voi olla piileviä pisteitä, kaikki mitä tiedämme. Se, että se on täysin vääntynyt alasputkeen, näyttää minusta huonolta merkiltä. Sinun on deformoitava se uudelleen plastisesti, mikä tarkoittaa metallin vaurioittamista uudelleen.

Linkittämässäsi artikkelissa ehdotetaan, että tämän vakavan vaurion vuoksi leikkaat vaurioituneen osan ja liität uuden osan. Tämä olisi vaikeaa niin lähellä pääputkea.

Se, että tunteellinen suosikki on lyömäsoitin, ei korvaa minulle katastrofaalisen epäonnistumisen haittoja. Jälleen kerran, jos tämä on terästä, saat todennäköisesti joitain varoituksia siitä, että se oli epäonnistumassa - mutta en koskaan tuntenut olosi mukavaksi ajaessasi sitä.

Et ehkä saa tarpeeksi varoitusta välittömästä epäonnistumisesta, jos lyö kuoppaan tai jalkakäytävään - ehkä ei tarpeeksi purkamiseen turvallisesti, älä välitä ajaa sitä kotiin toiselle pyörällesi.
Tutkin jotakin muuta tapaa säilyttää rakas pyöräsi juoksematta (ajamalla) riskiä siitä, että se tappaa sinut. Pinterest voi olla hyödyllinen.
#4
+9
Nathan Knutson
2018-09-11 01:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rypistymisaste on suhteellisen epätavallinen ja viittaa ohutseinäiseen, lujaan putkivalintaan, joka sopii usein myös käsin rakennettujen kehysten kanssa. Aineellinen ominaisuus, joka on suurin tekijä rungon lopulta epäonnistumisessa, on sitkeys, materiaalin kestävyys puutteisiin tai jännityksiin metallin kiteisessä rakenteessa, joka leviää ulos, millä tämän tyyppisillä putkilla on vähiten teräspyöristä.

Tavallisemmat teräsrungot voidaan usein melko hyvin kohdistaa tällaisiin etuosan iskuihin. Ne myös solki vähemmän vakavasti. Se ei ole koskaan täysin turvallinen asia, jolla ei ole epäonnistumisriskiä, ​​mutta monet polkupyörät maailmassa, varsinkin vähemmän kehittyneet, juoksevat ympäriinsä tällaisen uudelleenjärjestelyn jälkeen. Vertailu tässä on kauniita omenoita appelsiineihin. Sillä on tosiasiallisesti joitain todennäköisyyksiä rikkoa koko suuntausprosessissa. En voi mitenkään luottaa siihen.

Tässä on esimerkki siitä, että tällainen asia voi olla hieman korjattavampi kuin ihmiset antavat luottoa jos olet halukas pyörään ottaa hieman erilainen muoto ja kehysrakentaja korjata sen. Tässä tapauksessa voidaan suunnitella esimerkiksi bilaminaattipään putki.



Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...